Anyukák, ti milyen áron szoktatok eladni a gyerekek kinőtt ruháit?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy aki jártas a gyerekruhák eladásában, esetleg vásárolni szokott, ti milyen árat szoktatok kérni, vagy mi az az ár, amiért megvennéd gyerekruhákat?

Természetesen nem agyonhasznált, kifakult, foltos,.. stb. darabokra gondolok, hanem amit kinőtt/átnőtt a gyerkőc.

Ami akár óvódába is jó, nem pedig otthoni, “játszós”.

Farmer, melegítő, hosszú-rövidujjú. Leginkább, ami érdekel.

Nézegettem facebook csoportokat, de nagyon szélsőséges.

Én is szívesen vennék, de van, amit eladnék.

2020. szept. 28. 16:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Minden elismetésem annak, akinek ehhez van türelme... amiket hallok, hogy kiszakadt, foltos ruhákat küldenek ilyenkor, a másik oldalról meg nem utalnak időben. Hát nekem ehhez nem lenne idegrendszerem...
2020. szept. 28. 18:04
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak személyes átvétellel adok el bármit ,és helyi Facebook csoportban.
2020. szept. 28. 21:13
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is darabonként érdemes inkább, én pl. nem vennék 8000-ért csomagot. Ne érts félre, szerintem nagyon korrekt ár, de ha csak a 2/3-át fogom ráadni, mert nem egyezik az ízlésünk, akkor igazából nem jártam jól. Pl. nekünk télen nincs szükségünk rövid cuccokra, se bélelt farmerre. Hiába tetszene az összes többi ruhád, hiába gondolom tök korrektnek ezt az árat, nem venném meg. Esetleg kisebb kupacokban, mondjuk az egyféléket csoportosítva lehet tenni egy próbát.

Szerintem kétféle ember vásárol használtan,

1) a tudatosan praktikus, aki nem akar 5000-ért venni meg minden darab ruhát, de minőségi cuccért hajlandó fizetni. Amennyire én látom, ők a címkés/újszerű darabokra vadásznak, a 'csak kocsiban használt', átnőtt cipőkre mennek, és 1-2-3 darabokat vesznek egyszerre, mert nem az a cél, hogy egy egész ruhatárat egy helyről vegyen meg, hanem hogy funkcionális, praktikus és jó állapotú ruhája legyen, lehetőleg bolti ár alatt.

2) az olcsójános, akit nem érdekel, hogy milyen márka, vagy címkés, vagy újszerű, darabra megy, mert úgyisjóleszajátszóra. Ők azok, akik hatalmas pakkokat megvesznek, de a darabár 2-300 forint legyen. Kiakadnak, ha egy címkés H&M overálért 3000 felett kérsz, mert a >mondjuk< pepco-ban 3500 az új ára.

Én általában meghatározom előbb a célközönséget, és utána rakom fel a cuccokat.

2020. szept. 29. 16:06
 14/15 anonim ***** válasza:

Én nem tudom ki hol árul, de most épp ruhákat keresek és iszonyatos árakat látok. A márka nem érdekel, van Pepcobol is tartós nacink, meg H&M-ből is van szar. A Nextet és társait túlárazottnak tartom (van olyan is, nem értememi az az őrület körülötte)

Azonban amikor pl látok hirdetve Pepcos felsőt 890-ért, ami nekünk is megvan és tudom, hogy 750 volt az ára, akkor azt nem tudom értelmezni. És ez csak egy példa, de több ilyet találok. 200-300 Ft-os darabokat nem is látok sehol. Akkor meg már használt ruhában inkább a Háda.

2020. okt. 9. 14:25
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekünk sok next van mivel mi UK-ben élünk, így én újonnan veszem, nekem feltűnik a különbség. Van még anyaga, illetve a mosást is jól bírja. Nekem a h&m a legalja, került hozzánk, mivel vettem csomagban ruhát a gyerekre car boot salen és szinte átlátni a ruhán, felsőn. Egyszer meg otthon, nem felejtem el a konkrét összeget, mert majdnem rosszul lettem, mikor megvettem, itt jóval olcsóbbak a ruhák, szóval 5000 forintos leggingsről (otthon voltunk, gyorsan kellett, az a bolt volt kéznél) két mosás után jött le a díszítés. Az angol márkáknál, még a georgenál se fordult még ilyen elő, pedig az pl. az ASDA saját márkája, olyasmi, mint a tesco saját márka, csak egy fokkal még olcsóbb. Szóval én már így értem, hogy mit szeretnek úgy a turikban otthon, még a bevásárló központos saját márkásak is jobbak, mint a legtöbb otthon elérhető márka terméke. (Átlag embernek megfizethető árra gondolok nyilván, nem a prémiumra.) Ugye ilyenből kb. csak a tesco érhető el otthon, de pl. rokonom úgy örül mindig, mikor mi viszünk/küldünk ruhát a gyereknek, mert mondja, hogy annyira utálja, hogy a városban az összes gyereken vagy tescos ruha van vagy pepcos, esetleg h&m-es vagy az egy darab helyi bababolt rikító színű mesefigurás ruhái és ennyi. Az összes gyerek ugyanúgy néz ki. Nyilván egy nagyobb városban jobban van választék. Másik otthon elérhető márka, ami unokatesóm szerint már dárágának számít az a zara kids, na de annak meg farmer leggingek gumija nyúlik MINDIG pl. és nagyon csúnyán. Én megveszem, mert tudok varrni és marha jó minták vannak és nekünk olcsónak számít, de na. Mondjuk tavaly bementem egy ismerőssel egy otthoni turiba, nem tudom előtte mik voltak, de már nem igazán a jobb márkák vannak, teli volt pl. primarkos cuccokkal, amik olyan olcsók, hogy a magyar turiban használtan drágább, mint kint a boltban... Alig lehetett jobb márkákat látni. Igaz, idekint többnyire eladják az emberek a használt dolgaikat egyre inkább foglalkoznak ezzel, mert ha 1 font jön neki egy darab ruhából, vagy 10 font egy szatyorból az is több, mint a semmi. Aztán veszik is. Sok hirdetésnél látni, hogy ha nem megy el, megy a konténerbe. A konténer tartalma fog kerülőúton kikötni otthon. Nyilván kerül bele jó is, de azért az is igaz, hogy nagyon sokszor az van már benne, ami arra már nem volt jó, hogy eladják. Aztán meg otthon olyan árakat ráraknak, hogy szégyen.
2020. okt. 10. 10:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!