Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam 5 hónapos! Elkezdődött...

Kisfiam 5 hónapos! Elkezdődött a kiokoskodós hisztikorszak! Ha rászólok csak vigyorog és folytatja tovább! Szerintetek?

Figyelt kérdés
Már próbáltam azt is hogy beraktam a kiságyba és otthagytam.Persze torkaszakadtából üvöltött,és sunyin nézte hogy ott vagyok -e már.Persze hogy felvettem.Ezt kétszer eljátszottuk.Mit tegyek?Sajnálom hagyni üvölteni és csak cicin nyugszik meg.Na meg persze egyedül sem tud elaludni.Babusgatni kell,ami tök jó de már az alvásnál is rugdos karmol.Ezt mi rontottuk el,helyre hozható még?
2010. júl. 9. 12:46
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
48%
De azt nem írtad,h végülis mit tett,ami miatt büntetésből az ágyába tetted?5 hónapos,mit tud csinálni,amiért büntetni kell?Tényleg nem tudom elképzelni,pedig 4 gyerekem van.
2010. júl. 9. 13:41
 12/34 anonim ***** válasza:
0%
De igenis tudnak hisztizni....az enyém három hónapos,de olyan kis kamugép,hogy csak na!:)Hányszor van olyan,hogy sír,persze könny nélkül,ha pár percre magára hagyom,vagy nem magammal szembe tolom a kocsiban,aztán ha megjelenek vagy átfordítom,akkor meg teli szájjal vigyorog...igenis hisztizik,ami nekem szól...:)Nagyon huncutok tudnak lenni...imádom!Itt éppen csak meg nem köveztek téged,a sok tökéletes anyuka,lehet,rossz szavakat használtál,de én értem miről beszélsz...:)
2010. júl. 9. 13:45
 13/34 anonim ***** válasza:
66%

Lehet hogy kiakasztó egy 5 hónapos nyűgösködése (nem hiszti!!!), de kizárt hogy azért csinálja mert téged idegesíteni akar, és az is hofgy sunyin nézi mit reagálsz. Persze hogy üvölt, mikor valami gondja van, tőled várja a megoldást, de meg berakod a kiságyba és otthagyod. Könyörgöm, te hogy éreznéd magad ha egyszercsak lebénulnál, megnémulnál, és mondjuk viszketne a hátad, vagy meleged lenne, esetleg csak unatkoznál és senki nem foglalkozna veled, hanem otthagyna az ágyadban?

Amikor meglát azért hagyja abba a sírást, mert végre ottvan az aki segíthetne rajta. Feltéve hogy nem hiszi az a valaki hogy ez csak hiszti. Ez egy újkeletű hülyeség hogy azt várják egy 5 hónapos babától hogy egyedül aludjon, és kösse le magát. 100 éve még anyuka a hátára kötve vitte a mezőre kapálás közben, mert akkor tudták hogy a gyerek akkor van csendben (érzi jól magát) ha vele van az anyja.

2010. júl. 9. 13:49
 14/34 anonim ***** válasza:
66%

Kedves együttérző anyuka, aki szerint a 3 hónapos hisztizik. Ezen lehidalok. Miért hiszti ha az alighogy megszületett babád téged akar!!? Te vagy neki a biztonság, az étel a szeretet forrása. Minden ami számára fontos. Akkor érzi magát biztonságban ha lát, vagy érez. Ő még azt hiszi ha nem lát nem is létezel. Ezért üvölt mikor nem szemben tolod, vagy otthagyod.

A hiszti az mikor földhöz veri magát a harmadik jégkrémért, vagy hogy nem a piros hanem a zöld szoknyát akarja, vagy hogy esőben is a kedvenc kopogós cipőjét akarja felvenni. Akkor mit csinálsz majd?

2010. júl. 9. 13:53
 15/34 anonim ***** válasza:
17%

Szia.Szerintem is tudatosak ilyenkor már a picik.Legalábbis az enyém biztosan,és nem 5 hónaposan kezdte!Látnotok kellene hogyan manipulálja apát:)Legörbíti a száját,sír könnyek nélkül,apa rohan,felveszi és után megereszt felém egy sunyi mosolyt-hogy na,látod:megint sikerült?!:DPersze,hogy ne hagyjuk sírni ha baja van,de egy anyuka ilyen idősen már tudja,hogy most dühös,mert nem veszed fel-foglalkozol vele,vagy tényleg baja van.Néha muszáj házi munkát végezni,és hát a kis lurkónak is meg kell tanulnia egyedül elleni!

