Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Május elején születő babának...

Május elején születő babának milyen ruhákat vettetek?

Figyelt kérdés

Mennyi hosszú ujjú, mennyi rövid ujjú, mennyi ujjatlan?

Egyszerűen nem tudom, melyikből mennyit és milyen méretet vegyek.

2014. febr. 27. 14:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Az én lányom 2 éves már, és anno tableten pipálgattuk, hogy milyen ruhákat vettünk már meg neki, és mit nem, így ezt a listát meg tudom mutatni. Május végére voltam kiírva, két héttel érkezett előbb a lányunk, és 2 hetes koráig volt 29 fok és 15 fok is...

Hosszú ujjú body: 10 db

Rövid ujjú body: 7 db

Nadrág lábfejes résszel: 3 db

Sima nadrág: 4 db

Rugdalózó: 1 db (ezt az egyet sem vette fel soha)

Kardigán: 4 db

Kis polár kabát: 2 db

Harisnya: 2 db

Zoknik: 4 db

Kis sapka: 4 db

Ujjatlan (atlétának szánt) body: 4 db

Textilpelus: kb. 20 db-ot vettünk, és kellett is, mert nagyon-nagyon sokat bukott.

Pamut hálózsák: 2 db

Polár takaró: 1 db

Pamut takaró: 3 db

Ezek mind 56-osok voltak, a lányom nagy volt, 4 kg, de egy hónapig hordta ezt a méretet. A rugdalózókat mi nem láttuk praktikusnak, nem vettünk belőle csak ezt az egyet, és soha többé. Több ruhát nem akartam, babástól akartam menni nézelődni neki, ismerve a pontos méreteit, meg azt, hogy milyen is lesz ő. :) No meg rengeteg ruhát hoztak ajándékba anyumék, anyósomék, tesómék a baba születése után, így akkor is kapott még.

2014. febr. 27. 14:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Az enyém 4-én született, 1-jére vártuk.

Szép tavaszi, de még nem nyárias idő volt.

Hosszú ujjú volt rajta legtöbbször az első hónapban.

Hosszú ujjú body és ujjatlan rugdalózó

vagy rövid ujjú body és hosszú ujjú rugdalózó volt a verzió.

Mindenféléből volt neki legalább 3-4 darab, bodyból több is.

Ő nem született nagy súllyal, 3 kg volt kereken. Az 56-os méretet kb 6 hétig viselte, emiatt ne is vettem 5-5 db-nál többet.

A másik gyerekem 3640 g-mal született és az 56-osak csak 2-3 hétig voltak jók.

Szóval nem érdemes sokat venni előre!

Lehetne összesen 56-db rugdalózó és kb 10 db body. Hosszú ujjúak és rövidek vegyesen.

Érdemes kisnadrágot is venni egy kis kardigánnal, ami lehet elmenős darab és jól kihasználható.

2014. márc. 11. 15:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Bocsánat, javítom itt az utolsó részt:

Szóval 56-os méret lehetne 5-6 db rugdalózó.

2014. márc. 11. 15:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Az én fiam is májusban született.

Nálunk az ujjatlan rugik (ami csak a vállánál patentos), talpas és sima pamut nadrágok meg persze a bodyk válltak be. Érdemes pár pamut kabátot (vastagabb pulcsi is jó) és pulcsit venni ami elől patentos. Harisnyát amíg nem totyogott nem adtam rá, jó volt bármi ami talpas és beleraktam egy őszi zsákba (amit nem is biztos, hogy használtok). Persze, ha lányod lesz akkor egy-két harisnya kell, fiúnak nem feltétlen.

Elég sok textil pelus fogyott, és azzal együtt mostam a babaruhákat, így nem kellett olyan sok.

Szerintem érdemes 62-es ruhákat is venni, rövid ujjúakat, ujjatlanokat. Sortot nem használtunk még nyáron sem, viszont nagyon édi napozókat lehet kapni, és vékonyabb szellősebb nadrágokat. Hűvösben pedig jobban variálható az ujjatlan rugdalózó, mint az ujjas.

Ha olyan nacikat, rugikat, pulcsikat veszel aminek passzés a vége, akkor azt két méretet tudod kb. hordani/ visszahajtod.

Tutyit érdemes venni, de a praktikumra és ne a stílusra menj.

Arra számolj viszont, hogy az új ruhát a festék miatt többször kell kimosni, és a pamut pár mosás után nagyon össze tud menni.

Kényelmes és könnyen feladható ruhákat keress. Mivel gyorsan nőnek nem érdemes drága ruhákat venni (persze csak és kizárólag pamut legyen), mert kb. egy hónap alatt nincs az az 56-os ruha ami szétmegy. Nálunk ebben az időben sok használt volt innen-onnan, amit még tovább is adtam. Később még rengeteget fogsz költeni ruhára, cipőre...

Szerintem 56-osból:

3-4 darab rövid ujjú body, 5-6 db hosszú ujjú, 2-3 rugdalózó, 2 db ujjatlan rugdalózó, 2 db talpas nadrág, 1 nadrág pulcsi szett, 2 vékonyabb és 2 vastagabb pulcsi.

62-esből:

5-6 db rövid ujjú body, 4 db ujjatlan body, ha veszel napozót akkor kevesebb body is elég, 2 db ujjatlan rugi, 2 db vékonyabb talpas nadrág, 2 db vékony pulcsi vagy nadrág pulcsi szett.

Érdemes lehet venni egy 56-62-es méretű polár rugit, zsákot venni, hátha kell.

2014. márc. 13. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!