Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Jó hordozó KIFELÉ hordozáshoz?

Jó hordozó KIFELÉ hordozáshoz?

Figyelt kérdés

Először is: Túl vagyunk hordozási tanácsadáson, egy Kaboon, egy Manducán meg egy Liliputin. Próbáltuk elöl, hátul. A gyerek utál befelé lenni és kész. Ha ölben van, akkor is csak kifelé szeret lenni, sőt aludni is kifelé ringatva alszik el mindig. 8 hónapos lesz, elkezdett pár napja magától ülni is. A mózes kocsiban eddig elvolt de az már veszélyes mert mászna ki, a sportot nem szereti egyelőre. Van egy hagyományos 100 éves kengurunk, azt szereti de ahhoz meg már nehéz. Jelenleg ez a cucc a megmentőm:

[link]

De kényelmesebb lenne ha fél kézzel sem kéne fogni. Ezek ismeretében tud valaki valami hordozót ajánlani egy 8 kilós, 8 hónapos gyereknek kifelé hordozáshoz? (Tisztában vagyok vele, hogy én vagyok a sátán ha kifelé hordozok. De mivel kizárólag így szeret lenni, hordozó nélkül is ezt csinálom születése óta csak jobb híján kézben. Már be van gyulladva a csuklóm amiért mindig ugyanúgy hajlítom.)

2023. szept. 10. 19:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Karikásban, csípőn sem? Ilyen feltételek mellett én inkább nem hordoznám, nem csak miatta, de már neked sem jó, hogy előre tennéd. Megszokja a sport részt, vagy beletörődik háton, esetleg csípőn, nálam ezek lennének az opciók. Csípője egyébként rendben van? Nem feszes? Lehet, hogy amiatt kényelmetlen neki a terpesz.
2023. szept. 11. 08:38
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én sem hordoznám inkább. Neki és neked sem egészséges ezekszerint. Mondom ezt úgy, hogy a kislányom 8 hónapos koráig minden hordozóban, babakocsiban, autósülésben ordított, csak kézben volt el, szóval átérzem. 8 hónaposan már eléri a testúlyod 10%-át lassan gondolom, így nem tanácsos előre kötni. A sport babakocsival próbálkozzatok, azzal is több fokozatban. Eleinte 10 percet volt el benne a kislányom, aztán szép lassan rájött, hogy nem is olyan rossz ez. De csak is tökéletes derékszögben ülve tetszik neki a mai napig. Sokszor hátra sem dől... Az ilyen félig, vagy teljesen fekvő fokozatok nálunk teljesen feleslegesek.
2023. szept. 11. 09:01
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válszokat! Nem erőltetem akkor, azt hiszem a Manduca van még meg, próbálgatom háton majd. Meg a sporttal is, azt még tényleg nem régóta használjuk. Csak itt a kiránduló idő, olyan jó helyek vannak a közelben. De a lakótelepen kívül így nem jutok vele, hogy kibír kb 20 percet a kocsiban, aztán cipelhetem ölben, a kocsit meg toszigálhatom magam előtt. Ölben meg a világ végére is el lehetne vele menni, nagyon szeret amúgy kint lenni.

A csípője feszes, hordott is több mint 3 hónapig terpesz pelenkát. A végén azt mondták hogy már vegyem le, mert a mozgásban akadályozni fogja. De még nem lett tökéletes, úgyhogy tornázunk meg jár babaúszásra. Ott is érezni, hogy a lábát kevésbé használja, kevésbé engedi kinyitni. Majd ha feláll megyünk vissza az ortopédushoz hogy megnézze mi a helyzet.

A mozgásfejlődése jó, gyönyörűen hasalt, hason is alszik (vagy oldalra fordul hasból). A mózesben is hason volt már a végen, fejjel előre nézelődött kifelé nagy vigyorogva. Kúszik is már szépen egy ideje, emelgeti a fenekét a mászáshoz. Volt itt a védőnő pár napja, azon kívül amit tudunk hogy a csípője érezhetően feszesebb, mindenre azt mondta hogy tökéletesen csinálja.

2023. szept. 11. 09:59
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Fdm terapeutát keresnék a feszesség miatt. A lányomnál segített. Ne várj addig, míg feláll. Minél később oldódik meg, annál nehezebb lesz.
2023. szept. 11. 10:16
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel a várjuk meg, amíg elindul dologgal mi csak 2 hét rehabilitációs osztályt nyertünk. Nézesd meg dévényes szakemberrel. Aztán inkább tudjátok le a nehéz részét már most, aztán hátha nem lesz neki kényelmetlen a hordozás sem.
2023. szept. 11. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!