Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogyan szoktattátok le a...

Ti hogyan szoktattátok le a gyereket a cumiról?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor rágja a cumit és úgy vettem észre,hogy csak erre kell neki úgymondd. Próbáltam helyettesíteni ropival stb. Tudom úgy kéne, hogy egyszer csak nincs "elvitte a cica" , de valamiért ezt nem tudom megtenni,próbáltam párszor, de sose jött össze. Tudom nekem kéne kitartóbbnak lennem, de nem igazán sikerül. Úgy gondolom, hogy amíg én nem vagyok határozottabb, addig nem fogja ő sem letenni a cumit. Ráadásul, nem rég megszületett az öccse, így még nehezebb leszoktatni.Alváshoz egyébként "rendesen cumizik",(vagyis nem rágja) csak napközben inkább. Ami jó, hogy egyre kevesebbet van a szájába, szinte már nem is kell neki,ahogy már említettem, rágásra használja.Mondjuk 24 órából olyan 3-4órát van a szájába( de ekkor sem folyamatosan.) Elég sok cumit szétrágott már így az utóbbi időben. A gond, hogy szeptembertől ovi és nem hiszem,hogy engedni fogják neki a cumit. A bölcsiben meg tudtam kérni a gondozónőket,hogy alváshoz adják oda neki, akkor oda adták. Nem tudom, hogy ez az oviban működne-e. Nálatok-e téren mi újság?Tudtok valami jó praktikát amivel le tudnám őt szoktatni? Egy ideje fokozatosan próbálom,pl nincs egész nap a szájában a cumi, de ez a fokozattoság,már tart egy fél éve...

Előre is köszi a válaszokat.

2018. máj. 21. 18:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

3 eves koraig ugy voltam mint te, de magatol nem tette le. Elvettuk.

Kb. 2-3 napig kereste. De nem sirt erte, aztan elfogadta. Ha tudom hogy ennyire konnyu elvenni, sokkal hamarabb megteszem.

2018. máj. 21. 18:46
 2/12 anonim válasza:
59%
Én nekem azt mondták hogy ha lerakom a címűt akkor kapok egy játékot! Én nem mentem bele de a húgom igen és annyira féltékeny voltam rá hogy én is letettem!
2018. máj. 21. 18:49
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam ugyan így rágta csak a cumit, mikor 1 nap a bölcsiben annyira szétrágta, hogy a nevelőnő levágta ollóval, mert félt, hogy lenyeli. Csak egy fajtát, abból is csak a fehér színűt fogadta el, és pont nem volt tartalék otthon (csak egy ugyan olyan fajta kék). Természetesen ez péntek délután történt, és égen földön nem találtunk másik fehér cumit, szóval úgy vágtunk neki a hétvégének, hogy lesz ami lesz, ott a kék, vagy nem semmi. Első este elég nehéz volt az elalvás, de nem kérte a kéket, a többi nap már meg sem említette a cumit. Mondogatta egy pár napig, hogy XY néni levágta, hogy le ne nyeljem, de ennyi. 2 éves 3 hónapos volt ekkor.

Az a bizonyos kék cumi még mindig megvan emléknek. :)

2018. máj. 21. 18:50
 4/12 anonim ***** válasza:
55%
sehogy, magától elhagyta 10 hónaposan.
2018. máj. 21. 18:58
 5/12 anonim ***** válasza:
77%
Mi is elvettük tőle, szintúgy pár napig kereste de utána már eszébe se jutott.
2018. máj. 21. 18:58
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Megvártam, míg maguktól leteszik. A fiam 1.5 éves volt és torokgyulladása lett. Nem kellett neki a cumi onnantól. A lányom már ovis volt, mire úgy döntött február környékén, hogy elviheti a mikulás 😀 Természetesen jött is, és hagyott ajándékot a csizmájában.
2018. máj. 21. 19:00
 7/12 anonim ***** válasza:
77%

Napközben nem cumizott, csak alváshoz.

Nálunk az oviba is engedték hogy alváshoz beviheti.

Aztán sokat beszélgettünk róla hogy már nagylány,nem kell, elviszi a cumitündér.

Egyik este ő mondta hogy kiteszi az ablakba és elviheti a cumitündér, aki persze hozott cserébe egy kis apróságot.

Még 2-3este keresten de többet nem.

2018. máj. 21. 19:06
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Körülbelül 4 éves volt a kisfiunk, amikor elhagyta. 3 éves kora után már csak alváshoz kellett neki, napközben inkább csak úgy cumizott, így ahogy bekerült az oviba, napközben el volt rakva, igazából nem is kereste, mondtuk is neki, hogy nagyfiú vagy, nem kell az neked, így napközben nem is kereste, de az esti alváshoz kellett, anélkül nem aludt el. Aztán 4 éves korában valamikor úgy eltette a cumiját, hogy nem találtuk meg. Mondtam neki, hogy nincs meg, látod, hiába kerestük tényleg nincs meg. Aztán elaludt szépen anélkül. Én meg még este megtaláltam, de nem adtam már vissza neki. Ki nem dobtam, eltettem, hátha mégsem menne nélküle, de elfogadta, hogy nincs cumi és mondtam is neki, hogy látod, tudsz te enélkül is aludni, úgyhogy nem is veszünk másikat. Belenyugodott, mert valóban rájött, hogy anélkül is megy.

Szóval két dolog kell hozzá. Hogy valóban meg tudjon nélküle lenni és persze a határozottság olyan értelemben, hogy valami úton módon el kell hagyni, akár úgy, hogy eltűnik, bár nálunk tényleg nem szándékos volt és ha látja, hogy megy neki nélküle is, akkor a gond meg is van oldva.:)

2018. máj. 21. 19:51
 9/12 anonim ***** válasza:
Ahogy elválasztottam ciciről,többé nem kellett a cumi. 24 hónaposan. 1x-2x rákérdeztem még,de ordít,ha meglátja. Szóval ennyi volt. 7 hónaposan kapott cumit,2 éves koráig kellett neki.
2018. máj. 21. 21:36
 10/12 anonim ***** válasza:
Előtte ő is nagyon rágta a cumit pár hónapig.
2018. máj. 21. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!