Ki meddig vett jobb minosegu, pl szamos, richter, dd step stb cipoket a gyereknek?
Sziasztok! A kerdesem tulajdonkeppen az lenne, hogy ki mikor valtott kommerszebb, fast fashion cipokre a gyermekenel? Nagyjabol hany eves korban?
Kisfiam meg csak 4 honapos, egyelore nem aktualis, de anyosom vett egy nike kiscipot neki, ami ranezesre is talan olyan 2 eves korara lesz neki jo, de en akkor se biztos, hogy raadnam.
Nekem ludtalpam es bokasullyedesem van, nem tudom hogy ettol vagy mastol, de mivel gyermekkoromban elegge szegenyek voltunk, ezert nem hogy markasabb cipokre nem jutott, de ujat se kaptam,sokaig csak orokoltem unokatesoktol.
Nem szeretnem, ha a kisfiamnak a nem megfelelo cipo miatt barmilyen baja lenne, de meddig “kell” ilyen cipoket venni? Van egyaltalan erre valamilyen szabaly?
2 éves van ilyen is olyan is.
Járás tanulásakor és még nem stabil addig nem ajánlatos
2,5 éves, most először vettünk "gagyibbat", a nyári szandálját, mert tudtuk, hogy nem sokszor lesz hordva, mert itthon mezitlábazik kint, az újszülött testvére miatt meg ezen a nyáron inkább itthon vagyunk.
De olyan cipőt, amit sokat hord, abból én is megveszem a jobbat, amúgy D. D. Step barefootot szoktam, tényleg nagy különbség van egy ilyen cipő meg egy szimpla Nike gyerekcipőben talpának hajlékonysága között.
Annyi mindenen lehet spórolni egy gyereken, nem a cipőn fogok.
Remélem, mindig megmarad a minőségi cipőknél és nem fog szarban divatozni. 8 éves a nagyobb, nem téma nálunk még a nike és tsai.
Hajlékony funkcionális cipőt hord.
Azért egy Nike cipő nem a világ vége... :) Arra számíts hogy a sportcipők amúgy valójában 1-1.5 mérettel kisebb lábra valók, tehát valószínűleg hamarabb jó lesz rá.
Mi külföldön élünk, adok innen is egy kis rálátást. Ahol mi lakunk (Dánia) fontos a jó minőség, a gyerekek egészsége, meg a funkcionális ruházat, és (itt most sokan kiakadnak majd :D) a használtruha piacnak nagy kultúrája van (egyrészt túlvásárolnak a gyereknek és alig használ dolgokat, másrészt a minőség miatt tovább bírja egy-egy ruhadarab, cipő).
Szóval itt nálunk nincs is D.D.Step/Szamos/Richter aztán felnőnek rendben a gyerekek :D Persze van hasonló kaliberű bőr cipő (pld Bundgaard) ami népszerű, vagy az Ecco cipők, de a Superfit is valamennyire népszerű.
Viszont, és ezért írok: megannyi kisgyereken látok Hummel cipőt, ami egy dán sportmárka, nem különb a Niketól. Legalább a 2-3+ évesek felén ilyen sportcipőket látok, 5-7 éves kortól szinte kizárólag. Lehet nyűni, futnak benne, funkcionális. Itt szinte nincs szandálszezon, áprilistól szeptember végéig félcipő szezon van 80%ban.
Ja és rengeteget vannak gumicsizmában az idő miatt (esőben is sokszor kinn játszanak) pici kortól, aztán a környezetemben (20+ gyerek, nem nagy minta de valami) nem tudok senkiről akinek lábgondjai lennének).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!