Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Ki meddig vett jobb minosegu,...

Ki meddig vett jobb minosegu, pl szamos, richter, dd step stb cipoket a gyereknek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A kerdesem tulajdonkeppen az lenne, hogy ki mikor valtott kommerszebb, fast fashion cipokre a gyermekenel? Nagyjabol hany eves korban?

Kisfiam meg csak 4 honapos, egyelore nem aktualis, de anyosom vett egy nike kiscipot neki, ami ranezesre is talan olyan 2 eves korara lesz neki jo, de en akkor se biztos, hogy raadnam.

Nekem ludtalpam es bokasullyedesem van, nem tudom hogy ettol vagy mastol, de mivel gyermekkoromban elegge szegenyek voltunk, ezert nem hogy markasabb cipokre nem jutott, de ujat se kaptam,sokaig csak orokoltem unokatesoktol.

Nem szeretnem, ha a kisfiamnak a nem megfelelo cipo miatt barmilyen baja lenne, de meddig “kell” ilyen cipoket venni? Van egyaltalan erre valamilyen szabaly?

2023. aug. 12. 21:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%

Jó én vállalom a nullát: javarészt adidas/nike stb cipőket vettem a fiaimnak, és ezekből elég sok volt használt is, hogy játszótéren azokat zúzza le. De dechatlonos bakancsokat is kaptak, meg olcsóbb lidl/aldi szandálokat, amikor öt percenként tépték le a kertben.

Mindkettőnek normálisan fejlődött a lába teljesen.

Biztos vagyok benne, hogy a drága, minőségi gyerekcipők se feleslegesek, de azért egy adidas/nike cipő mellé nem tennék automatikus egyenlőség jelet a lúdtalppal.

Plusz mi aztán gyerekként igazán szegények voltunk, nekem az a converse koppintásos noname tornacipőm volt szinte mindig, télen nyáron, sokszor lyukas talppal, és a lábam fejlődése szempontjából semmit nem számított, csak nem volt kényelmes.

2023. aug. 13. 07:34
 12/19 anonim ***** válasza:
54%
Ismerősi körömben teljesen véletlenül úgy jött ki, hogy akik barefoot, ilyen-olyan ortopéd által ajánlott szuperdrága cipőket hordtak, pont azoknak lett lúdtalpa, és aki Deichmannos, Decathlonos olcsóbb cipőket vettek, szép boltozatú a lábuk. Nem állítom, hogy összefügg, de érdekes.
2023. aug. 13. 08:06
 13/19 anonim ***** válasza:
49%

12, érdekes megfigyelés az, ahol a bokafogós merev, esetleg szupinált ortopéd cipőt egy csoportba sorolod a széles lábfejű, hajlékony talpú, egyáltalán nem bokafogós a barefoottal. 🤣 Akkor most minden rossz a labnak és csak az áron múlik?

Szólok, hogy a Decathlonban is van barefoot követelményeknek megfelelő olcsó cipő, a Deichmannban pedig merev talpú bokafogós.

2023. aug. 13. 08:29
 14/19 anonim ***** válasza:
80%

Nem a márkára figyeltem sosem, hanem hogy hajlékony legyen viszonylag a talpa és jól illeszkedjen, főleg addig, amíg stabilan járni nem kezdett. Voltunk szűrésen is, mert a lánykám sokáig "terpeszben járt", de két doki is egyöntetűen azt mondta, hogy egyelőre semmi gondot nem lát, lapos és hajlékony talp, illetve minél több mezitlábas közlekedés.

Anno nekem sosem vettek márkás cipőt, 33 vagyok és sosem volt gond a lábaimmal, járásommal. Ez nem azt jelenti, hogy a gyerekemnek sem lesz, ez azt jelenti, hogy a "neves" cipő sem garancia arra, hogy nem lesz gond és fordítva is igaz ez. Ha egyszer szakember azt javasolja, hogy speckó cipőre lenne szüksége a gyerekemnek, akkor természetesen nincs kérdés. Addig viszont nem gondolom, hogy szükség van 15+ ezer forintos cipőre, aminek az első motorozásnál annyi kb.

Mindig van egy fő cipője és van zúzható. Zúzhatónak már a kezdetektől olcsóbb gagyi van neki.

2023. aug. 13. 08:43
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
13: igazad van, nem jól fogalmaztam. Egyébként én csak és kizárólag minőségi barefoot cipőt adtam a gyerekemre, és sajnos lúdtalpas lett. Nekem anno mindenki azt mondta, hogy ez a jó, ettől lesz szép boltozatú a lába, mert mezítlábas hatást kelt, ugye ..Most meg bezzeg hordhatja a kőkemény szupinált cipőket kint és bent is. Komolyan nem tudom, mivel csinál jót az ember...
2023. aug. 13. 09:23
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Inkább az a probléma, hogy annyi ellentétes információt adnak még maguk a szakemberek is, nem lehet tudni, tényleg mi a jó. Aztán ha mindent megtett valaki, amit akkor éppen tanácsolt neki több szakember, és mégis lúdtalpas lesz a gyereke, akkor bezzeg magát hibáztatja, miért hallgatott erre, és nem egy totál más véleményre.
2023. aug. 13. 09:27
 17/19 anonim ***** válasza:
80%

Kb 2 volt, mikor ajándékba rendes sportcipőt kapott, talán adidas volt. Ráadtam és imádta, mindig azt mondta, hogy a szaladós cipőt szeretné felvenni.

Télre ovis kor végéig a "jobb" márkát kapta, illetve a benti cipő is "jobb" márkájú szandál volt neki, de onnantól mindig volt sportcipője is.

Egyébként ott is van különbség, szerintem lábfejtől is függ, hogy melyik tartja szépen a lábát. Próbálni szoktunk, amelyik felvéve befelé dől, azt nem veszem meg. De ez nem márkafüggő.

A bokasüllyedés szerintem is leginkább genetika, bár biztos van olyan nagyon rossz minőségű cipő, ami ront rajta, de azért nem kell eltúlozni.

2023. aug. 13. 11:31
 18/19 A kérdező kommentje:

Direkt irtam, hogy nem tudom mitol van, viszont a rossz cipo es az, hogy nem kaptam idoben segitseget (tehat felnottkent derult ki, hogy mitol is faj a labam es szar az egesz tartasom) nem segitett, az biztos.

Ebben semmi tulzas nincs.

Koszi a valaszokat.

2023. aug. 13. 11:38
 19/19 anonim ***** válasza:
Én felnőttként is figyelek erre, nagyanyám tolta belénk, mennyire fontos, hogy akármilyen csórók is voltunk, a cipő legyen mindig új, bőrcipő, megfelelő kialakítású, egymásét ne hordjuk. Eddig sikerült venni több Szamost, dd-t, egy Geox szandált, de van olyan, ami nem fér a büdzsébe, egy barefoot cipő, ezért maradtam a DD barefootnál, bár utálom, mert büdös és bár jobb minőség (a fakulást leszámítva), azért kínai gyártmány az is.
2023. aug. 17. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!