Aki nagyon drágán vesz babakocsit, miért teszi?
A gyereknek teljesen mindegy, hogy 30 ezres, vagy 400 ezres babakocsiban gurul. Miért veszitek a drága kocsikat?
Nem provokálni szeretnék, csak nem értem!
Hát én néztem előző héten egy Peg Peregot, olyan 250 ezer körül van. Meg akartam venni, csak még pár hétig ráér. Oka? Stabil, terepet is bír, forgatható a karja, kényelmesnek tűnik, kiválóan és könnyen lehet tolni. Megengedhetjük magunknak, nem vágna földhöz, ha megvennénk.
Most viszont meggondoltam magam, mert kollégám mesélte, hogy már a 4. babakocsit nyúzzák, mert mindben volt valami, ami kevésbé tetszett, és inkább cserélték másikra. Azaz eladták, és vettek másikat. Mindet használtan. Úgyhogy valószínűleg így fogok tenni.
De konkrétan a kérdésre válaszolva: ha tényleg jó minőségű a babakocsi (és nem csak a marketingje az), akkor nekem megéri, mert meg tudom fizetni.
Én sem értem, de nem is igazán érdekel. Én speciel örülnék, ha egy személygépkocsira ki tudnék adni 400 ezret, mert ugye egy Stokke teljes felszereléssel annyiba kerül. Nem vagyok irigy, de nekem tényleg nem kellene az a kocsi. Egyáltalán nem tetszik. Én egy új Naniat vettem, az sem volt túl olcsó 38 ezer kb hordozóval, de kezdő babásként nem tudtam, hogy az nem lesz jó, csak sportnak, úgyhogy akkor vettem használtan 18 ezerért egy Bergont, ami kapaszkodjatok meg! a harmadik gyerekemet szolgálja ki és szép állapotban van, semmi probléma vele. Nem szakadt, nem fakó, tiszta és élénk a színe. Nemsokára eladó sorba is kerül, mert nem lesz több babánk. A sport Naniát is imádtam. Azon látszik, hogy használt, de a harmadik gyereket is ki fogja szolgálni. Nagyon szeretem, mert praktikus, könnyű, és jól tudok alulra pakolni.
A középső gyerek születésénél ruháztunk be egy testvérkocsira, kellett, mert akkor Budapesten laktunk és másfél év volt közöttük. Azt 18 ezerért vettem, egy szuper babakocsi volt és 30 ezerért adtam tovább megkímélt állapotban.
Én ilyen igényű vagyok, valaki meg olyan. Mondjuk így utólag, ha tudom, hogy rövid időn belül három gyerekünk születik, akkor lehet egy drágább kocsira ruházok be, de az sem lett volna több, mint 60-70 ezer forint de így is jó volt, egyáltalán nem bántam meg, hogy így alakult.
Ha másnak az az álma, hogy fél millás babakocsija legyen és ezt meg is teheti akkor lelke rajta. Amúgy ezen nem gondolkodtam még, hogy miért adnak ki ennyit. Egyszerűen nem érdekel. Lényeg, hogy nekem nem ment el a józan eszem.
(Nem azért vettem ennyért babakocsit, mert nem telt volna többre, hanem, mert ezt tartottam ésszerűnek)
1. Kockakő, hepehupás beton esetében jobb a gumikerék a műanyagnál, és a gumi falmagassága legyen minél nagyobb (nem feltétlenül kell nagy kerék). Fontos, hogy rugózzon a kocsi, ne rázza szét a gyereket meg téged a fogóján keresztül.
2. Lépcső akár terepen, akár a tömegközlekedési eszközökön: minél könnyebb legyen a kocsi, és próbáld ki még a boltban, hogy hogyan tudod megfogni és felemelni, kézre áll-e neked.
4. Lejtős környéken fontos, hogy legyen kézifék a fogantyún.
5.könnyű-e a kocsi, fontosabb a masszív, strapabíró kialakítás.
6.. Könnyen csukható, könnyen nyitható kocsi legyen
7.. Nézd meg alaposan, milyenek a műszaki megoldások, alkatrészek élő valóságukban: van, hogy már előre látszik, szét fog jönni, szemmel láthatóan gagyit venni - csak azért, mert új - nem érdemes. Jó minőségű használt kocsival jobban jársz.
8.420000 ft ért vettük ,mert ezeknek a szempontoknak megfelelt és mert megtehetem tetszett van annyi pénzünk,hogy nem lesz ettől kevesebb .A kocsim nem olcsó akkor a gyereknek se fogok olcsó kocsit venni.
Én szívesen vennék drága babakocsit, csak hogy érezhessem, milyen az. :) Bár lehet félnék, hogy ellopják.
Nekünk még az autónk is csak egy lepukkant 20 éves f astra és nem is hiszem, hogy mostanában lesz többre pénz.
Ez fizu kérdése is. Mi nagyon keveset keresünk és hó végén a 200 ft-osaimat számolgatom, vegyek-e kenyeret, vagy ma inkább ne.
Szóval ez nem csak igény kérdése, hanem, hogy hol és mennyiből élsz.
Nem kell túlgondolni. Megteheti és kész. Lehet, hogy találna 400ezer helyett 150ezerért is, de ahhoz sokkal alaposabban szét kéne néznie, több időt beleölnie a keresésbe. Megteheti, hogy megvegye a 400ezreset, ezért nem pazarol rá több időt, mint ami szükséges.
Az ő dolguk, nem tartom ördögtől valónak.
Mi is megtehetnénk, de én szeretek ilyenekkel foglalkozni ezért veszem a fáradtságot és inkább megkeresem azt az olcsóbb 100-150ezer közötti kocsit, ami ugyanúgy kielégíti az igényeimet, mint a 400ezres.
Szóval nem érted, érted.. nem is kell. Nem a te dolgod, fogadd el, lépj rajt tovább, teljesen felesleges ezen rugóznod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!