Első babás kismama vagyok, február-márciusban szülök és ruhákkal kapcsolatosan kérnék tanácsot?
Tavaly ilyenkor volt a legnagyobb hó,szóval rossz időre számítok.Hány db és hányas body,rugdalózó kell? pár hónapra előre szeretnék majd bevásárolni ,kb mondjuk fél évre előre és rugdalózó,body párti vagyok.
illetve hány db zokni,sapi ilyesmi kell?
Légyszi,ha időtök engedi még kérnék tanácsot,hogy milyen háló-bunda zsákokat kell és mennyit ? Ezekkel nem vagyok tisztában,sőt azt sem tudom melyiket mikor,hova?
oh és még annyi,hogy textil pelenkából mennyit vettetek mindenféle használatra (kivéve pelenkázás) ?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nekem novemberi a babám, szóval a télből kijutott bőven. Nagyon nem érdemes előre bevásárolni, mert van baba aki 2kg és van baba aki 4kg és hát ez ruhában át fed akár fél évet is. 50-62-es ig érdemes ruhákat venni és aztán majd meglátod. De semmiből sem vegyél sokat. Mi szinte nem is vettünk ruhát mert nagyon sokat kaptunk rokonoktól, barátoktól. (használtan is, újakat is) Szerintem ez egy nagyon jó kis lista. [link] Nincs tele sok fölösleges dologgal, de a legfontosabbak benne vannak, és ha valami hiányzik akkor azt utólag is megtudjátok venni.
-zoknit mi nem használtunk volt talán 5db, de igazából minden ruginak volt lábfeje így zokni nem kell az első 6 hónapban, harisnyát néhány alkalommal használtunk, de nem sokat 3-5 db elég
-hosszú ujjú body alá mindig adtam egy rövid ujji bady-t
-cérna sapiból 4-6 kell szerintem, meleg sapiból 2-3 , ami megköthető és fülvédős, de nem kötött anyagból van mert attól esetleg kipattog a baba bőre (szúr, viszket)
-enyém hálózsákban alszik abból kell 3db mert elég lassan szárad, főleg télen, szobai hőmérséklettől függően kell melegebb és vékonyabb zsák is
- sétához 2 bundazsák vagy 1 bundazsák, 1 overál elegendő , az overálhoz legyen kesztyű és varrott lábrész (ne lógjon ki a bokája)
- takaró! vékonyabb vastgabb szerintem legalább 2-2 darab mert a takaró mindenre jó. (babakocsiba, esti alváshoz, kocsiban utazni, átmeneti időben, boltban vásárolni stb.)
- textil pelenkából nekünk 10db volt (cseh pelenkát vegyél, figyeld, hogy az legyen ráírva, hogy CSEH textilpelenka, a sima textilpelenka ócska) és én textil pelenka helyett IKEA konyharuhát használtam teljesen tökéletes volt abból volt 20db (textil pelenka vagy konyharuha szintén mindenre jó: etetés, büfi, törölni, feje alá tenni, babahordozóban alá tenni, kis kádba alá tenni, pelenkázáskor alátenni stb.)
Ki térnék a kórházi hálóing és pizsama kérdésre is mert nekem is csak utolsó pillanatban jutott eszembe. Egyrészt kell ez is az is (hálóing és pizsi) olyan ami gombos, hogy a szoptatásnál praktikus legyen.
Babakocsi választásnál jól gondold át mire akarod használni a kocsit, és ne a szépség ha nem a praktikusság alapján döntsél. (masszív vagy könnyű kocsi kell, autóval vagy tömegközlekedéssel utaztok, sokat kell lépcsőzni vagy akadály mentes a környéketek, szűk ajtókon be kell e férned, könnyen tudod e irányítani, akarsz e az aljába sokat pakolni pl. bevásárláskor, télen kényelmesen el fér e a gyerek benne takaróval overállal együtt stb.)
Köszönöm szépen a hosszú és hasznos válaszod! Biztosan hasznát veszem! Nézem a linket is!
Egyébként hálóing már van,mert kellett is vennem,akkor már miért ne szoptatóst! :) Próbálok praktikus lenni és már most elkezdem nézegetni a baba cuccokat,mert nagyon át kell gondolni mit vegyek meg.Már van egy listám de már a válaszod alapján át is írtam pár dolgot benne :)Sok ruhát amúgy mi is kapunk,még jó,mert most voltunk a Brendonban és hát nagyon drága lenne minden újonnan. Ment a zöld kéz :) Szép estét!
4es, köszönöm szépen a válaszod és sok boldogságot a kisbabádhoz!
Utolsó (első),köszi a további infokat,sajna a háda itt darabar megy szerintem ,de majd megyek baba börzére is és flkeresek pár jobb turit is miután a rokonoktól elhoztuk amit eltettek nekünk.Lázmérőből nem bízok a digitálisba,itthon nézem,sípolás után még bőven megy fel a saját hőm is,inkább veszek "higanyos" fajtát .
Hát igen,a brendonba tényleg csak azt vesszük meg,amit pl csak ott tudnánk,ilyen egy szép ágynemű,ami nagyon megtetszett és azt mindenképpen szeretnénk majd ,mert sajna varrni nem tudok!
Köszi mégegyszer és neked is sok boldogságot a gyerkőchöz :)
7es,neked is köszönöm a választ!
Nem akarunk sok rucit venni,de azért annyit,hogy hátha történnek majd balesetek,azért mindíg legyen tiszta rucija,pár száz forint nem sok a használt ruháért,lehet,hogy több lesz belőlük mint kéne,de még tervezünk tesókat is :)
Neked is sok boldogságot a babádhoz! Tavaly született? Mert akkor ítélet idő volt,remélem most nem lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!