Hány napot bír ki egy újszülött anyatej és tápszer és cukrosvíz és babavíz nélkül?
Egy baba nagyon sok mindent kibír!
Én babám is:( 9hónapja szültem (Vácon) nem volt tejem, csak egy kis cukros vizet adtak neki. És a 3,napon átvitték a csecsemőosztályra, mert kiszáradt, infúziót akartak neki adni,de össze voltak esve a vénái. Így nem tudtak, 7,napon engedtek haza addi csak néha kapott gey kis tápszert, éreztem hogy nincs tejem, de különös módon mikor "szoptattam" és utána mérték mindig hízott, állításuk szerint sokat szopizott, na egyszer kipróbáltam ,bementem hozzá, nem szoptattam meg,ás jéé a mérleg így is azt mutatta hogy szopizott...
De most9hós lesz,több mint 10kg, egyszer nem volt beteg.
Szóval helyrejött az életem.
Ha előröl kezdhetném,sunyiba hozatnák neki tápszert ill meleg forraltvizet,és tápszerezném,nem érdekelne senki, akkor még nem volt ennyi eszem sajnos.
Én is bedőltem ennek a cukros vizet ne, meg semmit se a babának....
A vége az lett, hogy (mivel nem volt tejem, hiába tettem mellre a kicsit) már a második nap elvitték, mert annyira besárgult, hogy kék fény alá kellett tenni. 3 óránként 15 percre kihozták "szopizni", csakhogy nem volt mit! Ő kapott tápszert, egész jól rendbe jött, így a negyedik napon hazajöhettünk. Nekem még előtejem se volt, pedig próbáltam mellszívóval, amikor nem volt velem a kicsi.
Sajnos, ennek a szoptassunk kampánynak egy hátulütője van, sokat dumálnak róla, de a kórházban a kutya se segít neked. Magas ívben ejtik le, hogy te mit adsz vagy mit nem adsz a gyerekednek.
Legközelebb én is okosabb leszek és veszek előre tápszert. Ha nincs rá szükség, mert bőven van tej, az szuper, de ha nem lesz, nem fogok habozni egy pillanatig sem, hogy adjak-e mást is.
Amíg nem szülsz nem is lesz más csak előtej...
Nekem állandóan azt mondták a kórházban, hogy nincs mit ennie a gyereknek, tömték volna mindenfélével...ki is hányt mindent. Mert csak előtej volt. Na az pont elég is volt neki, hízott szépen, bár tény, hogy egész nap cicin lógott. aztán szépen beindult a tejtermelés és nem volt gond.
A Nagyobb lányomnál voltak gondok, ő nem tudott szopni rendesen és én táppszert adtam ahelyett, hogy felkeresem volna egy szoptatási tanácsadót:-( Ennek ellenére egészséges lett tápszerrel is!
Mindkét babám besárgult, kaptak fénykezelést is, a sárgaság szépen elmúlt és egészségesen hazaballagtunk. A nagyobb a hülyeségemmiatt tápszeresen a kisebb meg tisztán anyatejesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!