Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Melyik kenguru nem ártalmas?

Melyik kenguru nem ártalmas?

Figyelt kérdés

A szegedi gyermekklinikán csípőszűrésen szinte rutinszerűen javasolják a kenguru használatát 2 hónapos kortól azzal, hogy jót tesz a csípőnek. Én viszont szinte csak rosszakat olvasok róla... Szívesen használnék kengurut, ha tényleg nem árt, sőt, hiszen csak mobilabb lenne az ember, de fontosabb a babám egészsége.

Van olyan márka, típus, ami TÉNYLEG jó?

2016. márc. 21. 07:43
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Inkább a hordozót javasolták, nem a kengurut. Az pedig lehet kendő, mei-tai vagy rugalmas. A kenguru nem jó a csípőnek, csak a hordozó.
2016. márc. 21. 07:45
 2/10 anonim ***** válasza:
71%
pl csatos hordozó...ha ügyi vagy akkor kendő. Esetleg egy hordozási tanácsadót megkereshetsz és az segít mindenbe
2016. márc. 21. 07:45
 3/10 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem nincs ilyen, persze nem biztos, hogy tényleg árt, de a lehetősége fennáll.. Pici csecsemőnek kendő, rugalmas kendő vagy karikás kendő való.
2016. márc. 21. 07:46
 4/10 anonim ***** válasza:
71%
A kenguru nem ergonomikus hordozó, ezért nem is egészséges. Egyik sem. Kendő, mei tai, csatos. ezek közül válogas. Kendőben újszülöt kortól lehet hordozni.
2016. márc. 21. 08:17
 5/10 anonim ***** válasza:
71%
Nem a márka a lènyeg,hanem hogy terpesztatrást biztosítson.Vagyis tèrdhajlattól tèrdhajlatig legyen az anyag a fenekènèl.A kendőket úgy kötöd meg, a többit meg meg kell nèzni,hogy ne csak egy csík legyen a popónál.
2016. márc. 21. 08:18
 6/10 A kérdező kommentje:
És nem is csak szóban javasolják, hanem felvállaltan ráírják az ambuláns lapra...
2016. márc. 21. 08:24
 7/10 anonim ***** válasza:
71%

a kenguru mindig ártalmas.

számtalan hordozó van viszont, ami használható, és kifejezetten jó. Ilyen kicsi korban leginkább a szövött kendő (haosszú vagy karikás), kicsit nagyobb babánál már mei tai is (kötözős kengurunak is szokták nevezni) jó lehet.

2016. márc. 21. 08:39
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

Ajánlom figyelmedbe ezeket a cikkeket. Miért "ártalmas" a kenguru.

Én anyósommal varrattam kötős meitait, imádtam. Kb 12 kilóig hordoztam a fiam benne.

2016. márc. 21. 10:05
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ergobaby organicom van. Nagyon szeretem. Fel eves koráig kendőben hordtam.

De ez nekem sokkal jobban bevált. Egy eves, lassan 11kg es meg mindig elől hordozom.

Fel eves korig kell bele szűkítő betet a kisbabának.

2016. márc. 21. 10:57
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Félelmetes, hogy mennyire nincsenek néha az orvosok sem képben. Javasolják, írásban is, de közben lövésük nincs róla, hogy milyen típusú hordozóeszközök léteznek, és hogy miben különböznek ezek egymástól. Megfigyeltem már, a legtöbb orvosnak MINDEN kenguru, a mei tai is, a csatos hordozó is. Értem én, hogy hasonlítanak, de pont egy ortopéd orvos igazán tudhatná, hogy mi a lényegi különbség, mégsem tudják.

A lényeg az, hogy a kisbaba lába térdhajlattól térdhajlatig támasztva legyen. Ezt a hagyományos kenguruk nem tudják. Ami valóban jó, az a kendő (szövött kendő, rugalmas kendő, karikás kendő), mei tai, csatos hordozó. Nagyon pici babának az utóbbi kettő még nem jó. Három hónapos kor előtt mindenképpen valamilyen kendő kell, utána jöhet a mei tai, aztán a csatos hordozó. Szerintem sokan azért választják a kengurut, mert nem akarnak ilyen sokféle hordozóra beruházni. Csak hát a kenguru bármekkora gyereknek ártalmas, ráadásul egy idő után biztos, hogy a hordozó személynek is nagyon kényelmetlen lesz, főleg hosszútávon. Amúgy kendőt, mei tait lehet bérelni is a legtöbb városban.

2016. máj. 18. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!