Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Olyan anyukák veszenk körül,...

Olyan anyukák veszenk körül, akik szoptatnak és tele vannak problémákkal. Más is tapasztalt ilyet? Bővebben lent

Figyelt kérdés

nekem sajnos nem volt elég tejem és adnom kellett születésétől Izának tápszert, aztén 3. hónapra már csak azt itta. Soha nem volt semmi problémánk azután hogy csak tápszert ivott, de előtte amikor anyatejes volt minden elő jött. Barátnőim is zsoptatnak és folyamatosan probléma van a kicsivel, szopási technika, nem alvás, kólika, kiütés stb. Tudom hogy a legjobb az anyatej a kicsinek, de akkor miért van ez így. sokkal kiegyensúlyozottabb a babám mióta tápszeres csak és most elkezdtem a hozzátáplálást. valakinek hasonló gondolatok?

kérem ne támadjatok hogy mit képzelek, tudom hogy az anyatej a legeslegjobb csak ez egy megfigyelés részemről.

köszönöm

5 hós baba anyukája

2010. júl. 9. 21:31
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Hűha, akkor neked ez már régen volt:) de rohan az idő és biztos hamarosan én is megélem milyen egy 25 éves anyukájának lenni:)
2010. júl. 9. 21:44
 12/32 anonim ***** válasza:
75%
17 hónapja szoptatok. 2,5 hós koráig enyhén volt hasfájós, nagyon vigyáznom kellett, hogy mit eszek. Utána semmit. Még beteg sem volt. Most már az éjszakát is kezdi átaludni.Szóval nekem semmi problémám nem volt, az éjszakai kelés sem az számomra. Ha a babám igényli, akkor hagy szopizzon.
2010. júl. 9. 21:45
 13/32 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem a gyakoribb betegség nem feltétlenül rossz. Így az immunrendszere mindenre fel tud készülni. A fiam anyatejes, de alszik éjjel (kivéve fogzáskor:()
2010. júl. 9. 21:47
 14/32 A kérdező kommentje:
Igen, ha igényli nem szabad megvonni. mindezek ellenére én a második babámnál ugy gondolom jobban fogok küzdeni az anyatejért. most egy kicsit hibáztam én is mert kimerült voltam szülés után és nem volt kellő türelmem. legalábbis igy gondolom. kint élek londonban, és itt szülés után 6 órával hazaengednek a kórházból. semmi esély pihenni már 47 órája fent voltam egyhuzamban és semmi erőm nem volt. csak aludni szerettem volna és mondta a védőnő hogy adjak egy kis tápszert attól még nem lesz baj a szoptatással, adtam neki és tényleg aludt egész éjszaka és én is tudtam pihenni. aztán másnap már nehezebb volt a szopizás, nem tudom ettől e, de ugy gondolom. aztán napról napra több tápszer kellett. de lekopogom beteg nem volt soha.
2010. júl. 9. 21:50
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy az egyszeri tápszer miatt lett teljesen tápszeres a babád, inkább talán a megfelelő támogató háttér hiányzott :) Nekem van egy kevsé tapasztalatom mindkét oldalról. 4 gyerekem van és sajnos az elsőnél én is túl korán nyúltam a tápszerhez... Iszonyatosan hasfájós volt a fiam és mindig azt mondták, "biztosan éhes még, mert tátog, kapkodja a fejét.." Én meg, hogy ne éhezzen szegény, adtam neki tápszert... Aztán 6 hónaposan teljesen elhagyta a szopit.. Addig is túlnyomóan tápszert kapott, a hasfájás mégsem múlt el, pedig enni szinte semmit nem mertem. Az alvásban sem volt egy bajnok, 7 hónapos koráig óraműpontossággal evett éjjel-nappal 3 óránként. Emellett nagyon-nagyon sokszor volt beteg! Aztán megszületett a lányom és egészen máshogy álltam a dologhoz. Eltökéltem, hogy semmi mást nem fog kapni, csakis anyatejet... Így is lett, 6 hónapig kizárólag szopott... 3 éves koráig szinte nem volt beteg, max. enyhe nátha...Pedig a nagyobb oviba járt! Az éjszakákat 4 hónaposan már átaludta! Ugyanígy a kisebb fiam is... Most itt a pici, ő is csak szokott 6 hónapig... Most 22 hónapos és még most is legalább napi 4-5 alkalommal... Eddig egyszer volt beteg. Soha, semmi gondom nem volt a szoptatással! A kicsi viszont 15 hónaposan aludta át először az éjszakát... Ja! és a 3 kicsi egy percig se volt hasfájós, velük bármit ehettem, még a közszájon forgó elvileg "tiltott" ételeket is...

Szerintem, akárhány anyukával találkozol, annyiféle problémát fogsz hallani. Ez nem hinném, hogy a baba táplálásától függ, inkább attól. hogy az anyukák mennyire nyugodtak, mennyire érzik tehernek a baba körüli teendőket, mennyire tudnak lazán hozzáállni a megváltozott viszonyokhoz.. és ezt ne vegye senki se sértésnek, nem annak szánom! Ha nem csinálunk minden apróságból gondot magunknak, nem görcsölünk rá a dolgokra, minden sokkal-sokkal könnyebb lesz!

