Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan és mikor szoktattátok...

Hogyan és mikor szoktattátok le a gyereket a cumiról?

Figyelt kérdés
2013. szept. 5. 13:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekelne, föleg olyantól ahol extrém cumis volt még 3 évesen is.

Lányom 3 éves és habár csak a szobájába cumizhat már, de sokszor felvonul cumizni, mert annyira rabja. El sem tudom képzleni, hogy mikor tudom töle elvenni.

Mi egyébként 1,5 évesen mondtuk, hogy ha kilépünk az ajtón nincsen többet. Aztan 2 évesen pedig az emeletröl nem hozhatta le.

2013. szept. 5. 14:04
 2/7 anonim ***** válasza:

2 éves volt,amikor a mikulás elvite,de cserébe hagyott játékot is a mikuláscsomag mellett

Pár napig kereste,de ennyi.

2013. szept. 5. 14:06
 3/7 anonim ***** válasza:

2,5 múlt amikor az ovi kezdés miatt elkezdtem aggódni,hogy nem lesz meg nélküle,ezért meghoztam a döntést,hogy a cumi nem lesz többé. előtte mondogattam neki,hogy: ő már milyen nagy lány,és nem kell már neki a cumi. és jönni fog a cumitündér aki elviszi de hagy itt neki helyette ajándékot.

Az utolsó éjszakán is mondtam neki,hogy ma még van,de holnap már nem lesz. és amikor reggel lerakta,akkor eltüntettem,és amikor eszébe jutott,hogy kell neki,akkor: mondtam,hogy:biztos elvitte a cumi tündér egy kisbabának,de nézd csak: itt hagyta ezt az ajándékot. (kapott egy alvós babá. rengeteget biztattam,dicsértem,hogy milyen ügyes. előre készültem apróságokkal,és amikor nagyon hisztizett a cumiért akkor adtam neki valamit hogy eltereljem a figyelmét. nagyon kitartónak kell lenni,mert hiszti nélkül nem lehet megúszni. de nem túlzok 2 nap múlva már túl is volt rajta,és nem kérte

2013. szept. 5. 14:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Másfél éves korától már csak alvashoz kapta meg és 2,5 évesen pedig egyik reggel eldobta.gondoltam én itt a nagy alkalom és eldugtam.estére kérte és mondtam h keressük meg mert eldobta.persze nem találtuk és mondtam h nincs,elveszett. 3 estén át 5 percig kérte aztán aludt.ennyi volt a leszokás. Ezt csak drasztikusan lehet, nincs és kész.esetleg várd meg a mikulast és adjatok neki oda cserébe kap csokit/ bármit. És ha másnap kéri, akkor elvitte a mikulás.
2013. szept. 5. 16:28
 5/7 anonim ***** válasza:
1 hónap múlva lesz 2. Most napközbenre is visszaszokott rá egy betegség miatt, pedig előtte csak alváshoz kellett neki. Most egész nap a szájában van. Tegnap nem akartam neki odaadni, de úgy sírt, hogy kapkodva vette a levegőt. Megmostam a pofiját, de akkor sem tért magához. Viszont aminta szájába került a cumi, megnyugodott. Úgyhogy nekünk sajnos nem mostanában lesz a leszoktatás.:(
2013. szept. 5. 22:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Ezt azoknak az anyukáknak írom le,akik félnek elvenni a gyerektől a cumit...Iker lányaim 3,5 évesek,kb. 1 hónapja vettem el tőlük a cumit.Ők már csak alváshoz cumiztak az utóbbi hónapokba,de ha nagyon nyűgösek voltak,vagy megütötték magukat,egyből sírtak a cumiért.Aztán egyik nap mondtam,hogy mostmár nem kéne nekik cumizni,mert jön az unokatesó,és oda kellesz adni neki/terhes a sógornőm/,meg,hogy csúnya fekete lesz a foguk,ha fognak cumizni,és mostmár próbáljanak meg anélkül elaludni...Hát azóta is el vagyok ájulva,és nem akarom elhinni,hogy fel sem említik.Persze,ha láttam volna rajtuk,hogy nagyon szenvednek,akkor visszaadtam volna.
2013. szept. 6. 15:32
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat. Lányom nagyon cumis 2,5 éves. Sokszor még az autóba is vinni kell magunkkal. Azt már elértem hogy utcán nem cumizunk, de a lakásban nem lehet elvenni tőle úgy hogy csak alváshoz. Sokszor mondom neki ha cumi van a szájában nem értem amit mond, akkor egy idő után megunja. Ne értsetek félre nem egész nap lóg a szájában de sokszor benne van sajnos. Pedig mondom neki hogy ügyes nagylány és az ovisok nem cumiznak és hamarosan ő is az lesz stb. Értelmes lányka de ettől nem igazán akar megválni :)
2013. szept. 6. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!