Kisruhákat/egyéb dolgokat kölcsönadni? Tapasztalatok?
Kisfiamnak sok szép ruhája van,(meg egyéb baba cuccok) mindent megvettem neki. Lesz a családban kisgyerek, és bevallom, nem szívesen adnék kölcsön. A nagynál adtam kölcsön ruhákat, de nem is kaptam vissza mindet, meg nem is olyan állapotban. Én most minden egyes pici rucit azért vettem meg, mert tetszett, és nem szeretném többet nem látni viszont. Meg tervezünk még babát, szóval kellenek is még.
Nektek milyen tapasztalataitok vannak?
Én sem szívesen adom kölcsön a babám ruháit. Én is vigyázok rájuk, gondosan mosom, vasalom, szépen összehajtva vannak a szekrényében, nem szívesen adom olyannak, akiről tudom, hogy a saját ruháival, színválogatás nélkül mos, nem vasal. Ha már adok, akkor olyat, amit nem kérek vissza.
Mi még tervezünk gyermeket, azokat a darabokat, amik nagyon kedvesek nekem, újként vettem, azokat szorgalmasan pakolom is el. A nagyobb dolgok, mint a kád, kiságy stb. megtartom, utána pedig eladom.
Én is úgy érzem, hogy egy barátnőm elvárta volna, hogy odaadjak neki mindenünket. Két lányom van, neki is lánya született. Tervezünk harmadik babát (rövidesen, szóval nem is évek múlva). Ezért aztán én nem adtam semmit az ég világon. Nem is beszéltem erről. Szerencsére ő sem, én csak éreztem rajta, hogy szeretné a ruháinkat.
Én nem akartam kölcsönadni, olyan szépek, nagyon jó állapotban, nem örültem volna, ha agyonmosva kapom vissza.
Ha neked is szerencséd van, nem kérdeznek rá. Vagy esetleg mondd, hogy lesz 3. baba, és mindent így raksz el neki, ahogy van.
Hiába elvárják tőled, nem vagy köteles odaadni, neked se a hangyák hordták össze a pénzt ezekre a ruhákra és más dolgokra.
Mi nagyon sok mindent kaptunk kölcsönbe is, a babakocsitól kezdve a mérlegen át a kisruhákig, szóval tényleg mindent. De az tök természetes, hogy ha egy ruha elhasználódik, már nem adom vissza. Aki adta sem várta el soha, hogy minden egyes darab visszakerüljön hozzá. Mi már nem tervezünk több babát, de a kisfiam ruháira, egyéb babacuccaira én is nagyon vigyázok, és nem is adom oda akárkinek. Pár holmit adtam az unokatesóméknak, bár nekik lányuk lett, így csak tényleg kevés ruhát tudtam odaadni, de én teszek felére mindent az én tesóméknak. Eszem ágában sem jutni eladogatni.
Figyi, ha lesz még babátok, akkor tényleg nyugodtan mondjad meg, hogy terveztek még gyereket és neki már félre vannak téve a holmik. Ha valaki meg ezért megharagszik, hát no comment...
Én is azt mondanám a helyedbe hogy most tervezitek az új babát, neki kell a ruha. Ha nem is a közeljövőben szeretnétek, akkor is mondhatod azt hogy most (legfeljebb majd késik egy kicsit).
Én is nagyon sajnálom a kislányom ruháit, nem szívesen adnám kölcsön amíg tudom hogy tervezünk még gyereket.
Én sem adtam oda semmit.
És nem is fogadtam el,pont emiatt.
Van egy nagyon kedves barátnőm,aki adna egy csomó cuccot,jó szándékkal,de visszakéri,azt mondja,hogy túl sok a rokonságban és a barátnői között akik valószínűleg nemsokára babát vállalnak,szükség lesz majd rá. Csakhogy én is rengeteget vettem,kaptunk is a családtagoktól (nagyszülők),és nem tudom számon tartani melyik kié,így ezért nem fogadom el.
A miénket pedig nem adom,mert szükség lesz még rá.
Volt egy nagyon kínos helyzet emiatt,egy baráti pár babát tervezett (sajnos nekik csak lombik jöhetett szóba),nekünk már akkor megvolt a lányunk. A csaj,amikor néha átjött és meglátta a lányom ruháit,olvadozni kezdett,hogy milyen kis aranyos ruhák,és hogy majd tegyem el az ő lányának (lányt szeretett volna). Csak bólogattam...nem akartam semmit mondani,sem azt hogy jó,sem azt hogy nem adom. Szerencsére fia lett...és kérni meg sosem kért (pedig azért volt pár unisex body,stb...)
Most jön a második baba nálunk,még nem tudom,hogy fiú vagy lány,de izgalommal fogom bontogatni a zsákokat...
Nálunk bizony elhasználódtak, tönkrementek a ruhák, szerintem azért, mert egy méretből csak öt-hat darab volt, így aztán mostam őket rendesen. Ezért aki csak kölcsönbe adta volna, inkább el se fogadtam, nehogy rossz vége legyen.
Ha fontosnak érzed, hogy szépek maradjanak, csak olyannak add oda, akivel ezt meg lehet beszélni.
Szia.
Családon belül (szűk család) még nincsenek kisgyerekek csak nálunk. Barátnőmnek van, és mi oda-vissza kölcsön adjuk a dolgokat, ami éppen kell. Eddig még nem volt probléma és Őket ismerve nem is lesz. Ha családon belül lesz másik gyerek, nekik is kölcsönadunk mindent ami kell nekik, ismerem a tesóimat, sógoromat-sógornőmet, nem féltem tőlük a gyerekdolgokat.
Persze azért nem adnám kölcsön mindenkinek, csak aki olyan hogy vigyáz rá és visszaadja.
Az első után nem nagyon adtam oda (bár nem is kérte senki), mert hamar akartuk a kistesót, ami össze is jött. Szerencsére mind a kettő lány így mindent örökölt. Most viszont egyenlőre elég a 2 gyerek (21 hónapos és egy 5 hónapos), pár év múlva lehet hogy bevállalunk egy 3. babát, de az még a jövő zenéje.
Ha úgy gondolod, hogy akinek odaadnád nem vigyázna rá, és nem látnád viszont, pedig akartok kistestvért, ne add oda. Rossz utána rohangálni a dolgokért...már ha még meglesz.
Ha így érzed, ne add kölcsön, mert évekig azon fogsz gondolkodni,jól tetted-e, visszakapod-e,és milyen állapotban!
Én minden cuccomat kölcsönadtam: babakocsit, kiságyat, hordozót, ruhákat, kiságy fölé forgó-zenélőt, takarókat, vissza is kaptam. Kb. 4-5 helyen voltak a dolgaim, hol itt, hol ott, jártak körbe-körbe. Nekem is lett még utána 2 gyerekem, de nekem tök jó érzés volt segíteni,hiszen később már én is kaptam kölcsön máshonnan, sőt eszembe jutott, hogy az első gyereknél nekem milyen jól jött, hogy rengeteg dolgot kaptam kölcsön egy ismerős családtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!