Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Tanácsot szeretnék téli baba...

Tanácsot szeretnék téli baba ruhatárával kapcsolatban, szerintetek ennyi ruha elég lesz?

Figyelt kérdés

Egyelőre az alábbiak vannak meg; érdekelne, hogy vajon ennyi elég lesz-e (egyelőre heti 2x tervezek mosni) :

* 7db hosszu ujjú body

*2 db rövid ujjú polo (Ezt nem hiszem, hogy fogja tudni nagyon hordani)

*2 db napozó (szerintem ez is felesleges volt)

*5 db rövid ujjú body (esetleg valami alá, vagy a lakásban? Nálunk télen is kb 22-24 C van)

*3 db hosszu ujjú polo

*7 db kisnadrag

*10 db rugdalozo, ebből 9-nek van talpa is

*12 db zokni

Általában ezeket tenyleg tudja hordani három hónapon keresztül? Érdemes vajon elkezdeni beszerezni a 62/68-as, 3-6 hónapos ruhákat is? Azokból is ugyanolyan kell kb mint a téli, mint pl rugdalozo?

Illetve átlagban tenyleg lehet, hogy napi 3x kell majd atoltoztetni?

Valamint nálatok miben alszik? Arra is rugdalozot használtok plusz halozsak? Vagy vesztek külön pizsamát?

Koszi előre is

2020. szept. 1. 16:22
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem mennyiségre elég. Mindenki azt mondta nekem, hogy mennyi ruhát használnak az újszülöttek. Hat nekem egy ruha egy nap volt egész addig, mig kuszni nem kezdett. Azóta 2-3 szett/nap. Sosem bukott és 1-2x kakilt ki a pelusból. En a kis pólókat hosszú ujjú bodyra adtam rá, úgy tok cuki szetteket állítottam össze. A rövid ujjú bodykra meg a hosszú ujjú pólókat adom. Pl most nyárról egy csomó body jó lesz meg rá 1-2 hónapig. Nem veszek addig hosszukat, hanem raadom a hosszú ujjú pólókat. En mindig akcióban vasarolom a nagyobb méreteket. Van benne kockázat, hogy van, amit túlnő esetleg a gyerek, de nekem eddig minimális volt olyan, amit nem tudtam raadni. 7 hónapos. Most már csak 80-ast vásárolok neki. Így a 74-es pont jó rá, a 68-as nadragok határeset, de itthonra mindenképp jók, a 80-ás picit nagy meg, de az is hordhato már. Bodybol a 68-as már csak pizsamanak jó, amit alul össze tudok meg kapcsolni pl Lidl és H&M bodyk, de az ujjuk már rövid. 80-as bodyk meg elég bővek de hosszban már jók.

Osszessegeben meg fogod látni, de nagyban függ a gyerek testalkatától. Az en babám hosszú vékony. Egy kisebb dundi babára máshogy mennek a méretek.

2020. szept. 1. 20:46
 12/24 anonim ***** válasza:
21%
1-es te a rugi alá adtál bodyt? Nekem eszembe nem jutott volna 🤔
2020. szept. 1. 20:47
 13/24 anonim ***** válasza:
80%
Használtan nézzél rugit, én a kiara webshop-ban vettem régen.
2020. szept. 1. 22:13
 14/24 anonim ***** válasza:
90%

12, alap. Már csak azért is, hogy ne érintkezzen annyi patenttal a bőre. Az a furcsább ha valaki nem ad. (Nem az első voltam)

Kérdező, nem túl kihasználható összeállítás, de kísérletezéshez jó. Ami nekünk nem kellett az első hónapokban: zokni, harisnya, napozó, póló. Még a nyári végi gyerekkel is a rövid body + rugi volt a legjobban kihasznált kombináció.

Tesco-s jó, de például a next-től is jókat lehet rendelni. Nem. drágább pl: a hm-nél és jobb anyag.

2020. szept. 2. 02:48
 15/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Sajnos nagyon kezdő vagyok a témában, próbálok utana olvasni a dolgoknak, kérdezgetni ismerősöket, de eddig nem sok barátnőmnek van még babája, illetve anyukám es nagymamám Idejében pl kicsit mas ruhadarabok voltak elérhetőek.

