Van-e valami íratlan szabály arra, hogy milyen életszínvonalhoz milyen babakocsit kellene venni?
Gondolkodom egy Stokkén, mert nagyon tetszik, itt is több kérdésben írják. Nálunk nem kell terepen mennie és valahogy beleszerettem a dizájnjába. 280.000-be kerül kb., ez egyikünk egy havi fizetése.
Szerintetek ez olyan kérdés, mint az eljegyzési gyűrű, hogy a férjem kéthavi fizetését "illett" ráköltenie a gyűrűmre? A babakocsiból, ha 40 ezreset veszünk, akkor "fillér....-k" vagy "garasoskodók" vagy "álsznobok vagyunk"?
Ti mit gondoltok? Akkor is vesztek olcsó babakocsit, ha megtehetnétek, hogy drágábbat vesztek?
Én megtehettem volna, hogy veszek valami méregdrágát, de köszi, pont jó volt a tesóméké, akik 3 hónapig használták...
Kollégám anyósa mondta, hogy 100 alatt ócska egy kocsi (1998-ban), ezért, mivel itt a városban 80 körül volt a legdrágább, elmentek Bp-re, és tök ugyanazt megvették 105ezerért... de az jó volt, mert elérte a határt árban. Mindenki kiröhögte őket, mert még el is mesélték fűnek-fának.
Nekem Stokke babakocsim van, de mi kulfoldon elunk. Konkretan "hozzankvagjak" a boltban, nem draga ugy, mint otthon.
Itt meg ennel cifrabbak is vannak, igy ez nalunk egy eros kozepkategoriasnak szamit.
Van otthon, ha jol tudom ABC design babakocsi. Na, nalunk az az alja kategoria.
Megneztem az egyik kerdesben emlitett Kunert babakocsit. Na, ilyennel itt senki se rohangal. Meg az sem, aki tenyleg ehen hal es csak becsuszott a gyerek.
En szeretem ezt a babakocsit es abszolut nem azert vettem meg, mert epp megtehetem. Mint irtam, ez nalunk a kozepkategoria. A csucsmodeltol mi is messze vagyunk.
Raadasul az egyik babas baratnom csinaltatott egy sport babakocsit maganak. Egyedit, aminek a vazat akar kerekparra is ralehet rakni elore. Hasonlo megoldast biztos ti is lattatok mar. Ok azert csinaltattak, mert minden heten 3× mennek bringazni hosszutavra, igy szules utan is mentek egybol.
Azert itt tudni kell, hogy nyugaton nem eppen a szoptatas az elsorangu taplalasi forma, de ez mar egy mas kerdes.
Köszönöm a válaszokat, akkor megnyugodtam. Néha feszülünk ilyen dolgokon, hogy mi az, ami már nagyzolás. Mert pl. a CBA-ban nagyon csúnyán tud nézni a pénztáros azokra a dolgokra, amiket veszünk. És féltem, hogy ez lesz a babakocsival is.
Nem szeretem az előítéleteket, és féltem, hogy esetleg erre a babacirkálóra is így néznek majd, de ezek szerint nem. Az utolsón kívül senki sem írta, hogy csak a feltűnés miatt veszik az emberek.
Nekünk tetszenek a különleges dolgok, szép formák, a Stokke ezt nyújtja nekem külsőre, egy dizájn-élményt.:)
A gyűrűt meg példának írtam amúgy a kérdésben, hogy az az íratlan szabály van, nem tudtam, hogy van-e ilyen a babakocsikra is, vagy nincs.:)
Mondjuk én akkor is olcsóbb kocsit vennék, ha megtehetném, hogy megvegyem a Stokke-ot. Elvből nem költenék ennyit egy olyan járgányra, amit max méásfél évig tudnék használni. De mivel nem is engedhetjük meg magunknak, így ettől a dilemmától már meg is szabadultunk :)
Engem egyébként nem érdekel, hogy mit illene venni. Babakocsink használt lesz, mert így találtunk jót, sok babaruhát kapunk és használtan, turikban is veszek, ágyból is olcsóbb verziót találtunk, ami tökéletesen megfelel.
De mondok egy példát: itt az egyik gyógyszertár igazgatója szemtelenül sokat keres, ezt mindenki tudja. A felesége meg a DM sajátmárkás termékeit vásárolja. Bátran ajánlja is mindenkinek, mert nekik bevált és ezt szeretik. Pedig megvehetnék a drágább pelenkát meg az aranyforgácsos babkrémet is.
Persze vannak sznobok, én is ismerek olyan anyukát, aki ZARA ruhát vesz a 2 hónapos lányának horror összegért amit a gyerek persze csak 2szer tud használni, mert kinövi gyorsan. De hát a fene se mondja meg arról a csöpp szoknyáról, hogy ZARA. Én turiban szebbet találtam negyed annyiért :)
A Stokke lehet, hogy neked dizájn-élmény, de a gyerekenk nem sokáig lesz élmény ülni benne.
Amúgy érdekes az egyik hozzászóló válasza, hogy náluk ez a középkategória. Teljesen elhiszem, hogy ott így mennek a dolgok. Szomorúan vicces, hogy pár országgal arrébb, pl. ahol mi élünk, ott meg Kunertekkel és Chipolinókkal járnak, elvétve látni egy chiccót vagy peg peregót. Egyetlen Stokket-ot sem láttam. Pl. a polgármesternek most lett gyereke, no, azt hiszem az egész városban őt láttam rénézésre drágább, háromkerekű, dizájnos babkocsival, mást senkit.
Kinek mi a mániája (és persze mennyit enged a pénztárcája). Mi mindketten millión felül keresünk.
Babakocsi mániás vagyok, vállalom. Nem a legdrágábbat vettük, hanem ami tetszett. Quinny buzzunk van és egy kis zappunk. Nem vennék használtan kocsit, nem azért mert az nem jó, hanem mert ilyen hülye vagyok. :)
Nekem a babaágy nem volt fontos, mert sokáig együtt aludtunk hárman, így az ikeában vettem egyet 10.000ért, nem a mamas papasban 10x ennyiért. Pelenkázónk nem is volt, jó az ágy is és nem sza*rágásból. Orrszívóból viszont megvettem a porszívósat és a nasiboot is.
Nincsenek szabályok. Annyi a különbség, hogy ha jobban állsz anyagilag, nem kell gondolkodnod melyiket vedd meg, azt veszed ami tetszik és biztonságos.
Ja de, egy szabály van (az én véleményem szerint). Akárhogy állsz anyagilag, jó autósülés kell. Nem szerinted jó, hanem az adac szerint jó. A többi totál mindegy, a gyerek egészségesen nő fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!