Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki "hagyományos" nevet adott...

Aki "hagyományos" nevet adott a babájának, miért tette? És mit?

Figyelt kérdés

Az én kislányom Szilvia, másfél éves.

Nekem nem tetszik az új divat, hogy csak külföldi nevekben gondolkodnak a szülők, elvégre magyarok lennénk (amúgy nem vagyok egy mélymagyar). Lehet hogy azért, mert nem ezt szoktam meg, nekem Kati és Laci nevű pajtásaim voltak :) Jó, tudom, hogy a Szilvia se magyar név, ha szigorúan vesszük, úgy fogalmazok akkor, hogy a magyar névadási szokásokban meggyökerezett név.

De arrra is gondoltam, hogy a kislányom a nevével ő lesz majd különleges, mert komolyan, mióta megszületett, nem találkoztunk Szilvivel, ellenben mennyi Mira, Maja és Amira van. :)))

Nem akarok vitát, meg egymás lefikázását, mindenki olyan nevet ad, amilyet akar! Csak egyszerűen érdekel.

köszi!

2010. júl. 9. 14:05
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
70%

A Szilvia nagyon szép név:)jó választás volt:)

ha nekem lesz babám biztos nem divat neve lesz

egyébként én Enikő vagyok

2010. júl. 9. 14:09
 2/36 anonim ***** válasza:
49%

hagyományos és mélymagyar nevet kapott a lányom és ha fiam lesz akkor ő is ...

miért?

-magyarok vagyunk nem amcsik v. svédek

-hányok a magyarul irt külföldi nevektől: brájen, briteni stb.

-nem büntetném a gyerekeimet hogy egy életen át nevetség tárgyai legyenek

-bármi is legyen belőlük nem olyan nevet kaptak amiről mindenkinek egy alpesi fejőlány jut eszébe.. -heidi-

2010. júl. 9. 14:09
 3/36 anonim ***** válasza:
67%
Bocsi hogy válaszolok mert én ha úgy vesszük nem hagyományosat adtam de voltak hírességek akiket így hívtak régen.Lányom Hanna(pl.Honty Hanna)és azért ezt adtam mert egyszer még főiskolás koromban ismertem egy testvérpárt Luca és Hanna és akkor elhatároztam hogy ha lányom lesz az lesz.Sajnos csak ezen a lakótelepen van már belőle 3 de nem bánom nekem nagyon tetszik.
2010. júl. 9. 14:10
 4/36 anonim ***** válasza:

Kisfiam a Botond nevet kapta. Párom más neveket akart (Szilveszter vagy Milán), de én ragaszkodtam ahhoz, hogy magyar nevet kapjon a gyerek. Elvégre magyarok vagyunk! A következő babánk is magyar nevet fog kapni! És én is rosszul vagyok a magyarul leírt külföldi nevektől. Meg az olyanoktól is, amiről mindenkinek ugyanaz jut eszébe.

A Szilvia nagyon aranyos név, gratulálok a választáshoz.

2010. júl. 9. 14:15
 5/36 anonim ***** válasza:
83%
Szia! Mi a kisfiúnknak az István nevet adtuk és Istinek becézzük. Illik rá a név és így viszi tovább ezt a generációs nevet.
2010. júl. 9. 14:16
 6/36 anonim ***** válasza:
Kisfiam Áron (héber eredetű; jelentése: ihletett,tisztánlátó.) Azért ezt választottuk,mert nem mostani divatnév, különleges, nem lehet becézgetni!
2010. júl. 9. 14:18
 7/36 anonim ***** válasza:
37%

2 lányom van, Szabina és Laura. Ha fiam lett volna, Levente lett volna.

Igaz, nem "hagyományos" nevek, de nem is kimondhatatlan, ismeretlen és nem tudni, fiú vagy lánynevek.

Én elvből nem adnék igazi régi nevet, mint Mária, Katalain, László vagy társai, én ezektől vagyok rosszul.. na meg attól, hogy a gyerek neve ugyanaz, mint a szüleié...

De nem vagyunk egymformák.

2010. júl. 9. 14:19
 8/36 anonim ***** válasza:
32%

Szia!

Én Viktornak neveztem el a fiam, én hagyomásnyosnak tartom ezt a nevet. Én is észrevettem, hogy az utóbbi időben elég érdekessé váltak a névadási szokások. A végletek a népszerűek, mert nagyon szeretik adni mostanában a fiúknak az ősi magyar neveket, pl. Hunor, Zétény, Zsombor stb...vagy pedig a külföldit, pl. Benjamin, Kevin. Lehet hogy azért, mert ezek olyan különlegesnek hatnak, de így, hogy minden 3. újszülött fiú ezek közül kapja a nevét, egy idő után cseppet sem lesz különleges. Nekem jobban tetszett a középút, ezért döntöttünk a Viktor mellett, és szerintem kevesebb névrokona lesz a kortársai közt, mint egy Hunornak például.

2010. júl. 9. 14:20
 9/36 anonim ***** válasza:
Kislányom Réka, fiam Balázs. rosszul vagyok a különféle divatnevektől, kicsavart amcsi nevektől,magyaros helyesírással írtaktól... Annyi szép keresztnév van, miért kell nekünk mindig más országok divathóbortjait követni? Nem írok inkább konkrét neveket, nem akarok senkit megsérteni, hisz mindenki úgy nevezi el a gyerekét, ahogy akarja, csak nem kellene nevetségessé tenni a nevével... azzal kell majd leélnie az életét!
2010. júl. 9. 14:21
 10/36 A kérdező kommentje:

köszi mindekinek ,aki válaszolt.

én amúgy a régi magyar neveket sem tartom hagyomsányosnak, azok közül, amiket a mi generációnk nem visel. tehát pl. a Csaba hagyományos, meg a Tünde, de a Zombor, Zétény, Hunor nem.

Nekem anno a legkülönlegesebb nevű iskolatársam ki is volt...nem is volt! tesómnak volt egy Alex nevű, kb. ő. amúgy csupa Tamás, Mónika, Adrienn, Rita.. :)

Jómagam Zsuzsanna vagyok, testrvérem Tamás, a férjem Péter. Apukám az emlegeett Csaba, anyukám Cecília....szóval nem igazán vannak különleges nevek nálunk.

2010. júl. 9. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!