Állítólag a legújabb kutatások szerint a babáknak 1 éves koráig elegendő az anyatej. Hallottatok erről vmit?
Én a nagyobbikat 3 évig szoptattam, a kicsi most 2,5 éves, és még szopik.
Szoptass, amíg csak tudsz.
Azonban szerintem a hozzátáplálást fél éves korban el kel kezdeni (de nem hamarabb). De akkor sincs baj, ha nem fogadja el. Vannak ilyen gyerekek.
A nővérem fia 1 éves koráig kizárólag anyatejen élt, nem fogadott el semmi mást. De makk egészséges, szépen fejlődik.
Azonban az is előfordulhat, hogy a baba szükségét érzi fél éves kora után, hogy mást is egyen, ezért is írom, hogy inkább próbálgasd majd, és majd ő eldönti.
Az én lányom 4 hónapig volt kizárólag anyatejes,aztán szükségét érezte valami másnak is,majd 3 hét után úgy döntött,h nem hajlandó semmit elfogadni.1-2 nap és fél éves lesz.Addig eljutottunk,h 1-2 kanál mást megint hajlandó lenyelni.Nem erőltetem.
Fél éves korában azért kezd el a hozzátáplálást,mert mi lesz,ha az egyik pillanatról a másikra azt mondja a gyermek,h elég volt a cici?(Testvéreimmel,mind 9 hónaposan mondtuk azt,h nem kell több tejecske,pedig anyának volt gazdagon.)Vagy esetleg egyszercsak megjön,és azért nem szeretne tovább szopizni.(Ismerek ilyen babát is,nem is egyet.)
Amúgy a hozzátáplálás először csak 1-2 kanál valamivel kezdődik.1-1 étkezést ráérsz úgy is kiváltani,h csak félig más félig cici.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!