2,5 éves gyerek esetébe már ciki a babakocsi?
Jól elvan benne
Persze tud önállóan már járni
Hosszabb távokat nemigazán bír még megtenni
Sajnos ismerosoktol egyre gyakrabban kapom meg ezeket a kedves szavakat:
Óhh még babakocsizik,minek??
Nem kell már neki az a kocsi!
Gyere szálj ki a kocsiból!
Add el a kocsit,már felesleges!
Ilyen nagy baba minek van még babakocsiba
😑
8-9cel értek egyet. Ez a Te döntésed. Én nem értem, mért foglalkozik ilyesmivel más.
Nálunk a lányom másfél évesen kezdett járni, de utána hamar letettük a kocsit. Főleg azért mert nem szerette, de később megbántam, mert én ís örültem hogy jön, és utólag úgy érzem, akaratlanul siettettem.
A fiamnál szinte sose használtam kocsit, átmenetileg bírta újszülöttként. Miután járt, nem hagyta. Pedig vele nagyon nehéz, nem jön, mindent megnéz, masfele akár menni. Karon viteti magát gyakran 2 évesen is, nyakba utál ülni de karban meg ugrál, akadályoz. Kezet nehezen ad stb. Ő mindenben ilyen, de azért már jobb mint régen. Őt azért szívesen toltam volna még, főleg egy nagyobb gyerekkel meg egy kutyával ellátva. Nálunk amúgy sincs közel semmi.
Èn jobban szeretném ha saját tempóban mehetnének, az irányított hosszú távú haladás nem lenne való tipegőknek. Tudom, idehaza pártolják sokan.
Másrészt a közlekedésüknek jót tesz hogy nem passzivitáshoz vannak szokva. Most már gyakran bringával mennek a gyerekeim, megbízható még az örült kisebbem is, szóra azonnal megállnak, a lányomnàl már azt tanította hogy ő mondja, mikor mehetünk. Mindkettő szól ha autó jön stb.
Szerintem van ebben egy veszély hogy túl sokat autóztatjuk meg toljuk őket, passzivàlódnak hosszú távon.
De a józan ész meg azt mondja, hogy ha többet kell menned mint amit a gyerek bír, vagy időre vagy csak állandó terror és siettetés árán értékek oda, mert ő is analitikus típus akinek mindent tudnia, látnia és értelmezni kell, akkor a babakocsi a jobb megoldás.
El se tudom képzelni, mért zavar ez egy idegent 😶
Köszönöm a babakocsi pártiaknak adtam egy zold pipát 😊
Örülök hogy a többség eggyet ert azzal hogy még igenis lehet használni. Szerintem is lehet.
Akik pedig az ellentetjet mondjak azoknak majd csak "bemutatok" ahogy irtátok.
Csak megerositesre volt szükségem hogy biztosabb legyek abba amit biztosra tudtam 🙈😊
Szerintem ez annyi dologtól függ. Mekkora távokat tesztek meg stb stb. Mi már nem használtunk babakocsit de minden ott volt a szánkban, lakótelep de mint egy mini városközpont, bármit el tudtunk intézni max 100 m sétával. Ha mégse, akkor a városközpont nem sétatáv volt, autóval mentünk. Én is vezetek, még csak a férjemre se voltunk utalva.
Egyébként elköltöztünk, jelenleg ha lenne 2,5 éves gyerek (nagyobb már mindkettő ìgy nem derül ki) 20 perc a fő tér gyalog, kisgyerekkel ugyebár duplaannyi, szükség szerint lazán beültetném babakocsiba. :) ahhoz túl kicsi táv, hogy autóval menjünk, túl nagy, hogy oda-vissza megtegye.
Lányom már akkor bőven nem ült benn. Sokat is bír menni.
De miért lenne ciki? Meg kit érdekel ki mit gondol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!