Miert akkora problema, ha manapsag nincsen egy nagy csaladnak autoja es tomegkozlekedessel oldja meg 3 gyerek utazasat?
Nekem egy gyerekem van, van kocsim.
Anyám négy gyereket nevelt kocsi nélkül. Semmi bajunk nem lett.
Úgy csináld, ahogy nektek jó. Nem mások döntik el, hogy ti mivel közlekedtek.
Koszi a velemenyed :)
Ez egy nagyon jo pelda ra, hogy lehet normalisan ervelni szemelyeskedes es bunkozas nelkul, tobb ilyen stilusu egyet nem erto valaszra lenne szukseg ezen az oldalon :)
Nem Pesten kozlekedem, (ott is, csak ott egyedul, igy mindegy..) kisebb varosnak a hatarabol jarunk be a gyerekekkel, szerencsere normalis utazokozonseggel. A bacik ellen nem vagyunk vedve, ez zavar is. Sajnos sehol nem tudom elkerulni az egy legterbe tusszentest :( suliban, stb, ugyanez van. Nem megnyugtato, csak patthelyzet.
Pesten nem tudom, hogyan csinalnam, egyelore ez meg nem is problema, legalabbis nem napi szintu.
Az első gyerek 1 éves koráig nem volt autónk. Hát, nálunk semmi, de semmi nincs helyben, csak egy cba meg egy patika, ahol általában nincs semmi :D ide nem szállít a tesco sem. Szóval a napi bevásárláson kívül minden szarért utazni kell 20-25 km-t valamelyik nagyobb városba (busszal kb 45 perc, mert minden bokorban megáll). És ez nem mucsaröcsöge, Pest megye, 40 km-re Bp-től. Ja, taxi nincs, egyáltalán, semmilyen. Óránként egy busz és csá. Nekünk nagyon macerás és körülményes volt így autó nélkül, a szüleinktől kértük kölcsön néha az övékét, ha menni kellett vásárolni, vagy orvoshoz kellett vinni a gyereket. De ez se megoldás, mert nekik is kell.
Végül vettünk saját autót, ég és föld, ezerszer könnyebb minden. Én elhiszem, hogy akinek minden a szájában van, annak nem kell, vagy ahol gyakran jár busz, minden útbaesik, egy rakáson van, és rövid a menetidő, ott sem. Bp belvárosában pl. nekem se lenne autóm, mert nem látom értelmét, tömegközlekedve ott minden gyorsabb, pesten meg kocsival csak agyvérzést lehet kapni a lassú haladástól, meg hogy sehol nem lehet megállni. De ha az embernek nincs minden a közelében, és a tömegközlekedés is szar, akkor bizony nagyon jól jön az az autó. Ja, meg nyaraláskor, nekünk 2 gyerekünk van, el se akarom képzelni, milyen lenne négyünk cuccát, plusz a két gyereket cipelni vonaton, buszon stb.
van autonk is meg 3 gyerekunk is.
az autot alig jasznaljuk.csak bevasarlasra,nyaralni es mamakhoz.
en busszal jarok meloba,paromat munkatarsa viszi,a nagyok gyalog mennek suliba,a picinek a bolcsi a haz mogott van.
akarhova eljutok fel oran belul busszal.itt all meg egy halom busz a haz elott.kulvarosba,belvarosba egyarant megy innen busz.belvaros gyalog is 25-30 perc kenyelmes tempoban.
bevasarolni pedig nem feltetlen kell egy honapra elore egyszerre.lehet heti bevasarlasokat tartani.azt mar siman el lehet hozni ket embernek busszal is.tolunk a korhaz 750m re van,akar gyalog,kezben is beviszem a gyereket ha valami van.
amugy ennyi erovel ne jarjon a gyerek oviba,suliba.ha ott eri valami oda is mentot hivnak,nem fogjak bevagni a kocsiba es bevinni a korhazba....
Van egy 4 éves gyerekünk, nincs autónk, jogsink sincs, mégis köszönjük szépen, megvagyunk. Kisvárosban lakunk, van tömegközlekedés, de azt se használjuk. Biciklivel járunk kb. Mindenhova, ha gyalog messze lenne. Igen, télen is. Ha nincs hó, beöltöztetem az overálba, megy a bicikliülésbe és már megyünk is. Bevásárlás is elintézhető, ott a biciklikosár. Ha esik, akkor esernyővel gyaloglunk. Ha hó van, akkor szánkón húzom. Persze, rossz időben vagy ha sietni kell valahova, akkor kényelmesebb lenne egy autó, de azon röhögnöm kell, ha valaki azt hangoztatja, hogy autó nélkül nem lehet élni és alapfeltétel a gyerekvállaláshoz. Csendben jegyzem meg, hogy a gyerekem életében egyszer volt lázas beteg, azon kívül 1-2 nátha, de semmi súlyosabb. Szerintem jót tesz az immunrendszerének, hogy sokat van levegőn és nem mindig csak beül a fűtött kocsiba. A vészhelyzetekkel szoktak még jönni. Ha olyan súlyos, akkor mentőt hívok, ha nem, akkor taxit. De szerencsére ilyen még nem volt. Ha utazunk messzebbre, akkor meg vonat vagy busz, ez se vészes. És legalább nekem is megvan a napi testmozgásom.
Szóval tény, hogy kényelmesebb autóval, de korántsem létszükséglet.
Szóval akinek autója van, az máris egy lusta, elhízott ember egyesek szerint :D hát jó, legyen. Van autóm, de mégis vékony maradtam, az egész életmód kérdése.
Az még, hogy valakinek van vagy nincs, nem az ő dolga. Ahogyan a rokonság szerint is rossz nektek, de mégis meg vagytok nélküle, szóval akkor ezen nincs mit vitatkozni.
"Persze más az ha valaki nem teheti meg, de aki megtehetné, hogy vegyen egy olcsóbb autót így megkimelve a gyerekeit, de mégsem teszi, na azt ítélem el."
Pfff aztán ki a csuda vagy te, hogy bárkit elítélj csak azért mert ő nem vezet. (Mondom én ezt jogsival).
Ezzel a kis monológoddal pont te vagy a mintapéldája az intoleráns bunkó pestinek, nem a kérdező, meg más ember. Képzeld nem csak neked van tömegnyomor a bkv-n hanem minden másnak aki ott utazik veled. Ő is nyomorog, neki is urambocsá rálépnek a lábára VÉLETLENÜL-mert nem, nem mindenki a te lábadon trappol direkt, és nem mindenki téged akar fellökni direkt-azta.....bírom az ilyen intoleráns kivagyiskodó embereket. Még úgy is hogy az autó egyértelműen kényelmesebb jobb, mint a bkv.
"Én amúgy betiltanám a 6 év alattiak utazását is a buszon!"
Másik csökkentett értelmi képességű. Persze szerintem a 6 éven aluliakat egyből a közterületekről is tiltsuk ki, mert a magadfajta gyerektelen gyerekutáló frusztrált nímandoknak baja van. Hát hogyne. Ülj szépen te a kényes popóddal autóba és akkor nem hallod a 6 éveseket akik nonstop üvöltenek SZERINTED, amúgy meg elég sok kisgyerekkel utaztam már én is bkv-n de egyáltalán nem igaz hogy mindegyik így viselkedik ahogy te itt felvázoltad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!