Rugdalózó vagy kisnadràg+kispulóver kombináció jobb egy kisbabának?
Mit érdemes a body felé adni?
A régi időkben csak az egyberészes rugdalózó, tipegő volt, de mostanában már mindenhol csak a nadrág + pulóvert látom, egész kicsi méretben is. Igazából nekem is jobban tetszik ez, viszont nem tudom, mennyire praktikus a babának.
Első babámat várom, most állítom össze a ruhatárát. Egyberészes rugdalózók a H&M-ben pl pizsama néven vannak árulva.
Amíg pici jobb a rugdalozó. Kényelmesebb is a babának.
Nézd meg a sinsayt, de h&m be is van pollarral bélelt rugi, és már szerintem a pepcoba is.
4-5 hónaptól már jó a nadrág pulcsi, hosszú body harisnya kombo és társai. A nadrág az elején a köldök miatt nem ajánlatos. Meg amig csak fekszik és alszik kényelmesebb a rugi. És úgyis betakarva vagy háló zsákba alszik. Tehát nem kell nagyon vastag rugi. Amikor már mozog, kezd kuszni mászni, forgolosni gurulni akkor már mindegy.
Nekem 3 hónapos korukig csak rugdalózóban voltak a gyerekeim éjjal-nappal. Nagyon praktikus, nincs ki a dereka, nem csúszik fel-le semmi, nem jön le a zokni, nem nyomja a pocakját/köldökét a nadrág gumija. Nem csak sima pamut rugdalózó van. Van olyan ami vastagabb, bolyhos belsejű, plüss anyagból, vastagabb melegítő anyagból (igaz, ezek általában talp nélküliek), illetve kötött anyagból is. Én mondjuk a legtöbbet használtan vettem, de itt van néhány link:
És mennyi darab rugdalózóval érdemes neki indulni, és milyen mérettel?
Most 30 hetes, eddig átlagos méretűnek mutatja magát :)
Én novemberre vagyok kiírva, 56-os mérettől vásárolok. Ha kisebbre lesz szükség, majd elküldöm a családot venni pár darabot.
Mondjuk én anno 58 centivel születtem, így inkább 62-es mérettel készülök.
56-ból van 4-5 db hosszú és rövidujjú body, 4 rugi, 4 talpas nadrág.
62-es méretből 10-10 body, 6 rugi, 6 nadrág van eddig.
Vegyesen van új és használt is mindenből
A hm-es valóban a nagyon vékony, majdnemhogy átlátszik, de nagyon vastagot se érdemes venni. Ff, next kicsit vastagabb pamutból gyàrt, az tökéletes body fölé 22-23 fokos lakásban. Nem kell polàrral bélelt vagy melegítő anyagú.
Azt inkább kintre.
Amíg nem kezd kúszni egy baba, tökéletes éjjel-nappal a body+rugi kombináció. Ez kb. lefedi az első 2 méretet. 56+62.
Utána mi éjjelre használtuk.
Pulcsi, póló nagyon cuki ekkora méretben, de egyáltalán nem praktikus, mert felcsúszik, fekve nyomja.
Nadrág az olyan, hogy valamelyik babát zavarja a puha visszahajtható nadrágkorc, passzé a köldökcsonk miatt, ők csak később viselik el, újszülöttként nem.
Ne vegyél sokat (5-7 elég, utána ha esetleg nagyon bukós lehet többet - refluxos gyereknél háromszor ennyi is pikk-pakk elfogy, nem refluxosnál pedig majdnem sok) és lehetőség szerint ne egy márkából tárazz be, mert az alkat se mindegy. Pl: auchan nagyon vékony hosszú babákra (lányomra rá se ment, fiamra jó volt, pedig ő született többel, de centiben is nagyobb volt), ff kicsit tömzsibbekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!