Miert akkora problema, ha manapsag nincsen egy nagy csaladnak autoja es tomegkozlekedessel oldja meg 3 gyerek utazasat?
Szerintem kényelmesebb autóval, pl. ha rossz idő van, vagy bevásárlás van és cipekedni kell.
De meg lehet oldani tömegközlekedéssel is. Főleg így, ahogy írod, hogy normálisan jár a busz, minden elérhető vele, és nem tart túl sok ideig sem.
Legalább nem kell azzal maceráznod, hogy parkolóhelyet keress :D
Most is nagyon sokan vannak autó nélkül. Ha nem így lenne, akkor üres lenne minden tömegközlekedési eszköz, ehhez képest tömeg van.
Mi is autó nélkül nőttünk fel. Nem tudom, anyukámnak milyen volt. Nekem gyerekként eszembe sem jutott, hogy ez rossz lenne.
Egyébként meg ahogy írtad, vészhelyzetben meg nem biztos, hogy neked kell elindulni autóval, hanem segítséget kell hívni.
Igaza van a rokonságodnak. Bármi történhet amikor rohanni kell velük ügyeletre, a bevásárlás is körülményes és időrabló így, főleg ennyi emberre stb stb! Aki gyereket vállal min. saját
lakás és 1 autó, némi félretett pénz. Így ellehet
indulni, másképp csak küszködés és kompromisszumok önzőségből, mert szaporodni akarsz.
Alig bírja már el a bolygó a túlnépesedést...pedig a fele
emberiség kuka kategória.
Én amúgy betiltanám a 6 év alattiak utazását is a buszon!
Üvöltenek, sírnak megállás nélkül, összekennek mindent, rugdossák az üléseket vagy a busz falát és a melettük álló utast, tavarják a sofőröket. Neveletlenek 99%ban, a szülő meg rá se hederít sőt még megsértődik ha mer szólni az ember, hogy talán figyeljen már oda a kölykére.
De még ennél is irritálóbb a babakocsival való nyomulás! Nekik mindent lehet, szerintük... Ha van kijelölt babakocsi hely akkor se odáll, mert a tehén testét lekell ültetni, ott pedig általában nincs szék csak bőséges állóhely. Így mások utját elzárva, trollkodik a buszban, akadályozza a normális utasokat a fel és le szállásban, ha áttolja a lábadon a babakocsit az se gond és még ő van megsértődve ha felemeled a hangod!
Ha valakinek nem telik pl. autóra, ne vállaljon családot, nem a múltszázadban élünk...Mert az autó ma már
létszükség, nem
kiváltság.
A családod, rokonaid életképtelenek és lusták!
Ti meg nem, ez a különbség! :-)
40 évvel ezelőtt ugyanúgy kétkeresős modellben éltek a családok, ugyanígy óvodába, iskolába, különórára hordták a gyerekeiket. Ugyanígy jellemző volt, hogy a fiatal szülők városba költöztek faluról és hazajártak családostul látogatni idős szüleiket. A kisgyerekek ugyanígy betegeskedtek, olyankor orvoshoz kellett vinni őket, és a munkahelyről hiányozni (vagy nagyszülő segített). Ugyanígy mentek nyaralni nyáron a gyerekes családok is (pl. Balatonra).
És akkoriban sok családnak nem volt autója. Pl. mi ketten voltunk testvérek, és 10-11 éves korunkban lett meg az első autónk. De ismertem olyan nagyvárosi, kétkeresős, kétgyerekes családot, akiknek még akkor sem volt autója, mikor már egyetemre jártak a gyerekeik. Gyerekkoromban ismeretségi körünkben volt egy elvált anyuka két gyerekkel. Neki természetesen soha nem volt autója, fönn se tudta volna tartani.
Én biztos minden beszólogatónak értésére adnám, hogy nem vagyok olyan életképtelen, mint ők.
Egyébként, ha valami lenne a kisbabával:
- taxival be lehet menni ügyeletre;
- ügyeletes orvost lehet házhoz is hívni;
- a mentő meg eleve házhoz jön.