Szóval, akkor ha jol ertem, télen-nyaron (lakásban is) kell egy rövid ujjú (láb nélküli) body es akkor arra vagy egy talpas vagy pedig talp nélküli rugdalozo (ehhez kell majd zokni) nappalra es alvashoz is. Vagy pedig akkor egy rövid ujjú láb nélküli body es arra egy hosszu jujjj polo plusz egy kis nadrag. Ennyi ugye? Illetve en arra gindoltam, hogy nappal ha alszik, akkor valami puha takaró (éjszaka nyilván nem)

2020. szept. 2. 06:37
 16/24 anonim ***** válasza:
68%
Az igazat megvallva én sem voltam ebből kiképezve, de azért rá lehet jönni. Body-bol nincs talpas, mert az csak felső, nem ér le a lábakig, kell hosszujju és rövidujju, rugibol van talpas és talp nélküli, a talp nélkülinek nem sok értelme van, mert akkor zokni kell hozzá és azt percenként lerúgják a kisbabák. Szerintem a ruhatárad jó, esetleg 3 darab rövidujju body elférhet benne, mert folyton összepisilik magukat, de várnék amíg megszületik, mert lehet, hogy csak hosszúujjú body-ban lesz, én is így jártam a télre vett gyönyörű body-kal, rá se adtam, a mintája meg pláne nem látszott, mert rákerült a rugi, jobb lett volna ha fehéreket veszek és nem szép mintásat, ami 2 ezer/darab.
2020. szept. 2. 07:52
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Amire még a helyedben beruháznék, igaz nem ruha, hanem egy jó bundazsák a mózesbe, meg a hordozóba.

Én nagy hasznát vettem neki és nagyon szerettem. De, persze ez is egyénfüggő.

Csak egy sapi kell, meg egy jó esővédő a hordozóra. A bundazsák alá, meg elég a body+rugi kombináció.

Vizsgálatra, vagy ha el kell mennetek valahová, sokkal könnyebb öltöztetni, a kocsiban is könnyebb szabályozni, hogy kitakarod-betakarod, mint egy overálban.

2020. szept. 2. 07:58
 18/24 anonim ***** válasza:
80%

Az én babám téli születésű, én akkor egy rövid bodyban és egy hosszú rugiban altattam, 20-22fok volt a szobában éjszaka.

Szerintem ennyi ruha elég, esetleg kiegészítheted meg belegebb cipzáros pulcsival, benti (vékonyabb) sapival. Nekünk volt kesztyűcske a körmei niat, de mivel 2perc alatt leszedte, nem adtuk rá. Viszont a tescos f&f rugik ujján van visszahajtható kesztyű rész, mi azt használtuk.

A legpraktikusabb a body&rugi az első hónapokban. Én szerettem a body& talpas nadrágot is. Pelenkacsere így egyáltalán nem volt macerás, és a zoknit sem rúgta le magáról.

Amit még érdemes lehet beszerezni, az a hálózsák. Így nem kell mindig attól tartani, hogy lekerül róla a takaró :)

2020. szept. 2. 08:18
 19/24 anonim ***** válasza:
46%
És még pár hely, ahonnan online lehet jó ruhákat beszerezni :olívia babaruha, sinsay (bár innen csak a bodyk voltak jók, a többi mind túl kicsinek bizonyult, inkább vékonyabb babákra terveznek szerintem), Kukukk, illetve ha nem riadsz vissza a használt ruháktól sem:olcsóbabaruha (lili gardróbja), ruhafalva. Ezeken outlet darabokat is kifogni, és a használt sem annyira használt, szép állapotúak vannak olcsón.
2020. szept. 2. 08:21
 20/24 anonim ***** válasza:
61%

"Szóval, akkor ha jol ertem, télen-nyaron (lakásban is) kell egy rövid ujjú (láb nélküli) body es akkor arra vagy"

Újszülöttnek az első pár héten igen (body eleve láb nélküli) illetve 20-22 fokban.

Ha télen 25-27 fokra hevített távhős panelben laktok, akkor nyilván nem kell ennyi egy pár hetesre sem.

Utána pedig kialakul hogy a gyerek hogy szereti, ami nagyrészt szoktatás. Túlöltöztetett gyerekek jellemzően fázósabbak.

2020. szept. 2. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!