Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Kölcsönadni a babaruhákat, ha...

Kölcsönadni a babaruhákat, ha még tervezünk babát a jövőben?

Figyelt kérdés
Mennyire szokás babaruhát kölcsönadni? A családban félév különbséggel fog megszületni másnál is az ugyanolyan nemű baba, mint a mienk, de mi majd még szeretnénk a jövőben kistesót, ezért csak kölcsönadásra gondoltam, vagy nagyon gáz visszakérni majd?

febr. 1. 15:01
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Köszi akkor megtartom a kistesónak. Csak azért merült fel, mert az adott személytől is kaptam kölcsön ezt azt, ruhát mondjuk nem, mert nekik az első gyerekük lány, a miénk pedig fiú, illetve náluk is a második fiú lesz. Csak gondoltam lehet bunkónak gondol, ha én nem adom oda a ruhákat, amit a babám már kinőtt. Mást meg nem nagyon tudok kölcsön adni, hisz az első gyerek után van gondolom mindenük, csak ugye a ruhánál azért nem mindegy, hogy fiú vagy lány, persze valamelyik uniszex, de na értitek. Amúgy elsősorban 68-as alatti méretekre gondoltam, ebben a korban, azért még annyira nem mennek tönkre olyan könnyen a ruhák, max ha kifolyik a kaki.
febr. 1. 23:44
 22/24 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ezért biztos nem fognak bunkónak gondolni. Mondjuk én nem értem, családon belül miért nem lehet ezt kommunikálni? Nézd, Juci, tudod, hogy szeretnénk még egy gyereket, ezért Balázska kinőtt ruháit csak kölcsönbe tudnám odaaadni nektek. Megértem, ha az nektek kényelmetlen, de szólj nyugodtan, ha szükséged van valamire/így is segítség.

Én amúgy paraszt vagyok, de mindig úgy kezdtem, amint valaki elkezdte, hogy adna ruhákat, hogy úgy add, ha nem kéred vissza. Kisebb gondom is lesz annál, hogy számon tartsam, melyik volt Petike bodyja és melyik Palikáé. A gyerekem nyílásait se fogom bevarrni, mert jaj, nehogy valami történjen a Mici nénitől kapott kisgatyával. Na, meg olyanok is becsúsztak, ami géprongynak se lett volna jó. Hogy dobnám ki, ha vissza kell adni?😂 Mindenki megértette, igaz, nem akartak több gyereket, mindenki túl volt a szülőképes koron, vagy a végén járt.

febr. 2. 01:06
 23/24 anonim ***** válasza:
74%
kölcsön babaruha nem vagy ne adj vagy ad oda ugy hogy neked nem kell.
febr. 2. 07:07
 24/24 anonim ***** válasza:
74%
Mi adtunk és kaptunk is így kölcsön, de úgy, hogy minden résztvevő tisztában volt vele, hogy a ruha amortizálódik és nem feltétlenül sikerül pontosan nyilvántartani sem (én egyébként le szoktam fényképezni, úgy elég jól vissza lehet követni). Főként a kisebb méretekkel volt ez, van olyan rugdalózó, ami már 5 gyereket kiszolgált és még mindig jó állapotú. A nagy méreteknél már komolyabb az amortizáció. Ott is mentek kölcsönbe néha, de ott már igény szerint, hogy mondjuk kevés rövid bodyja van abból a méretből. Két barátommal ment így a csere, de most már méretben beérték egymást a gyerekek. Rajtuk kívül a testvéremtől kaptunk ruhákat félig kölcsönbe azzal a kéréssel, hogy ami jó állapotú maradt azt - ha tudjuk - rakjuk el, mert hárman is vannak a családban, ahol pár éven belül benne van a pakliban a gyermekáldás. Amúgy bárki is adott nekünk ruhát, előre tisztáztam, hogy kéri-e vissza vagy sem. Szerintem nem gáz visszakérni, ha eleve úgy ajánlod fel. De nagyobb méretnél benne van, hogy rossz állapotban kapod vissza.
febr. 2. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!