Amúgy, mi akkor vettünk autót, amikor terhes volt a feleségem első gyerekünkkel. Megengedhettük magunknak, feleségem akarta, hát miért ne vegyünk. Sógorom, a fő észosztó, is nagyon mondta a magáét: "Aztán, ha eljön a szülés ideje, remélem nem bringán akarod bevinni a feleségedet kórházba." Nem akartam visszaszólni, hogy én nem vagyok olyan hü..., mint ő: hívnék egy taxit és meg van oldva a keleti kérdés. :DDDD
Egyébként még amikor nem volt autónk, akkor is nyaraltunk olyan helyen, ami autóval való mozgást igényelt. Hogy csináltuk? Béreltünk! Másfél hétre béreltünk egy autót, mert akkor szükségünk volt rá. Miért tartottunk volna fönn egész évben autót, ha csak abban a másfél hétben kellett nekünk?
Igaza van a rokonságodnak. Bármi történhet amikor rohanni kell velük ügyeletre, a bevásárlás is körülményes és időrabló így, főleg ennyi emberre stb stb!""
na igen, taxival is tudok menni ugyeletre, meg mindig olcsobb, mint egy sajat kocsi, a vasarlast megoldom hazaszallitassal :)
"Aki gyereket vállal min. saját
lakás és 1 autó, némi félretett pénz. Így ellehet
indulni, másképp csak küszködés és kompromisszumok önzőségből, mert szaporodni akarsz."
Ez nagyon tetszik :) Kinek van sajat lakasa mondjuk 30 eves kora elott? Es akkor kezdjek gondolkodni, hogy gyereket akarok, gondolom, meg mittudomen milyen egzisztenciaval. Ha a seggem ala toltak volna barmit is az eletben, talan, de meg akkor sem garantalom, hogy osszejon, nezz korul. En 32 vagyok, 3 gyerekkel, diplomaval, vezeto beosztasban, es igy is most sikerult lakast venni hatalmas hitellel. Eddig alberletben eltunk.
"Alig bírja már el a bolygó a túlnépesedést...pedig a fele
emberiség kuka kategória."
orulok, hogy szemelyedben megismerhettem egyet.
"Én amúgy betiltanám a 6 év alattiak utazását is a buszon!
Üvöltenek, sírnak megállás nélkül, összekennek mindent, rugdossák az üléseket vagy a busz falát és a melettük álló utast, tavarják a sofőröket. Neveletlenek 99%ban, a szülő meg rá se hederít sőt még megsértődik ha mer szólni az ember, hogy talán figyeljen már oda a kölykére."
Biztosan igazad van, tiltsuk ki a tarsadalom szennyet mindenhonnan, foleg a buszokrol, amit Te nem hasznalsz, mert ugye auto nelkul egy szenny lennel, kukaba valo (jaaa igen). Vagy buszozol? ja basszus akkor gyereked sincsen, igaz?
"De még ennél is irritálóbb a babakocsival való nyomulás! Nekik mindent lehet, szerintük... Ha van kijelölt babakocsi hely akkor se odáll, mert a tehén testét lekell ültetni, ott pedig általában nincs szék csak bőséges állóhely. Így mások utját elzárva, trollkodik a buszban, akadályozza a normális utasokat a fel és le szállásban, ha áttolja a lábadon a babakocsit az se gond és még ő van megsértődve ha felemeled a hangod!"
50 kilos tehen seggemmel pont jol elvagyok fel allohelyen is, es feltem a kocsi kereket, igy nem tolom ra a koszos szutyok emberek labara, nem.
"Ha valakinek nem telik pl. autóra, ne vállaljon családot, nem a múltszázadban élünk...Mert az autó ma már
létszükség, nem
kiváltság."
atyauristen. Ezt nem is kommentalom.
Bírom ezeket az orvosos, ügyeletes hozzászólásokat. :D
Én mindennap autózom, szeretem is, utálok buszozni, de tök idegesen, mert ki nem ideges, ha a gyereke vagy más szerette éppen rosszul van, tuti nem ülnék autóba, plusz még a kórház körül vadásszak parkolóhelyre, keressek automatát, fizessek. Áhhh Taxival sokkal hamarabb és biztonságosabban oda lehet érni. Vagy ha annyira komoly, akkor meg mentőt kell hívni.
Főleg ha egyedül vagy éppen. Hogyan vezetsz és foglalkozol a rosszul levő gyerekkel is egyszerre? Ja, és a többi gyerekkel is, akiket nem hagyhatsz otthon egyedül addig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!