Hogyan szoktattátok le a gyereket az éjszakai evésről?
9 hónapos és 10 kg, 3 étkezés ki van váltva, minden eszik, szépen növekedik, 3 hónapos kora óta tápszeres. Amikor ébred éjjel (1-3x) akkor kiabálni kezd és semmivel nem lehet elaltatni, csak ha megetetjük. A víz nem nyugtatja meg, ergo nem szomjas.
Én azt gondolom, hogy hibásan kialakítottunk egy olyan “elalvási stratégiát” nála, hogy ha felébred akkor a cuclizással altatja vissza magát (van alvócumija is de az se működik erre), ezen akarok változtatni.
Az orvos és a védőnő szerint néhány éjszaka ki kellene ülnöm vele amíg sír - vagyis nem hagyom egyedül - és eldönteni, hogy éjszaka nincs evés és kész. Eddig nem sikerült rávennem magam, de úgy érzem nagyon ideje lenne, illetve a fogainak se tesz ez jót.
Kérem, hogy az válaszoljon, aki leszoktatta a babát, az most nem érdekel, hogy ki miért etette éjjel a gyereket évekig...
De amúgy neked miért kellett gyerek?
Nem szóltak, hogy egy gyerek igenis éjszakázással és önfeláldozással is jár, nemcsak az megy, hogy cukimuki és jól hozza a lájkokat a f¤sbukon?
Azért sír, mert az ANYJÁRA van szüksége. Azt az orvost és védőnőt is jól orrbaverném, aki ilyet tanácsol (bát lehet, h csak behazudtad ide az egészet önmegnyugtatás céljából)...
Bocsi hogy irok , tudom olyan valaszokat varsz amelyek segitenek a problemadban, de
az en gyerekem is evett eszaka, es nekem is azt mondtak hogy szoktassam le mert egeszsegtelen, de elengedtem a fulem mellett ugy ereztem hogy igy jobb ... ha felkelt ejjel megetettem , lehet hogy eppen nem egy nappali adagot adtam neki hanem kb 30 ml-vel kevesebbet , de adtam.
Volt hogy este szabalyosan megtomtem a gyereket persze amennyi jol esett neki , ennivaloval hogy ne legyen ehes es ne keljen fel , de igy is felkelt ugyhon mindegy volt.
Beletorodtem , idovel egyre ritkabban kelt fel vagy ha fel is kelt nem kerte a tejet.
Szoval kinovi kb 2 eves korara maradt el.
A masik oldala ennek dolognak az hogy nem mindegy mikor kel es keri a tejet, pl kb hajnali 4 tol mar nem ejjeli evesrol van szo . Nekem legalabb is ezt mondtak a dokik.
Vagy éhes egy gyerek éjjel vagy nem. Az éhségérzetet nem lehet kiűzni belőle azzal, hogy sírva ültök éjjel az ágyon.
Nekem egy gyerekem evett másfél éves koráig, 3 pedig átaludta az éjszakát 3 hónapos koruktól. Ugyanúgy csináltunk mindent mind a 4 gyerekkel, mégis így alakult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!