Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Autósülésből csak a legdrágább...

Autósülésből csak a legdrágábbat? Te mennyiért és miylet vettél? Miért?

Figyelt kérdés

sziasztok!

Nagyon vívódom...tényleg kell a 60-80 ezres ülés?

9kg-tól nézelődünk, de tanácstalan vagyok.

Szeretnénk sokáig használni 9-36kg jó lene, vagy 25 ig minimum, és mindenképp dönthetős.

De nem hinném, hoyg a 80ezer ft os annyival jobb mint a 20-30 ezer ftosak.

Segítsetek dönteni.

Nézegettem a stm starlightot, az legalább 2007ben teszten nyert, most 50ezer kb az ára.

Ez a max ami megengedhetünk.

Ha a baba be van kötve rendesen a 20 ezer ftosba akkor is véd, nem?

a drágábbak miért jobbak?

mindenkép újat szeretnénk

2010. júl. 6. 20:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
68%

Mi BeSafe-et vettünk, 55 ezer volt. Ez nagyon jól végzett a törésteszteken és szemmel láthatóan kényelmes is.

Nem azt mondom, hogy a legdrágábbat kell venni, de nekem eszembe nem jutott, hogy teszem azt 20 ezerért vegyünk gyerekülést. Mert annyiért pl a corá-ban lehet kapni és ha megnézed full műanyag az egész, épp csak annyira mész vele, hogy ha a rendőr megállít, nem büntet meg, hogy nincs gyerekülés a gyerek feneke alatt. Az már más kérdés, hogy egy nem is nagy sebességgel történő ütközés a gyereked életébe kerülhet. Szerintem az se midegy, hogy ő is kényelmesen üljön. Neked se mindegy, hogy egy műanyag széken ülsz vagy egy fotelben.

De ha tényleg úgy utána olvastál, akkor biztos te is észrevetted, hogy a drágábbaknak (vagy inkább: a nem olcsóknak) ezerszer jobb a kikpzése. Védelmet nyújtanak oldalról, tartják a fejet és persze dünthetők, emelhető a fejtámlájuk stb.

Ha 50 ezret még megengedhettek -mint írtad- szerintem szánjatok rá annyit. De igazad van, 80 ezres nem feltétlenül jobb. (inkább az isofix-esek szoktak annyiba kerülni)

2010. júl. 6. 20:47
 12/23 anonim ***** válasza:
46%
Sziasztok! Mi egy olcsóbb Welldon ülést vettünk, kényelmes a kicsinek, több fokozatban, könnyedén dönthető. Nem a gyerek biztonságán akartunk spórolni, de a sokkal drágább sem volt feltétlenül jobb... Azon kívül igaza van az előttem szólónak: nagyon nem mindegy, milyen autóba teszed. Egy régi suzukiba, egy kis fiatba stb. belerakhatod a legdrágábbat, nem sokat ér... A gyerekülés arra kell, hogy a biztonsági öv ott fogja meg a babát, ahol az a legideálisabb, mert az autó saját öve értelemszerűen túl magasan van még neki. A többi nagyrészt az autón, a gumikon, a sofőrön és a vakszerencsén múlik.
2010. júl. 6. 20:55
 13/23 anonim ***** válasza:
Mi a töréstesztet vesszük figyelembe. Mi is BeSafe-et veszünk, megbízható, szuper törésteszttel. Nekem ez a legfontosabb. 50.000 Ft. lesz.
2010. júl. 6. 21:22
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értem a logikátokat... rossz autóba rossz babaülés mert úgyis mindegy???

Én pont fordítva gondolom, ha az autóm nem olyan biztonságos, akkor az üléssel próbálom ellensúlyozni, mert mi van ha azon múlik?

2010. júl. 6. 21:25
 15/23 A kérdező kommentje:

ez baromság

ha az autó amúgy is szar abba a 200ezres ülés sem jobb mint az olcsóbb

nemtudom

besafe tetszene ha nem 18 kg ig lenne

2010. júl. 6. 21:31
 16/23 anonim ***** válasza:

Nekünk ilyen van, a célnak tökéletesen megfelel, eddig semmi probléma nem volt vele.

[link]

2010. júl. 6. 21:37
 17/23 anonim ***** válasza:

Találtam neked egy jó kis cikket, hátha segít:

[link]

A 9-36 kilós ülést azonban nem ajánlom, ahogy a szakértők sem. A 9-36kg-os ülés egyik korosztálynak sem tökéletes, gondolj bele, ugyanaz az ülés elégít ki egy 9 hónapost, mint egy 7 évest, nyilván elég sok kompromisszumot kellett kötni a tervezéskor.

2010. júl. 6. 22:07
 18/23 anonim ***** válasza:

Mi az egyik bababoltba elmentünk, és beleraktuk a kisfiamat egy 70 ezresbe, meg egy 20 ezresbe is. Konkrétan a 70 ezresbe feszengett, és egy perc múlva elkezdett izzadni. Ahogy beleraktuk a 20 ezresbe, csak ücsörgött csöndben, és nézett ránk nagy szemekkel. Szerinted melyiket választottam?

És megnéztük, konkrétan mindkettőnek tök ugyanaz volt a váza, menet közben még a 20 ezreset jobban meg is lehetett dönteni, plüssös a huzata, ami sokkal jobb, mint a hagyományos anyagból készült, mert nem izzad bele a baba. Ez 9-25 kg-ig használható Top Rider.

2010. júl. 7. 07:37
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

Ugyanígy jártunk, mint az utolsó. S Nekünk is Top riderünk van. 27 ezer körül volt.

S sajnos a baleset kimenetele, főként nem az ülésen múlik.

18 évvel ezelőtt még ülés se volt, vagy max. HUNGAROCELLBŐL. Akkor az hogy védett? Pedig nem olyan régen volt az se.

A mostani pénzhajhász világban csinálnak ilyen cirkuszt ebből. Főleg az anyukák lelkiismeretére hajtva!!!!

2010. júl. 7. 08:39
 20/23 anonim ***** válasza:

Mi egy Nania Cosmo Isofix-es ülést (9-18kg) vettünk 30 ezerért. A törésteszten közepes minősítést kapott, ahogy a legtöbb ülés. Én azt is néztem, hogy pl. vennék egy Besafet 50-60 ezerért, az még nem izofixes, csak sima biztonsági övvel kell bekötni, és emiatt közel sem olyan biztonságosak, mint az izofixxel rögzíthető ülések. Persze lehet végletekbe esni, ezzel az erővel az ember nem ültetné "gagyi" autóba a gyerekét, mert rossz a töréstesztje?

Szóval szerintem ha az autótokba lehet rögzíteni, keress izofixeset olcsóbb kategóriából, azok nem tudnak elmozdulni, meg kifordulni ütközésnél, mint a biztonsági övvek rögzíthetők.

A miénk ilyen:

[link]

2010. júl. 7. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!