2010. júl. 9. 22:10
 16/32 anonim ***** válasza:
74%

Kedves Kérdező, én is így vagyok mint Te. :) Ráadásul mindkét gyermekemet csak 3 hónapig sikerült (azt is csak hozzátáplálással) szoptatnom. A nagyobbik már 11 éves, a kicsi 2. Soha nem volt beteg egyik sem, a nagyobbik volt megfázva 2x eddigi életében :)

Persze, ha tehettem volna, terveim szerint kb. egy éves korig szoptattam volna őket, de nem jött össze. :( Viszont azóta biztos vagyok benne, hogy az anyatej-tápszer összehasonlítás engem hidegen hagy.

2010. júl. 9. 22:11
 17/32 anonim ***** válasza:
Szerintem semmire sincs tuti recept! Egy tápszeres és egy anyatejes baba is lehet beteg. Én 9 hónapig szoptattam a kislányomat, utána tápszerrel kellett kiegészítenem az anyatejet. 10 hónapos volt amikor nem kellett neki a cici és onnantól csak tápszert kapott. Az éjszakát akkor kezdte átaludni, mikor a hasfájására kapott Infacolt segített rajta (kb. 2.5 hónapos korában). És most 17 hónaposan volt először beteg. A szoptatásom elején én is sokat görcsöltem. Keveset szopizott, bealudt, ha letettem, felébredt és szopizni akart. Anyósom azt mondta, hogy csak 3 óránként adjak neki enni, de hát könyörgöm, hogy bírta volna ki, mikor már egy óra múlva bömbölt! Aztán nem hallgattam senkire és próbáltam az a ösztöneimre hallgatni. Igény szerint kezdtem el szoptatni, persze mindig mértem, hogy mennyit evett és ha keveseltem, visszatettem cicire. A tápszertől a babák jól laknak, jól alszanak, és az anyuka nem görcsöl, hogy még ennie kellett volna. Ez a programozott etetés megnyugtatja az anyukákat és kiszámíthatóbbá teszi a mindennapjaikat. Nem vagyok szoptatás vagy tápszer ellenes, de ha a szoptatás nem megy (mert hát nem mehet mindenkinek ugyanúgy!), akkor a legjobb a babának a tápszer.
2010. júl. 9. 22:13
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Nagylányom 14 hóig szoptattam, a terhességem miatt választottam le, a kicsi 4 hós, de egy hónapja már csak tápszer van. Nem vettem észre semmi hasonlót, se nálam, sem a környezetemben, mint amit írsz.

Mindegyiknek van előnye, hátránya sajna...

2010. júl. 9. 22:22
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

22:13-as, én is pont így voltam a babával, evett, elaludt a cicin. Letettem, felébredt. Elkezdtem mérni, hát 10-20 gr-ot szopott 45 perc alatt. Ezt csinálta 2 hónapos koráig. Közben a mellem 3-szor begyulladt, bár el nem apadt a tejem, szerencsére. Már mindenki mondta, hogy miért nem adok neki inkább tápszert, miért kínlódok. De inkább lefejtem neki, és úgy adtam oda. Akkor aludt rendesen. Éjjel 2 hónapos koráig 2-3 órákat aludtunk. Amikor elkezdtem fejni fent voltunk fél órát, és aztán egyből vissza is aludt. Ez is egy megoldás, szerencsére 2 hónapos korától már szopik rendesen.

Pedig az első gyerekemnél ment a szoptatás az első naptól kezdve. De nem egyformák a gyerekek, sajnos sok probléma lehet, ami végülis vezethet tápszerhez. Ha az elsőt nem sikerült szoptatni, a következőt attól még lehet!

2010. júl. 9. 23:12
 20/32 anonim ***** válasza:
én szopiztattam a babám úg 7hónapos koráig,közben egészítettem anyatejjel(játunk érte)8hónapos koráig!elkezdtük a hozzátáplálást 6hósan még annyit se szopizott így szép lassan elapadtam!8hónapos kora óta tápszeres és nem volt betegebb,mint amikor anyatejet kapott!ezek a tápik már nagyon jó minöségüek,nem úgy mint anno!föleg,ha hozzátáplálással meg már rengeteg vitamint adsz a babádnak!én is görcsöltem az elején a tej miatt,hisz folyton ezt hallod,h anyatejjel etesd a babád,mert az a legjobb,de én megkönnyebültem amikor csak tápisok lettünk!nem volt egyszerü,h szopizott,de ha nem volt elég akkor a kapott tejet adtam,ha az is elfogyott mielött kaptuk volna a kövi adagot akkor tápi és ez ment 3hónapos korától!volt is hasfájás,de viszont nem volt beteg,szerire!kicsi megfázás volt,de nem több!nálunk ez is volt és az is!ha majd lesz kistesó megpróbálom a szopit újra de ha nem lesz tejcsi akkor már nem fogom annyira drámaian felfogni,mint ahogy a babámnál tettem!
2010. júl. 9. 23:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!