Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Állítólag a legújabb kutatások...

Állítólag a legújabb kutatások szerint a babáknak 1 éves koráig elegendő az anyatej. Hallottatok erről vmit?

Figyelt kérdés
A kisbabám most 5 hónapos, eddig csak anyatejet kapott, továbbra is mindenképp szoptatni szeretném és amennyire lehet kitolni a hozzátáplását. Mi a veszélye ennek? Ha jól tudom minden amire szüksége lehet a babának, az anyatejben 100%-ig megvan. Vannak erről tapasztalatok?
2008. nov. 10. 22:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
jaja igyvan amig csak tudjad szoptassad ! nekem pl egy gyerekorvos azt mondta az elso 3 honapban fontos nagyon az anyatej, en a lanyomat 1 eves koraig szoptattam,akartam volna en tovabb is csak beteg lettem es nem lehetett, sajnos utanna mikor mar visza akartam neki adni meg mar oklendezett tole de igy is nagyon orulok hogy 1 eves koraig szopott!
2008. nov. 10. 22:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én a nagyobbikat 3 évig szoptattam, a kicsi most 2,5 éves, és még szopik.

Szoptass, amíg csak tudsz.

Azonban szerintem a hozzátáplálást fél éves korban el kel kezdeni (de nem hamarabb). De akkor sincs baj, ha nem fogadja el. Vannak ilyen gyerekek.

A nővérem fia 1 éves koráig kizárólag anyatejen élt, nem fogadott el semmi mást. De makk egészséges, szépen fejlődik.

Azonban az is előfordulhat, hogy a baba szükségét érzi fél éves kora után, hogy mást is egyen, ezért is írom, hogy inkább próbálgasd majd, és majd ő eldönti.

2008. nov. 10. 23:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Az én lányom 4 hónapig volt kizárólag anyatejes,aztán szükségét érezte valami másnak is,majd 3 hét után úgy döntött,h nem hajlandó semmit elfogadni.1-2 nap és fél éves lesz.Addig eljutottunk,h 1-2 kanál mást megint hajlandó lenyelni.Nem erőltetem.

Fél éves korában azért kezd el a hozzátáplálást,mert mi lesz,ha az egyik pillanatról a másikra azt mondja a gyermek,h elég volt a cici?(Testvéreimmel,mind 9 hónaposan mondtuk azt,h nem kell több tejecske,pedig anyának volt gazdagon.)Vagy esetleg egyszercsak megjön,és azért nem szeretne tovább szopizni.(Ismerek ilyen babát is,nem is egyet.)

Amúgy a hozzátáplálás először csak 1-2 kanál valamivel kezdődik.1-1 étkezést ráérsz úgy is kiváltani,h csak félig más félig cici.

2008. nov. 11. 07:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! Addig jó maíg szpoik neki is és neked is. De én is azt tanácsolom, hogy fél éves kora után kezd el a hozzátáplálást, mert sose lehet tudni. Lehet, hogy egyik napról a másikra elmegy a tejed és utána nehéz lesz új ízekre szoktatni. mi is ugy csináljuk, hogy csak anyatejet kap, főétkezésre pedig krumplit, répát, sütőtököt, almát. Mondjuk az alma az desszertnek számít. Én ha almát adok neki utána még kap anyatejet is. A répát viszont külön nem ajánlom, mert az székletfogó. Én a krumlihoz szoktam neki adni egy kis répát. tymy
2008. nov. 11. 08:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Féléves kora körül a babának kiürülnek a vastartalékai, amit a anyatej önmagában már nem tud teljesen fedezni, ezért javasolt ekkortájt megkezdeni a hozzátáplálást.
2008. nov. 11. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!