Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Besárgult ruhák újra fehérek?

Besárgult ruhák újra fehérek?

Figyelt kérdés
Kedves mindenki! Hat éves kislányom ruháit most szedtem elő, kishuga született nemrég, neki jók a méretek. De sajnos sok kisruha állásában helyenként besárgult, foltokban. Mivel mossam ki őket, hogy szépek legyenek, és az anyaguk se roncsolódjon? Köszönöm
tegnap 17:40
 1/7 A kérdező kommentje:
Fontos, hogy bababőr - barát legyen a szer.
tegnap 17:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Bababőr barátot nem tudok, Vanish szappant, Vanish folteltávolitót és Biopon áztatót használtam. Ez a hármas minden foltot kihozott. Majd mostama a ruhákat ahogy szoktam.
tegnap 18:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Perkarbonátba áztatás 1-2 órára, nekem bevált. Lehet, hogy érdemes kétszer átmosni.
tegnap 18:50
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket, megpróbálom őket!
tegnap 19:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Most így télen kevésbé opció, de a napra is ki lehet rakni a ruhákat, sokat fehérít rajtuk.
tegnap 19:36
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Először muszáj rendes vegyszerrel aztán kimosni belőle a cuccot babarát cuccal.

Biopon áztató egy éjszakán keresztül, utána kimosni domestos fehérítővel, utána rendes por alapú fehér mosószerrel (pl. Tomi, Ariel...)

és a végén kimosni belőle az egészet bababarát mosószerrel (pl lovela baby)

Nekem így gyönyörű fehérek lettek a régi foltos textilpelusok is. Mintásat se kell félteni, nem tűnik el a minta maximum egy ici-picit halványul.

tegnap 21:00
 7/7 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a cikk egy kincs, 2 éve találtam, azóta rendszeresen mosok vele színes és fehér ruhákat, és hihetetlen, hogy mit csinál velük. A legöregebb, ezer éves fehér törölközőm szürkéből olyan hófehér lett, hogy túlzás nélkül fehérebb volt, mint egy boltból hozott fehér, ami még soha nem lett kimosva.

A perkarbi nagyon jó folttisztító összekajált babaruhákra is (csak langyos vízben mélytisztító, 60 fokon vagy fölötte folttisztító, arra kell figyelni), a citromsav és a szódabikarbóna is nagyon hasznos takarítószer egy kisbabás háztartásban. Ha nincs kedved külön rendelni perkarbit, van a DM-nek egy folttisztítója, abban is 99%-ig az van, én azt használom, ha érdekel valakit, kikeresem és belinkelem.

tegnap 21:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!