Melyik kenguru nem ártalmas?
A szegedi gyermekklinikán csípőszűrésen szinte rutinszerűen javasolják a kenguru használatát 2 hónapos kortól azzal, hogy jót tesz a csípőnek. Én viszont szinte csak rosszakat olvasok róla... Szívesen használnék kengurut, ha tényleg nem árt, sőt, hiszen csak mobilabb lenne az ember, de fontosabb a babám egészsége.
Van olyan márka, típus, ami TÉNYLEG jó?
a kenguru mindig ártalmas.
számtalan hordozó van viszont, ami használható, és kifejezetten jó. Ilyen kicsi korban leginkább a szövött kendő (haosszú vagy karikás), kicsit nagyobb babánál már mei tai is (kötözős kengurunak is szokták nevezni) jó lehet.
Ergobaby organicom van. Nagyon szeretem. Fel eves koráig kendőben hordtam.
De ez nekem sokkal jobban bevált. Egy eves, lassan 11kg es meg mindig elől hordozom.
Fel eves korig kell bele szűkítő betet a kisbabának.
Félelmetes, hogy mennyire nincsenek néha az orvosok sem képben. Javasolják, írásban is, de közben lövésük nincs róla, hogy milyen típusú hordozóeszközök léteznek, és hogy miben különböznek ezek egymástól. Megfigyeltem már, a legtöbb orvosnak MINDEN kenguru, a mei tai is, a csatos hordozó is. Értem én, hogy hasonlítanak, de pont egy ortopéd orvos igazán tudhatná, hogy mi a lényegi különbség, mégsem tudják.
A lényeg az, hogy a kisbaba lába térdhajlattól térdhajlatig támasztva legyen. Ezt a hagyományos kenguruk nem tudják. Ami valóban jó, az a kendő (szövött kendő, rugalmas kendő, karikás kendő), mei tai, csatos hordozó. Nagyon pici babának az utóbbi kettő még nem jó. Három hónapos kor előtt mindenképpen valamilyen kendő kell, utána jöhet a mei tai, aztán a csatos hordozó. Szerintem sokan azért választják a kengurut, mert nem akarnak ilyen sokféle hordozóra beruházni. Csak hát a kenguru bármekkora gyereknek ártalmas, ráadásul egy idő után biztos, hogy a hordozó személynek is nagyon kényelmetlen lesz, főleg hosszútávon. Amúgy kendőt, mei tait lehet bérelni is a legtöbb városban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!