A kérdésre válaszolva:Én napközben hagyom picit sírni,vagy átteszem innen-oda,és séta közben sem kapkodom ki a babakocsiból(mert is ott sír-persze jobb ha cipelik:D).Volt hogy a fél órás utat végig üvöltötte,de meg kell tanulnia,hogy nem kaphat meg mindent.Nem akarok nyafogós-hisztis gyereket!Ezért annyi a követelődző gyerek mostanában talán....

Sajnos az elalvás előtti cicit még nem tudtuk kiiktatni.Bármilyen fáradt,akár meddig hagytuk sírni-nyöszörögni nem aludt el cici nélkül:S

2010. júl. 9. 13:57
 16/34 anonim ***** válasza:
0%
Szerintetek csak akkor sírnak,ha bajuk van?!!!Az pedig nem baj,hogy ringatni kell a popoját,mert neki erre van szüksége.Vagy ti is mindent megkaptok amit akartok?!
2010. júl. 9. 14:00
 17/34 anonim ***** válasza:
Még annyit,hogy ez nem a két éves hisztije,de akaratos,tudatában van annak mit akar,mivel mit ér el.A két éves sem azért hisztizik,mert téged akar bántani vele!Figyelmet akar.
2010. júl. 9. 14:02
 18/34 anonim ***** válasza:
67%
3-4-5 hónapos babákról beszélünk. jó hogy mikor a hasadban volt nem büntetted mert megrúgott!! Neki nem kényeztetés az hogy ringatod és vele vagy hanem létszükséglet, a normális érzemi fejlődéshez. Nem itt kezdődik a nevelés. És azt is elárulom hogy a hisztit senki nem ússza meg. Most még könnyen beszélnek az eslő gyerekes friss anyukák. Majd jelentkezzetek 2-3 év múlva. Kellenek szabályok, de az ilyen pici babáknál még rájuk figyelve, az ő jelzéseik alapján kellene azt kialakítani, és nektek alkalmazkodni, nem pedig a picúrnak. Majd 1 éves kor után mikor már tényleg tudatos akkor lehet alakítgatni.
2010. júl. 9. 14:05
 19/34 anonim ***** válasza:
50%
Két évesen azért hisztizik mert feszegeti a határokat, és mikor rájön hogy valamit nem lehet akkor nem tudja levezetni a feszültséget és a flusztrációt. Ezt kell megtanítani, ami nem egyszerű és rövid folyamat. Lehet idomítani, és lehet nevelni. Én ez utóbbit szeretném.
2010. júl. 9. 14:07
 20/34 anonim ***** válasza:
26%

Jézusom itt milyen okoskodó anyukák vannak! Mégis, hogy jöttök ahhoz, hogy leugassátok a kérdezőt?! Neki gondja van, feltette a kérdését, Ti meg mintaanyukák (hála isten nekem nem ilyen van, és én sem ilyen vagyok) rögtön neki estek! Ő tudja, hogy mit csinál a picije. Aki nem érti, annak nem kötelessége válaszolni!!!

Kérdezőnek: most biztos jól le fognak pontozni, de egyet értek veled. Az én fiam is 5hós, és kő komoly hisztik vannak néha. :-) Persze, a gyerek 1éves koráig nem hisztizik mondják megint csak az okos anyukák...Majd februárban szól a fiam, hé anya, 1éves vagyok, innentől hisztizek jó?! Hagyjuk már. Szóval dettó ez van nálunk is, beteszem az ágyába, vagy leteszem a játszószőnyegre, mert pl wc-zek (biztos oda is viszik magukkal sokan, csakhogy ne sírjon), vagy fogat mosok, vagy ebédet csinálok. Van egy kis hiszti, aztán benézek hozzá, kukuccsosat játszunk, és egy-két perc múlva eljátszik szépen egyedül is. Szerintem meg kell tanulniuk egyedül el lenni egy picit, iagz még nagyon kicsik és valóban ránk van szükségük, de azért nehogy már ne lehessen 10percre magára hagyni. Meg kell tanulnia egyedül is játszani. Aztán majd nézhet a sok okos, ha még 10évesen is anyucihoz rohangál, hogy ő fél, meg unatkozik, meg nincs egy szabad perce sem. Na majd akkor röhögünk mi rajtuk! :-) Szerintem mindent jól csinálsz, a lényeg, hogy tudja, hogy vagy neki, bármikor számíthad rád, úgyis tudod, hogy igazi sírás-e vagy csak a legyél velem sírása. Kitartás, és ne idegesítsd magad a többieken!

2010. júl. 9. 14:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!