Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki "hagyományos" nevet adott...

Aki "hagyományos" nevet adott a babájának, miért tette? És mit?

Figyelt kérdés

Az én kislányom Szilvia, másfél éves.

Nekem nem tetszik az új divat, hogy csak külföldi nevekben gondolkodnak a szülők, elvégre magyarok lennénk (amúgy nem vagyok egy mélymagyar). Lehet hogy azért, mert nem ezt szoktam meg, nekem Kati és Laci nevű pajtásaim voltak :) Jó, tudom, hogy a Szilvia se magyar név, ha szigorúan vesszük, úgy fogalmazok akkor, hogy a magyar névadási szokásokban meggyökerezett név.

De arrra is gondoltam, hogy a kislányom a nevével ő lesz majd különleges, mert komolyan, mióta megszületett, nem találkoztunk Szilvivel, ellenben mennyi Mira, Maja és Amira van. :)))

Nem akarok vitát, meg egymás lefikázását, mindenki olyan nevet ad, amilyet akar! Csak egyszerűen érdekel.

köszi!

2010. júl. 9. 14:05
1 2 3 4
 21/36 anonim válasza:
Szia!Az én kislányomat Zsófinak hívják, 10 hónapos.Nekem gyerekkorom óta tetszett ez a név, és amikor megtudtuk hogy kislányunk lesz, nem volt kérdés mi lesz a neve.
2010. júl. 9. 16:56
 22/36 anonim ***** válasza:
0%
Engem nem zavar,hogy ki milyen nemzetiségű nevet ad.De amikor a csapbol is Hanna,Abigél meg Mira folyik,ennek ellenére ezt a nevet adják.Azon gondolkodom tényleg ilyen fantáziátlanok?Igyekeztem magyar eredetű nevet adni a babámnak,de az eredete,magyar,német,francia.Ez tetszett.Sokan dicsérik.Környezetemben van Péter.Egyszerű név.
2010. júl. 9. 16:58
 23/36 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is Attila. Egy elhunyt családtag után kapta a nevét, de én nagyon örülök, hogy ez lett a neve, mert nagyon rá illik, és mindenki mondja, milyen szép neve van. Nálunk is szóba került Milán, Levente, de én a végén begurultam, és azt mondtam, csak Ati lesz és kész. :)

Egyébként én is rosszul vagyok a magyarított nevektől, na meg a rengeteg B betűstől: mostanában minden kisfiú Bengedúz, Balázs, Botond, Boldizsár, Bence na meg Máté.

Senkit nem szeretnék megbántani, de nekem ezek már tucatnevek.

2010. júl. 9. 17:02
 24/36 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is Áron! Itt az első oldalon már leírta a jelentését egy anyuka. Azért ezt választottuk mert a listán szereplő nevek közül ez passzolt legjobban a vezetéknévhez. De eszünkbe se jutott nem magyar nevet adni neki.
2010. júl. 9. 17:13
 25/36 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, még annyit, hogy de lehet becézgetni az Áron nevet, az én fiamat rengeteg féleképpen becézzük, becézik a rokonok..
2010. júl. 9. 17:14
 26/36 anonim ***** válasza:
17,02 vagyok, azt elfelejtettem írni, hogy Szilvia vagyok. Bár én gyerekkoromban nem szerettem a nevemet (nem tudom megmagyarázni, hogy miért), de mára már teljesen jól elvagyok vele. Úgyhogy jó választás volt!
2010. júl. 9. 17:21
 27/36 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is Áron - lám egy "tucatnév" szintén. Nálunk csak ilyen rövid név jöhetett szóba, mert második névnek Lászlót kapta apuka után. Én nem ismerek Áront személyesen, ezért emellett döntöttünk. Mi sem becézzük, kivéve a nagymama, aki Áronkának hívja:(
2010. júl. 9. 17:24
 28/36 anonim ***** válasza:

Elnezest,kedves utolso valaszolo de az Aron nem magyar nev!

[link]

Engem meg ez duhit,hogy ilyen nevekre mondjak,hogy magyar nev.Konyorgom,tajekozodjunk mar egy kicsit.

Multkor az Eszter nevre mondtak,hogy magyar...pff ezek heber eredetu nevek de mindegy.

Amugy az en kisfiam Erik.Kulfoldon szuletett igy sehol sem kell magyarazkodni a neve miatt.Mellesleg Erik nevut egyikunk se ismert mert nekunk az is fontos volt,hogy ne legyen ilyen nevu a kornyezetunkbe.

Kislanyunkat Bitianak fogjak hivni.Heber eredetu nev ez is.

2010. júl. 9. 17:26
 29/36 anonim ***** válasza:

Elnezest a valaszom a 17:13-asnak szolt.

Utolso voltam.

2010. júl. 9. 17:27
 30/36 anonim ***** válasza:

Ez szubjektív...kinek mit jelent a "hagyományos"?!A párommal kizárólag az alapján választottunk nevet,hogy melyik tetszik,nem érdekelt,hogy tucatnév,vagy divatnév vagy akármi.A nevek tömkelege véges,nem hívhatnak mindenkit másképp.Nem is foglalkoztat ez a név-mizéria,komolyan.

Fiacskámat Milánnak hívják.

2010. júl. 9. 18:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!