Anyukák, ti milyen áron szoktatok eladni a gyerekek kinőtt ruháit?
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy aki jártas a gyerekruhák eladásában, esetleg vásárolni szokott, ti milyen árat szoktatok kérni, vagy mi az az ár, amiért megvennéd gyerekruhákat?
Természetesen nem agyonhasznált, kifakult, foltos,.. stb. darabokra gondolok, hanem amit kinőtt/átnőtt a gyerkőc.
Ami akár óvódába is jó, nem pedig otthoni, “játszós”.
Farmer, melegítő, hosszú-rövidujjú. Leginkább, ami érdekel.
Nézegettem facebook csoportokat, de nagyon szélsőséges.
Én is szívesen vennék, de van, amit eladnék.
Szerintem is darabonként érdemes inkább, én pl. nem vennék 8000-ért csomagot. Ne érts félre, szerintem nagyon korrekt ár, de ha csak a 2/3-át fogom ráadni, mert nem egyezik az ízlésünk, akkor igazából nem jártam jól. Pl. nekünk télen nincs szükségünk rövid cuccokra, se bélelt farmerre. Hiába tetszene az összes többi ruhád, hiába gondolom tök korrektnek ezt az árat, nem venném meg. Esetleg kisebb kupacokban, mondjuk az egyféléket csoportosítva lehet tenni egy próbát.
Szerintem kétféle ember vásárol használtan,
1) a tudatosan praktikus, aki nem akar 5000-ért venni meg minden darab ruhát, de minőségi cuccért hajlandó fizetni. Amennyire én látom, ők a címkés/újszerű darabokra vadásznak, a 'csak kocsiban használt', átnőtt cipőkre mennek, és 1-2-3 darabokat vesznek egyszerre, mert nem az a cél, hogy egy egész ruhatárat egy helyről vegyen meg, hanem hogy funkcionális, praktikus és jó állapotú ruhája legyen, lehetőleg bolti ár alatt.
2) az olcsójános, akit nem érdekel, hogy milyen márka, vagy címkés, vagy újszerű, darabra megy, mert úgyisjóleszajátszóra. Ők azok, akik hatalmas pakkokat megvesznek, de a darabár 2-300 forint legyen. Kiakadnak, ha egy címkés H&M overálért 3000 felett kérsz, mert a >mondjuk< pepco-ban 3500 az új ára.
Én általában meghatározom előbb a célközönséget, és utána rakom fel a cuccokat.
Én nem tudom ki hol árul, de most épp ruhákat keresek és iszonyatos árakat látok. A márka nem érdekel, van Pepcobol is tartós nacink, meg H&M-ből is van szar. A Nextet és társait túlárazottnak tartom (van olyan is, nem értememi az az őrület körülötte)
Azonban amikor pl látok hirdetve Pepcos felsőt 890-ért, ami nekünk is megvan és tudom, hogy 750 volt az ára, akkor azt nem tudom értelmezni. És ez csak egy példa, de több ilyet találok. 200-300 Ft-os darabokat nem is látok sehol. Akkor meg már használt ruhában inkább a Háda.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!