Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A legújabb divat szerint 7...

A legújabb divat szerint 7 hónapos kor előtt be kell vezetni a glutént. De mivel? Babapiskótát, kekszet, kenyeret nem akarok neki adni, mert még csak most kezdi a kóstolgatást, és anyatej a fő tápláléka.

Figyelt kérdés
Köszi előre is a válaszokat!
2010. júl. 31. 16:06
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
Én vettem a Milupa 7 gabonás gabonapépet és azt adtam neki gyümölccsel .
2010. júl. 31. 16:11
 2/9 anonim ***** válasza:
31%

Nem kell hanem ajánlott és nem divat hanem szakmai ajánlás.

Ha ti most kezditek a hozzátáplálását nem baj. Majd maikor habarni kezdesz használhatsz neki nyugodtan lisztet. Ennyi nem kel túl bonyolítani.

diet.

2010. júl. 31. 16:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Miért kell így? Nekünk a gyerek orvos allergológus is és ő mindig azt mondta, hogy 10 hónapos korig ne legyen semmi lisztes dolog a baba kajába, mert az glutén allergiát okozhat.
2010. júl. 31. 16:24
 4/9 anonim ***** válasza:
51%
Mert tovább kutatták az ételallergiák esetleges okait, és megállapították, hogy minél később kerül kapcsolatba az immunrendszer a gabonában lévő fehérjével, annál érzékenyebben reagál rá. Ezért a legoptimálisabb a 4-7 hónapos kor közötti találkozás a gluténnel.
2010. júl. 31. 16:25
 5/9 anonim ***** válasza:
S teszem hozzá: Ha anyatejes táplálás mellett vezetjük be w glutént akkor érvényesül az anyatej védő hatása és nem alakul ki cukorbetegség, allergia... babafalván olvasd el.
2010. júl. 31. 16:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Én kölespépet kevertem a tízórai gyümölcshöz. Aztán pedig a főzelékeket liszttel sűrítettem (vízen megpirítottam, mint a rántást, csak olaj nélkül). Mindezt 7 hónapos kora előtt, mert nekem is ezt ajánlotta a védőnő. Fentebb már leírták, hogy miért.
2010. júl. 31. 16:37
 7/9 anonim ***** válasza:

nekem meg pont tegnap mondta a doki, hogy ráérek a liszttel még... 6,5 hónapos, 3 hete kóstolgat a babám, gondoltam, a főzelékébe teszek én is lisztet.

ki érti ezt?!

2010. júl. 31. 16:44
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. aug. 1. 08:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Tejpéppel kezdtük a gluténes dolgokat, igaz mi tápisak voltunk és 5 -6 hós koruk körül kiváltottuk vele a tízórait( a tápi már kevés volt).
2010. aug. 1. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!