Kenguru vagy bébihordó kendő 1 hónaposan?
1 hónapos lesz lassan a kisfiam és nem tudom hogy kengurba szabad e hordozni vagy inkább kendőbe e.
láttam valamelyik kengurut 0 hónapos kortól ajánlják.
de olvasgattam és van aki nem ajánlja.
inkább a kendő. De olyan ami mindenfelé rugalmas. PL Liliputi. Vagy Mei Tai.
Kenguruból nagyon nézd meg, hogy milyet veszel, mert nem mindegyik jó. Az jó ahol a lábak M alakban vannak és térdhajlatig benne ül a baba.
Kenguruban se 1 hónapost, se semmilyen korú babát nem ajánlott hordozni, nem támasztja a gerincét, és károsan hathat a csípőfejlődésre, mindemellett a babának és a mamának is kényelmetlen általában.
(mindig lesz aki azt mondja hogy használhatod, elvégre pénz beszél, el kell adni ezeket a sz.rokat is, már bocs :/)
A kenguru nem túl egészséges, nem megfelelő benne a baba tartása, a lábait nem támasztja alá megfelelően, és a gerince sem az optimális helyzetben van.
Ilyen picit szövött kendőben, karikás kendőben vagy rugalmas kendőben ajánlott hordozni.
Meitait a legtöbb tanácsadó ülni tudó babáknak ajánlja.
Drága Acélszív, a kenguru és a csatos hordozó két teljesen különböző dolog!
Egy hónaposnak még olyan kell, ami nagyon rugalmas.
Ez kenguru, és a merevségén túl a világon semmiben nem különbözik a csatos hordozótól: [link]
A kenguru nem ajánlott, mert nem adja meg a csípőfejlődéshez szükséges trpesztést, valamint nem támasztja pontról pontra a baba gerincét. Mint látod, a kenguruk között is van már olyan, ami megadja a terpeszt, lásd a fenti linket. De a klasszikus kenguru nem ilyen, hanem bugyi alakú és lifeg benne a baba lába, az rossz.
Ilyen pici babának rugalmas kendő, hosszú vagy karikás szövött kendő a jó.
Ajánlom FBon a Babahordozás kérdések és válaszok csoportot, ott nagyon sok hasznos infót lehet gyűjteni. Én is onnan tájékozódom, nem vagyok egy gyártónak sem az embere :)
Nem fekete-fehér, de most ha valaki nem vágja a témát, könnyen bevásárol valamit, amit nagyon reklámoznak, vagy valami mega-giga akció van valamelyik oldalon, whatever.
A kenguruk 90%-a nem megfelelő, akárki akármit mond.
Elvétve lehet találni olyat, aminek normális terpesze van, de nem az a jellemző. A kérdező tanácsot kért, arra válaszoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!