Anyukák, mennyire jók a hordozókendők?
Felénk nem túl sokszor látok kisgyermeket hordozókendőben, inkább úgy látom, a babakocsit preferálják.
Az biztos, hogy nagyon intim lehet az összebújás a babával, de mi a helyzet a nagyobbacska csemetékkel, akik még szeretnék, ha hordoznák őket? Nem túl nehéz őket cipelni háton, hason vagy oldalt? Látok olyan fotókat, ahol az anyuka (legtöbbször ő, néha apuka is) pl. sportolás közben is magán hordja a babáját. De lehet így sportolni rendesen?
14 hónapos a csemete. Imád kendőben lenni.
Kiránduláson kívül nem sportolok így, de az is épp elég. :)
Nagyon praktikus. Tömegközlekedés alatt ezerszer jobb, mint a babakocsi. A terhet nagyon jól elosztja a háton, vállon és a derékon, így 10 kilós gyereket se megterhelő hosszú távon vinni. Neki is kényelmes. Tud aludni, nézelődni, szopizni is esetleg.
És minden bajra gyógyszer: hasfájás, fogzás vagy betegség alatt is nyugodtabb benne a gyerek, elringatja a mozgás és a testközel.
Nagyon sokszor jól jön, amikor a gyerek élete hátralévő részét ölben tervezi, te meg csinálnád a dolgodat.
Boltba is könnyebb menni, sok helyen babakocsival el se férsz.
Van babakocsik, de a napi levegőzésen kívül inkább kendőt használok.
Bónusz: szem előtt van a baba. Átengednek a zebránál, előre engednek a sorban. ;)
Másfél éves fiam még aludni is tud a Liliputi csatos hordozóban!
Amúgy 6 kiló felett már háton érdemes hordozni. Magad miatt főleg meg a gyerek miatt is. Ha már nagyobb a gyerek, jobban jártok a csatossal. Mi imádjuk!
Ha gondolod nézd meg YouTube-on Pixyre (csatorna) videóját, nem olyan régi, pont hordozásról szól. Segít a döntésben is.
Az én babám ki nem állhatja a babakocsit...
Ugy van el benne 10 perceket, ha félig a füvön félig a járdán rázatom, amúgy üvölt...egy ilyen rémálom séta után rendeltem egy rugalmas kendőt! Ezt imádja...jókat alszik benne!El lehet vele így menni bárhová, mert elnézeget, ha fáradt alszik egy kicsit! Imádom én is! Arról nem is beszélve, hogy ez a közelség, annyira jó érzés, szavakba önteni nem tudom! Csak ajánlani tudom!:)
4: látszik, hogy nem hordozol.
A kisbabák ölben akarnak lenni. Kézben. Ezt a vágyát teljesíti a kendő, miközben van két szabad kezed, és olyan szabadon tudtok mozogni, ami babakocsival lehetetlen. Egyszerűen az anya két óvó, dédelgető karját helyettesíti. Nem a méhét.
Amire nincs szüksége, az a motor és a roller. Erről megkérdezhetsz bárkit a baleseti sebészeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!