Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Miert akkora problema, ha...

Miert akkora problema, ha manapsag nincsen egy nagy csaladnak autoja es tomegkozlekedessel oldja meg 3 gyerek utazasat?

Figyelt kérdés
Nem engedhetem meg magamnak per pillanat, hogy autom legyen, ennek tobb oka is van. A csalad/rokonsag szabalyosan meg van rokonyodve, hogy uristen, hogy merek igy elni, kisbabaval, mit kepzelek, mi lesz ha ez meg az. Nem tanyan elunk, hogy ne lenne buszkozlekedes, felorankent jon egy busz, a varos szelen lakunk, kb 15 perc a menetido. Es folyamatosan hallgatom, hogy jaj mi lesz igy. Masnal is ilyen biztositek kiveros prroblema az auto hianya es en vagyok lemaradva? Mellesleg nem szallittatom magam haza autoval szivessegbol, nem szoktam bevasaroltatni, vagy hasonlok, mindig buszozunk.
2019. jan. 30. 08:55
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
84%

Erről a kérdésről egy sztori jutott eszembe, ami decemberben tájékán történt. Villamoson utaztam Budapesten, ami egyáltalán nem volt tele. Volt sok ülőhely, épp hogy lézengtek rajta az utasok.

Anyuka felszáll a kb 5-6 éves forma lányával, aki fennhangon elkezdett vinnyogni hogy sokan vannak, "szálljanak le" (igen szó szerint), és a lábával topogott, és vinnyogta fejhangon hogy "ketteeeen".

Nos, én nem vagyok egy "jajj egy hisztis gyerek, alkalmatlan anyuka" jellem, de ezen teljesen elkerekedett a szemem hogy ilyen tényleg van.

Szóval kérdező, szerintem inkább ez a probléma, nem az ha a te gyereked érintkezik más emberekkel és tudomásul veszi, hogy bizony nem ő létezik az egész világon, és nem akar "lerugdosni" vagy 10 embert a villamosról, mert ő most utazik.

Igen kényelmes az autó és valóban jól jön sokszor, de én azokat sem tudom megérteni akik már korán eldöntik (lásd korábbi válaszoló), hogy az ő babucikája bizony burokban fog élni, és gondolom még buzdítja is majd otthon hogy azok az emberek mind "parasztok".

Nincs veled baj, használj tömegközlekedést ha neked így szimpatikus.

2019. jan. 30. 16:29
 32/41 anonim ***** válasza:
13%

Orvoshoz sosem vinném tömegközlekedéssel a gyerekem, taxival sem. Mentőt, orvost sosem hívnék egy szállítható beteghez. Jó persze akinek nincs más választása, de nem ezért vannak, hogy olyanokat szállítsanak, akiknek nincs autójuk...

Kirándulásoknál felvetődik a tömegközlekedés vs autó, de az autó jóval olcsóbb, nem mellesleg annyi idő alatt míg 60 km-el odébb elmegyünk tömegközlekedéssel, autóval Bécsben vagyunk. Egy Székesfehérvár-Sopron út 10 óra tömegközlekedéssel. Autóval nem érhet meglepetés, mindent be tudok pakolni és mégsem málhás szamárnak érzem magam az állatkertben. Mi rengeteget jövünk megyünk. Bejártuk már az országot. Autóval még Horvátországba is el lehet menni 1 napra.

Ha a gyerek különórákra jár-nálunk ez hegedű és vívás, a felszerelést sem tudjuk busszal vinni, meg oda sem érnénk tömegközlekedéssel A-ból, B-be. Pláne ha 3 gyerek 3 felé.

Maximum egy igény nélküli életet tudok elképzelni tömegközlekedéssel. Igen ez a reggel egy útvonal, este 1 útvonal típusút.

