Miert akkora problema, ha manapsag nincsen egy nagy csaladnak autoja es tomegkozlekedessel oldja meg 3 gyerek utazasat?
Erről a kérdésről egy sztori jutott eszembe, ami decemberben tájékán történt. Villamoson utaztam Budapesten, ami egyáltalán nem volt tele. Volt sok ülőhely, épp hogy lézengtek rajta az utasok.
Anyuka felszáll a kb 5-6 éves forma lányával, aki fennhangon elkezdett vinnyogni hogy sokan vannak, "szálljanak le" (igen szó szerint), és a lábával topogott, és vinnyogta fejhangon hogy "ketteeeen".
Nos, én nem vagyok egy "jajj egy hisztis gyerek, alkalmatlan anyuka" jellem, de ezen teljesen elkerekedett a szemem hogy ilyen tényleg van.
Szóval kérdező, szerintem inkább ez a probléma, nem az ha a te gyereked érintkezik más emberekkel és tudomásul veszi, hogy bizony nem ő létezik az egész világon, és nem akar "lerugdosni" vagy 10 embert a villamosról, mert ő most utazik.
Igen kényelmes az autó és valóban jól jön sokszor, de én azokat sem tudom megérteni akik már korán eldöntik (lásd korábbi válaszoló), hogy az ő babucikája bizony burokban fog élni, és gondolom még buzdítja is majd otthon hogy azok az emberek mind "parasztok".
Nincs veled baj, használj tömegközlekedést ha neked így szimpatikus.
Orvoshoz sosem vinném tömegközlekedéssel a gyerekem, taxival sem. Mentőt, orvost sosem hívnék egy szállítható beteghez. Jó persze akinek nincs más választása, de nem ezért vannak, hogy olyanokat szállítsanak, akiknek nincs autójuk...
Kirándulásoknál felvetődik a tömegközlekedés vs autó, de az autó jóval olcsóbb, nem mellesleg annyi idő alatt míg 60 km-el odébb elmegyünk tömegközlekedéssel, autóval Bécsben vagyunk. Egy Székesfehérvár-Sopron út 10 óra tömegközlekedéssel. Autóval nem érhet meglepetés, mindent be tudok pakolni és mégsem málhás szamárnak érzem magam az állatkertben. Mi rengeteget jövünk megyünk. Bejártuk már az országot. Autóval még Horvátországba is el lehet menni 1 napra.
Ha a gyerek különórákra jár-nálunk ez hegedű és vívás, a felszerelést sem tudjuk busszal vinni, meg oda sem érnénk tömegközlekedéssel A-ból, B-be. Pláne ha 3 gyerek 3 felé.
Maximum egy igény nélküli életet tudok elképzelni tömegközlekedéssel. Igen ez a reggel egy útvonal, este 1 útvonal típusút.
azt amugy hol irtam, hogy ennyi az, amit csinalunk?
a napi rutin ez - basszus dolgozunk, suliba jarunk. Ezzel en vagyok csak igy? :D :D
Amikor program van, azt nem szamolom ide. Miert kellene?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!