Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki "hagyományos" nevet adott...

Aki "hagyományos" nevet adott a babájának, miért tette? És mit?

Figyelt kérdés

Az én kislányom Szilvia, másfél éves.

Nekem nem tetszik az új divat, hogy csak külföldi nevekben gondolkodnak a szülők, elvégre magyarok lennénk (amúgy nem vagyok egy mélymagyar). Lehet hogy azért, mert nem ezt szoktam meg, nekem Kati és Laci nevű pajtásaim voltak :) Jó, tudom, hogy a Szilvia se magyar név, ha szigorúan vesszük, úgy fogalmazok akkor, hogy a magyar névadási szokásokban meggyökerezett név.

De arrra is gondoltam, hogy a kislányom a nevével ő lesz majd különleges, mert komolyan, mióta megszületett, nem találkoztunk Szilvivel, ellenben mennyi Mira, Maja és Amira van. :)))

Nem akarok vitát, meg egymás lefikázását, mindenki olyan nevet ad, amilyet akar! Csak egyszerűen érdekel.

köszi!

2010. júl. 9. 14:05
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
Az én kislányomat Boglárkának hívják. Ez eléggé hm. ősmagyar, mégis sokan támadnak miatta, mert hogy szegény gyerek. Én azért választottam, mert nekem is és a férjemnek isez tetszett a legjobban. egvitattuk a családdal, és még a Babett név jött szóba, de elvetettük. Volt még szó az Apollóniáról is, de az nekem nem tetszett. "Felénk" nem divat külföldi hangzású nevet adni, bár találkoztam már Lakatos Tarzán! nevű felnőtt emberrel. Hát...
2010. júl. 9. 14:32
 12/36 anonim ***** válasza:
52%

Szia!

Az én kislányom Dóra (nem Dorka, Doroti, Dorisz), csak simán Dóra :)

Mivel hosszú a vezetékneve így rövid utónév kellett és nem tetszenek ezek a mai divatos, külföldi nevek.

Én úgy gondolom, hogy mindenkit a személyisége és az egyénisége tesz különlegessé, nem a neve.

2010. júl. 9. 14:35
 13/36 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam Bálint.

Nem akartunk semmi flancos nevet,hiszen a vezetékneve is lehetne keresztnév.

Az ismeretségi körben nem nagyon volt Bálint viszont mióta megszültem a környezetemben lévő kisfiút váró kismamák ezt a nevet választották.

Így valószínűleg ismét elég gyakori név lesz,de nem zavar.Inkább ilyen,mint valami magyarul leírt amerikai "sztár"név.

2010. júl. 9. 14:45
 14/36 anonim ***** válasza:
Hát, én aktuális divatneveket adtam a gyerekeimnek, pont nem érdekel ez a mizéria, miszerint a különleges nevek most a tucatnevek. Nekem tetszettek, fontos volt a hangzásuk, jelentésük, na meg a Kovács vezeték név mellé simán elfér egy kevésbé hagyományos, de ma már állítólag tucatnév. A fiam Milán, a lányom Míra. Az én gyerekeimet nem a nevük teszi így majd különlegessé. Na bumm. :)
2010. júl. 9. 14:51
 15/36 anonim ***** válasza:

Az én fiam Levente Attila lett, a Levit használjuk, mert az volt a közös megegyezésen. Mind a kettő régi magyar név, bár ez engem nem igazán érdekelt, csak hogy végre megegyezünk vmibe:) És körülöttem nem volt se Attila se Levi, na mióta megszületett a fiam minden második baba Levi... Ez van.

Nekem tetszenek a külfödi nevek is, de jó helyen vannak ott kint. Mert a hangzásuk tetszik, de mivel általában kiejtés szerint kell leírni így borzalmasak.

2010. júl. 9. 14:58
 16/36 anonim ***** válasza:
Az én kislányom Ivett 3és fél éves a Kisfiam Lőrinc és 9 hónapos,mind a kettö szerintem nagyon szép.És mások is dicsérik ,nem tucat név mégis különleges,
2010. júl. 9. 15:07
 17/36 anonim ***** válasza:

Szia!

A kisfiamat Vincének hívják. Nekünk nagyon tetszik. Én már nagyon örülök,hogy ezt választottuk. Először mindenki leszolt minket milyen nevet adunk a babának. Most meg már idegenek is rácsodálkoznak milyen szép név. És bíztos nem lesz belőle sok az oviba.

2010. júl. 9. 15:08
 18/36 anonim ***** válasza:
57%

Szia! A kisfiunk Attila. Mi úgy gondoltuk, hogy a gyerek legyen majd különleges, ne pedig a neve "különlegeskedő".

Na és az se tragédia, ha átlagos felnőtt lesz átlagos életúttal, de mindezt nem valami rettenet divat-tucatnévvel...

Ha a következő babánk is fiú lesz, akkor valószínűleg Tamás lesz.

2010. júl. 9. 15:20
 19/36 anonim ***** válasza:
Az én fiam Dániel,de tetszik a Szabolcs is csak az már van a családban.
2010. júl. 9. 16:10
 20/36 anonim ***** válasza:
Hát,mi "vérszittyák" vagyunk,mert régi magyar neve van a gyerekeinknek.:))Nem divatból,hanem egyszerűen tetszenek,és mivel magyarok vagyunk,szerettük volna,ha a gyerekeknek 1.ritka,2.nem nemzetközi neve van.Ezt sikerült is elérnünk.:))Egyébként nem csúfolják őket,miért tennék,hiszen szinte csak különleges nevekkel lehet találkozni oviban,iskolában,az övék sokhoz képest kifejezetten egyszerű.:))
2010. júl. 9. 16:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!