Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki "hagyományos" nevet adott...

Aki "hagyományos" nevet adott a babájának, miért tette? És mit?

Figyelt kérdés

Az én kislányom Szilvia, másfél éves.

Nekem nem tetszik az új divat, hogy csak külföldi nevekben gondolkodnak a szülők, elvégre magyarok lennénk (amúgy nem vagyok egy mélymagyar). Lehet hogy azért, mert nem ezt szoktam meg, nekem Kati és Laci nevű pajtásaim voltak :) Jó, tudom, hogy a Szilvia se magyar név, ha szigorúan vesszük, úgy fogalmazok akkor, hogy a magyar névadási szokásokban meggyökerezett név.

De arrra is gondoltam, hogy a kislányom a nevével ő lesz majd különleges, mert komolyan, mióta megszületett, nem találkoztunk Szilvivel, ellenben mennyi Mira, Maja és Amira van. :)))

Nem akarok vitát, meg egymás lefikázását, mindenki olyan nevet ad, amilyet akar! Csak egyszerűen érdekel.

köszi!

2010. júl. 9. 14:05
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Az én lányom Mira. Majdnem Zita lett, de az a páromnak nem tetszett. Az Emília is szóba került.

Magasról teszek rá, hogy tucatnév vagy sem.

Most ismét babát várok. Ha lány lesz, Miléna lesz. Ha fiú, akkor Martin, Milán, Armand, vagy esetleg Bálint.

Megmondom őszintén, inkább "nemzetközi" nevet választunk, mert sosem lehet tudni, hogy hol fognak a gyerekeim élni, dolgozni. Egy Zselyke nehezebben szoktatja meg másokkal a nevét külföldön, mint az én Mirám.

Semmi bajom a hagyományosabb, magyar(nak tűnő) nevekkel, de az ősmagyar nevek nekem nem jönnek be. Adosa, Dormánd, Majlát; Künde, Zenkő,...és társai.

A Csaba, Szabolcs, Zsolt; Anikó, Tímea, Luca,...még tetszik is.

2010. júl. 9. 19:18
 32/36 anonim ***** válasza:
Engem megnyugtat, hogy nem én vagyok az egyetlen fantáziátlan névadás területén. Nekünk egyszerűen tetszettek azok a nevek, amiket végül a gyerekeink kaptak. De biztos bennünk a hiba, mert ha vettük volna a fáradtságot és fantáziálunk, akkor nyilván nem tucatnevet adunk a gyerekeinknek. Sajnálom, hogy valaki egyébként a névadásról ilyen lesújtó véleménnyel van, mert mindenkinek szíve joga olyan nevet adni a gyermekének, mi neki tetszik. Nem értem ezt a minősítgetést.
2010. júl. 9. 19:26
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
az én kislányom Larissa.Külföldön élünk,itt ez elég gyakori név.Otthon pedig ha valaki meghallja a nevét,nem azon gondolkodik hogy vajon ki az,mert ő az egyetlen :) nagyon tetszik a név és szerintem ha egy szülő választ egy nevet,azt választja,ami számára a legszebb és legkedvesebb,ugyanúgy ahogy a gyermeke is a legszebb lesz neki a világon.Ez egy örök vita téma lesz,mindenkinek más és más tetszik,de minden anyának az ő gyermeke a legszebb nevű.És ez így van jól
2010. júl. 9. 19:42
 34/36 anonim ***** válasza:
Utolsónak:nem akarlak elkeseríteni,mert a Larissa tényleg szép név,de pl 2008-ban Larisszaként 39-en kapták első névként,2007-ben 27-en.:)Bár igaz,nem Larissa.
2010. júl. 9. 20:18
 35/36 anonim ***** válasza:

Szia.

A lanyom Boglarka Dorka nevet kapta.

Tudom, hogy most divatnev a Boglarka, de kulfoldon elunk, igy itt kulonleges.

Oly annyira, hogy seneki nem tudja kimondani :S

Igy a kovetkezo lanyunk (ha lanyunk lesz) Rebeka nevet kapja, mert az angolul is van, igy konnyebb dolga lesz azt

hiszem:)

Fiu nev Levente ami listas maradt a lanyunknal, de most ujra fogjuk gondolni, mert ezt sem fogjak tudni kimondani :S

Pedig ez az egy volt ami mindkettonknek tetszett.

2010. júl. 9. 20:40
 36/36 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek, aki válaszolt!

még jó, hogy írtam, hogy nem akarok itt acsargást... :)

a kérdésemben abszolút nincs értékítélet szerintem.

csak arra hívtam fel a figyelmet (szerettem volna legalábbis), hogy az olyan nevekből ma rengeteg van, amik az én korosztályom számára különlegesnek számítottak, és azokból meg nagyon kevés, amik akkor voltak szokásosak, így most megfprdult, hogy mi számít különleges névnek. számomra a Milán, Mira stb. különleges név, mert úgy szocializálódtam, hogy nem ismretem ilyen nevű embereket, de az alapján, hogy ha ma lemegyek a játszóra a kislányommal, akkor tutira belebotlunk Milánba, Mirába stb. , ez alapján ezek nem különlegesek ma. Érdekes lenne megvizsgálni, miért alakult ez így. Ne sértődjön meg senki, akinek pont Milán és Mira nevű babája van, csak egy példát írtam, írhattam volna mást is. Amúgy a barátnőm kisfia is Milán, és nincs velük semmi baj. :)

Kváncsi vagyok, ha nagymama korba lépek, akkor vajon ismét visszájára fodul -e a dolog, mivel Krisztina, Viktória, Tamás, Zoltán lesz a "különleges" (mivel ritka), ezért újra azokat kezdik-e el adni névnek, és visszanyerik-e "hagyományos" minőségüket. :)))))

2010. júl. 11. 16:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!