Mit a véleményetek a babafészekről?
Első babánkat várjuk!
Sok helyen láttam már hogy használnak babafészeket. Nekem tetszik, nagyon szépeket készítenek. El is gondolkodtunk hogy majd veszünk egyet, hogy legalább amíg nagyon apró a baba nem veszik el a kiságyban 😄
Viszont a baba szempontjából is jó? Neki kényelmes vagy csak látszólag az? Elsősorban azt szeretném hogy neki jó legyen.
Kinek mi a tapasztalata?
Én több okból sem használtam, pedig kaptunk ajándékba.
1. Én nagyon parázok a bölcsőhaláltól, mindenféle fulladástól, és a babafészek nem tűnik a legbiztonságosabb fekvőhelynek. Puha, a "körülölelés" miatt nehezebben kering körülötte a levegő, bele is fúrhatja a fejét. Ugye az az ajánlás, hogy a kiságyban ne legyen semmi plusz dolog, és kemény matracon feküdjön a baba.
2. Nagyon könnyen beleszokhatnak a babák, nővéremék ebben altatták az első 2 hónapban, mert hát olyan pici, a kiságy meg olyan nagy... hát aztán kezdte kinőni a fészket, de annyira beleszokott, hogy ha letették az üres kiságyba, ordított. Beszereztek egy nagyobb fészket...
3. A babák elég sokat tudnak "piszkítani". :D Ha az ágyban bukik, vagy kifolyik valami a pelusból, kicserélem a lepedőt, textilpelust, és van matracvédő is. Ha a babafészek lesz olyan, ki kell mosni, akkor egy napig nincs fészek, ha a baba beleszokott, nehezen tud majd máshol elaludni. Persze be lehet szerezni kettőt, hogy váltogasd.
Ez csak az én véleményem, amúgy sok családban imádják és nyilván nem mindenhol jönnek elő a fenti problémák (az 1. pontomban említett dolgokra is minimális az esély, csak ahogy mondtam, én nagyon parás vagyok, így nálam szempont volt). A babák általában szeretik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!