Kisruhákat/egyéb dolgokat kölcsönadni? Tapasztalatok?
Kisfiamnak sok szép ruhája van,(meg egyéb baba cuccok) mindent megvettem neki. Lesz a családban kisgyerek, és bevallom, nem szívesen adnék kölcsön. A nagynál adtam kölcsön ruhákat, de nem is kaptam vissza mindet, meg nem is olyan állapotban. Én most minden egyes pici rucit azért vettem meg, mert tetszett, és nem szeretném többet nem látni viszont. Meg tervezünk még babát, szóval kellenek is még.
Nektek milyen tapasztalataitok vannak?
Ha akartok még gyereket, akkor alap,hogy megtartotok szinte mindent! Ha meg nem, akkor minek?
Max. egy-két értékesebb, kedvesebb darabot meg lehet tartani, de a többi a helyet foglalja. Engem nem érdekelne, ha nem mindet kapom vissza. Azért,hogy zsákokban álljon a padláson?
Az meg normális,hogy nem olyan állapotban kapod vissza,ahogy odaadta. Persze, meg kell próbálni rá vigyázni, de könyörgöm egy gyerek hordja, aki nem csak vigyázzban áll egész nap és nem is tud repülni. Persze,hogy kopik, használódik!
Ha terveztek babát, akkor egyértelmű, hogy ne add kölcsön.
Én a barátainktól kaptam kölcsön, mindbe beleírtam a nevüket, így minden visszakerül hozzájuk. Ami pedig elhasználódott, azt jelzem és az enyémekből pótolom. De tudom, hogy sokan vannak, akik vissza sem adják a ruhákat, vagy csak töredékét.
Kedevs első! Épp ezt mondom, nem olyan állapotban. Most megvettem a szép, tök jó ruhákat, egy ygereknél nem feltűnő a ahsználat, de mire visszaérnek hozzám, jóval kopottak lesznek, szóval akkor vehetnék megint, hogy legyen tényleg jó állapotú is?
Köszi szépen a válaszokat!
Tesómnak 3 gyereke van, és senkinek nem adott oda egy darab ruhát, cuccot sem, mert várta, hogy nekem adhassa. :)
Most végre eljött az én időm is. Minden ruhát, kiságyat, babakádat, még a kismama ruháit is kölcsön adta. Ahogy növi ki a kislányom, viszem vissza neki mosva, vasalva, és hozom el a következő adagot. Később szeretné eladni őket, meg néhányat eltenni emlékbe, ezért adom vissza neki.
Szerintem ha még akartok babát, ne add oda a cuccokat, de ha már nem, akkor add oda nyugodtan csak jelezd, hogy szeretnéd visszakapni őket, ha már nem használják.
Én sem szeretek kölcsönkérni! De most pl. itt van a lehetőség, hogy elég jó minőségű, drága babakocsit megkapjunk, mert már nem lesz több gyerek. Azt el fogom fogadni, mert nem olcsó egy babakocsi és ha nekik tényleg nem kell....! Vigyázni fogok rá nagyon, de előfordulhat bármi. Nyilván, aki kölcsönadja, az ezt belekalkulálja!
Mondjuk én ha már odaadok pl. ruhákat, akkor azt nem kérem vissza. Minek? A vaterán kb. 20-at úgy 5000 ezerért tudnék eladni. Úgy is csak jó barátnak, vagy közeli rokonnak adom.
Én meg úgy voltam vele, hogy amit adok, azt nem kölcsönbe adom. Mondjuk nem vagyok egy tárgyakhoz ragaszkodós fajta, örültem, hogy felszabadul a helyük.
Persze ha 1-2-3 éven belül terveznénk új babát, lehet, hogy megtartanék párat, de ha később, akkor biztos, hogy nem, mert ismerem magam, a legtöbb dologból újat vennék, és akkor kár volt tartogatni.
(A ruhákról beszéltem elsősorban.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!