Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Sértődés nélkül nem lehet...

Sértődés nélkül nem lehet visszautasítani babaholmikat?

Figyelt kérdés

Idén születik meg a babánk, és szerettünk volna a férjemmel tartani egy nagyobb bevásárlást, főleg ruhákból. Alig vártam már, hogy mehessek szép bodykat, szvettereket vásárolni, nyilván ez egy olyan dolog, amit az ember szívesen csinál a gyermeke születése előtt.

De az elmúlt 2-3 hétben a család hozott egy halom babaruhát, olyat, ami másik babáé volt a családban meg olyat, amit kifejezetten a miénknek vettek most...szóval kb. annyi ruhája van már, hogy lassan venni sem kell semmit, mindene megvan.

Csak egy csomó minden nem tetszik és tök rosszul esik, hogy ma is már csak az infót kaptam, hogy vár majd egy csomag babaruha anyósoméknál.... Ne értsetek félre, ez egy tök aranyos gesztus lenne, ha kapnék 8-10 darab kis ruhát és kész, de konkrétan most ha elmegyek vásárolni, akkor csak tök feleslegesen fognak ott állni a ruhák a szekrényben.

Most mondjam, hogy nem kell, köszi, vigyétek vissza? Tuti mindenki vérig sértődne, hogy nem kell a babaruhája, csak így meg olyan rossz érzés, hogy nem tudunk olyan kis ruhákat venni, amik nekünk tetszenének...

2021. jan. 22. 17:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
89%
Sajnos nem lehet. Anyósom is rámsózta a 30 éves babaruhákat. Velem akarta kiválogatni, majd miután kb 3mat választottam ki 20ból, sértődötten kiment a szobából, hogy majd meglátom, mennyi ruha kell... Szóval mondtam neki, hogy jó, akkor nem válogatok, átviszem mindet, három nagy doboz volt. Kb az 5%-át használtam, majd ahogy nőtte ki, vittem vissza neki, hogy köszi, de kinőttük. Egyébként mostmár nagyon örülök, ha ruhát vesznek. 11 hónapos a lányom, csak a bodyjait vettem én, minden mást kaptam... Sapka, sál, kesztyű, cipő, zokni, nadrág, pulóver,overall, kabát, MINDEN... Szép újakat és használtakat.
2021. jan. 22. 18:57
 12/22 anonim ***** válasza:
75%

Majd kelleni fog boven. Volt olyan nap az elso honapban egy nap 9x oltoztettem at.

En most orulok ha vesznek ruhakat, mert bukos.

2021. jan. 22. 19:25
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
De jó, hogy kiírtad ezt a kérdést! :) Én is hasonló dilemmában vagyok. De én megfogadom a tapasztaltabb hozzászólók tanácsait, és akkor inkább elfogadok mindent, aztán majd használom, ami kell belőle. Legalább nem lesz sértődés.
2021. jan. 22. 19:37
 14/22 anonim ***** válasza:
91%
Mi is sokat kaptunk..elfogadtam, ami kellett hasznàltam. Most, hogy van màr 2. gyerek, örülök, hogy ennyi ruha maradt tesóròl. Szinte alig kellett neki vennem. Bàr a 2. gyerek nagyon sokat tönkretett.. esik-kel. Jó a sok ruha.
2021. jan. 22. 20:01
 15/22 anonim ***** válasza:
90%

Én is így gondoltam, aztán meglett a baba.

Volt, hogy naponta négyszer kellett átöltöztetni.

Annyit csináltam, hogy voltak csecsemőkre való farmer ruhák, azokat eltettem, mert szerintem durva a puha bőrének.

Én emiatt csak néhány ünneplős darabot vettem (amibe esküvőre, orvoshoz vittem), mert sajnálom a környezetterhelést, amit a ruhavásárlással okozok. Egy baba semmit nem árt a ruhának, simán kibír több gyerkőcöt is, nem ártok a környezetnek, a lányomnak még sok ideig ezen a földön kell élnie.

2021. jan. 22. 21:31
 16/22 anonim ***** válasza:
52%

2 éves lányom, sose kellett átölöztetnem még napközben,nem értem ki mit öltöztet annyira rajta..

Most egy kis kajafolt után én nem rohantam öltöztetni.

Mi is 4 felől kapjuk a ruhákat ha kell ha nem, már 6 éves koráig unásig van a ruha, én se szeretem, van már hogy leadom a védőnőnek, mert ha mondom hogy nem kell akkor is idehozzák.

Add le te is és vásárolj.

2021. jan. 22. 23:14
 17/22 anonim ***** válasza:
84%

Ha nem tetszik akkor nem adod rá inkább vidd el védőnőnek.

Csak azt ad rá azt vedd meg ami neked tetszik.nyugodtan menj el és vegyél olyan gyerek ruhát amit te szeretnél.

2021. jan. 23. 06:26
 18/22 anonim ***** válasza:
94%
Én megmondtam mindenkinek, hogy nem kell. Volt, akinek ötször is el kellett mondanom. Erőszakosak, nem értik meg. Mondtam, hogy ha ennyire akarnak adni akkor újakat vehetnek, használt nem kell. Ezen a lehetőségen már nem kaptak...
2021. jan. 23. 10:48
 19/22 anonim ***** válasza:
94%
Nekem az a bajom ezzel "vidd el védőnőnek" dologgal, hogy nem érzem azt, hogy nekem kéne gondom, munkám legyen más lomjaival. Jártam már így, hiába utasítottam vissza az adott ruhát, közölték, hogy akkor adjam oda valakinek. Az első kukába kidobtam. És azóta meg is szoktam mondani, hogy ne adjanak, ha erőszakoskodik, felhívom a figyelmét arra, hogy ki fogom dobni. Nem akarok én felelőse lenni más holmijának. Nem tudom miért nem lehet simán csak megkérdezni, hogy "van-e szükségetek erre vagy arra", miért kell erőszakoskodni, kérdezés nélkül beállítani olyan holmikkal, amelyekről nem tudni, hogy tényleg fogja-e használni az illető? Véleményem szerint itt sokszor nem is a jóindulat dolgozik, hanem egyszerűen csak meg akarnak szabadulni a sok lomtól. De fenntartom a tévedés jogát, én sokszor valóban előítéletes vagyok.
2021. jan. 23. 11:14
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nekem is ez a bajom, miért én hordjam mások lomját el..
2021. jan. 23. 13:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!