Mit tehetnék, hogy a párom megkedvelje az anyaságot?
Annak idején úgy jöttem vele össze, hogy azt szajkózta, nem akar gyereket, de elképzelhető, hogy változni fog a véleménye. Néha néha felhoztam a témát, de azonnal hárított. Nőgyógyászati problémái is voltak, az orvosok nem sok esélyt láttak arra, hogy természetes úton teherbe essen. Elkezdtünk próbálkozni, másfél év után esett teherbe. És innentől megváltozott minden. A mindig mosolygós, jókedvű párom állandóan szomorúnak és közömbösnek tűnt, egyáltalán nem örült a gyereknek.
Azt gondoltam, hogy majd a szülés után változni fog, hogy előjönnek az anyai ösztönök, de sajnos nem így lett. 7 hónapos a kislányunk, de a kötelező ellátáson kívül szinte nem is csinál semmit a babával. Nem mosolyog rá, nem bújik hozzá, még szoptatni sem volt hajlandó. Anyukám és az ő anyukája is rengeteget segítettek és még segítenek is a mai napig, beszélgetnek vele, de nem látok változást. Én is foglalkozok a babával, ahogy tudok, besegítek a házimunkába is, de ugye én dolgozom, így csak este tudom átvenni tőle. Múltkor is arra értem haza, hogy sír a gyerek a kiságyába, a feleségem pedig bezárkózva aludt a szobánkban. Olyan, mintha egyáltalán nem szeretné a kicsit.
Mit tehetnék, hogy jobb legyen? Elhagyni nem akarom őt, nagyon szeretem, viszont iszonyatosan fáj az is, hogy ennyire boldogtalan és szomorú.
Én akartam gyereket, férjem kb csak rábólintott. Mégis megviselt az első év. Nagyon durva volt.
Most már 6 éves, "belerázódtunk", boldogok vagyunk. De még wty gyerekünk nem lesz.
Ha valaki nem is akar, nem tudom, hogy lehet túlélni az elejét...
Maradj otthon GYED-en, és menjen dolgotni ő. Hidd el, újra kivirul majd! Amúgyis te akartad jobban a babát.
Egyet ertek a 11-el. Nem tudom mi lett volna ha nem is akartam volna gyereket....rossz belegondolni. En mentem pszichológushoz, az volt a biztos.
Szegeny babát csak ugy hagyja sírni, borzasztó! Hívd a nagyszülőket akkor segítség gyanánt, ha vannak. Es vigyed pszichiáterhez, valamit kezdj a helyzettel 7 honap nem eleg hosszu ido, es latod hogy semmmi se valtozik.Enni azert ad szerencsétlen gyereknek? Komolyan a gyomrom összerándul.
En csak abban bízok, hogy ez nem igaz...
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..
Ez is a te kérdésed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!