2,5 éves gyerek esetébe már ciki a babakocsi?
Jól elvan benne
Persze tud önállóan már járni
Hosszabb távokat nemigazán bír még megtenni
Sajnos ismerosoktol egyre gyakrabban kapom meg ezeket a kedves szavakat:
Óhh még babakocsizik,minek??
Nem kell már neki az a kocsi!
Gyere szálj ki a kocsiból!
Add el a kocsit,már felesleges!
Ilyen nagy baba minek van még babakocsiba
😑
Hu de hogy elkoltoztem abbol a fertobol, nagyon felhuz az ilyen 😡
Hogy mindig mindenki massal van elfoglalva.
Kulfoldon lakom, itt a 3-4 evesek is siman babakocsiznak, mert ez mindenkinek a maganugye, es ugy csinalja ahogy neki jo.
Ugytunok kulfold valóban jobb
Szerintem ha itt egy 4 evest tolnek babakocsiba még leis fotoznanak vagy megkerdeznek hogy a gyerek beteg azert van kocsiba??
Sajnos itt nagyon sok ember megvan keseredve
Borzaszto lehet igy elni, igen 😢
En mar 20 eve nem elek Mo.-n, es amiket hallok otthoni regi baratnoktol, vagy olvasok itt, teljesen megbotrankoztato. Nagyon szomoru, es az a baj, hogy ezek a gyerekek is ezt latjak, halljak, igy nonek fel, es ennek sosem lesz igy vege.
Én voltam a négyes válaszoló is, de végig olvasva gondoltam elmondom a véleményemet :)
Ha te úgy érzed, hogy a gyerkőcödet ez nem gátolja semmiben, akkor nyugodtan közlekedjetek babakocsival, ha olyan a táv.
Lehet, hogy ahogy jön a jobb idő, neki is jobban meg fog jönni a kedve ahhoz, hogy szaladjon az utcán, nagyobb távokat is megtegyen! :)
Nem azért kérdik meg ha egy 4 éves babakocsiba ül, hogy beteg e mert meg vannak keseredve... a kettőnek semmi köze egymáshoz.
Egyszerűen egy stabilan gyalogolni, sétálni tudó gyereknek nincs helye babakocsiba.
1. Ilyen szóhasználat, hogy egy másik embernek hol a helye, kinyilatkoztatva, szerintem nem oké.
2. Tegyük fel, beteg. Azt akkor meg lehet kérdezni? Ràm az tartozik, kikényszeríthetek családi titkot, bizalmas egészségügyi adatot másból, mert èpp kíváncsi vagyok, sőt, mert ha nem mondja el, akkor az jön, hogy nem "ott a helye"?
1. Szövegértelmezés egyes...
2. Eléggé mellé strapáltál mert pont nem az a típus vagyok aki belekérdez más magánéletébe. Felőlem nyugodtan tologathatod az egészséges 20éves gyereked is babakocsiba, arra se fogok rákérdezni...
3. Feltettek egy kérdést, én pedig leírtam a véleményem.
Hangsúlyozom az én véleményem, mivel ennek az oldalnak ez a lényege. Sajnálom hogy ezt nehezedre esik megemészteni.
Szép napot
Tudok szöveget értelmezni, de a Te kommentedet úgy kezdődött: "nem azért kérdezik meg". Tehát szerinted azért kérdezik meg, mert nem ott a helye.
Értem, hogy Te esetleg nem kérdezed meg csak gondolod, az a Te dolgod, legalábbis ha nem vágsz pofát sem és nem is cèlozgatsz, ellenkező esetben kommunikációs agresszió.
De Te azokról írtál, akik megkérdezik, és ez ilyen formában szerintem nem oké.
Nyilván van egy olyan eset hogy q jól ismert kislányt most először látom babakocsiban és a jól ismert anyukáját megkérdezem, hogy "jól vagytok, minden rendben?". Ilyen motivációj a kapott igenlő választ az ember örömmel elfogadja.
Nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon jól elkülönített ez a "nincshelye" típusú hozzaszólástól.
Semmi gond nincs a kommented megemésztesével, de nekem még ez a vélemènyem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!