2019. febr. 1. 11:20
 33/41 anonim ***** válasza:
27%
Korabban nekunk sem volt autonk, mert egyikunknek sem volt jogsija, aztan azota a ferjem evek ota megcsinalta, en tovabbra sem.( de tervben van). Amig nem volt autonk, mindig busszal kellett cipekedni hazaig a nagybevasarlast, utaltuk borzasztoan. Kulfoldon elunk, a rokonokhoz is vonatozni kellett magyarorszagra, nagyon rossz volt. Mostmar gyermekunk is van, mennyire tre lett volna mar egy ujszulott babat tomegkozlekedessel hazahozni a korhazbol??? Kell az auto es kesz.
2019. febr. 1. 12:25
 34/41 A kérdező kommentje:
"igény nélküli élet" hát amíg ezt el nem olvastam, nem is tudtam, milyen rémségesen igénytelen vagyok.
2019. febr. 7. 06:25
 35/41 anonim ***** válasza:
18%
Hát túlságosan nem lehet magas az igényszinted, ha ennyi-rendelek a netről, elmegyünk iskolába meg haza. Ehhez tényleg nem kell autó. De ez nem jelenti azt, hogy igénytelen vagy. Egyébként nem igény nélküli, ingerszegény életnek hívják. Sokan élnek így, van aki még a Balatont sem látta életében, a közeli városba bemenni meg felér egy utazással, nincs ezzel semmi baj, de aki ennél többet akar nyújtani a gyerekének, ahhoz kell az autó. Mondjuk én egy autóval sem tudom elképzelni az életet, a környezetünkben minden családnak van kettő és még így is logisztika az élet. Úgyhogy egy autón is elképednénk, hogy azzal, hogy lehet élni?
2019. febr. 7. 08:29
 36/41 A kérdező kommentje:
a felsovezeto reteg is megjelent a havi 2 millios bevetellel. Igy konnyu.
2019. febr. 7. 14:26
 37/41 A kérdező kommentje:

azt amugy hol irtam, hogy ennyi az, amit csinalunk?

a napi rutin ez - basszus dolgozunk, suliba jarunk. Ezzel en vagyok csak igy? :D :D

Amikor program van, azt nem szamolom ide. Miert kellene?

2019. febr. 7. 14:36
 38/41 anonim ***** válasza:
9%
Az én gyerekem heti háromszor-négyszer jár edzésre, másik gyerek szintén szakkörre jár, autóval elég fuvarozni őket egyik helyről a másikra, mert mindenhol negyed órám-fél órám van, hogy átérjek velük A-ból, B-be. Egyiket leteszem itt, másikat ott, megyek egyikért ide, másikért oda. Azért sorolom ide a programokat, mert napi rutin része. És iskolán kívüli programok, nem is mindig közel iskolához. Ráadásul egy edzés már ovisoknak is eltart este 7-ig, később 8-ig-ha még utána kéne vergődnünk haza tömegközlekedéssel..Nálunk este 8-kor már aludtak alsó tagozatban. most is 9 óra van belőve. Nem tudom, a gyerekeim osztályában minden gyereknek van iskolán kívüli programja, van aki 5-6 féle dolgot csinál, kisovodás kora óta, a város különböző pontjain. Senkinek sem ez a napi rutin iskola-otthon. Hétvégén is mindig van egy szülinap, egy osztályprogram, ami 2-3 óra-vagy találok egy másik programot másik gyereknek 2-3 órára-vagy hazabuszozok és indulok is vissza busszal a másikkal. Ha autóval megyek könnyebben otthon hagyom a kicsit arra a félórára, meg kocsival érdemes ingáznom is. De látom szülőtársaimat is, egyik gyereket viszik egyik kisbaráthoz, másikat másikhoz, egyik faluba, másikba, ők meg laknak harmadikban....
2019. febr. 7. 16:06
 39/41 A kérdező kommentje:
Én nem bírtam volna ki ilyen gyerekkort. Én egy dolgot csináltam egyszerre, amikor már egyedül elmentem rá. Mondjuk sosem voltunk gazdagok, lehet hogy ez az oka. Nem is vagyok hajlandó szegény gyereket este 8ig szakkörökre vonszolni. Mikor pihen, mikor játszik? De ez már egy másik téma.
2019. febr. 7. 16:26
 40/41 anonim ***** válasza:
15%
Ha neked így megfelel, kényelmes, és teljesen jól érzed magad akkor mi a probléma? Nekünk van autónk, 1 gyerekünk, a mi életünket nagyon megkönnyíti, én nem szívesen buszoznék.
2019. febr. 7. 17:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!