Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Felébresszem vagy hagyjam aludni?

Felébresszem vagy hagyjam aludni?

Figyelt kérdés

3.5 hónapos a fiam, születése óta hason alszik. Már egy hónapja átalussza az éjszakát, vagyis nem teljesen. Éjjel 2-3 körül felébred és kúszik össze-vissza a kiságyban, keresi a cicit és folyton eszi az öklét, szopizik. Miközben ezt csinálja, sokszor visszaalszik és ismét felébred és folytatja. Ha ilyenkor felébresztem, akkor nagyon kómás, még majdnem alszik viszont ha szoptatom, akkor úgy eszik, mint aki éhen akart halni. Sírni nem sír, de napközben sem sír mindig, ha éhes.

Annyira sajnálom, hogy ott keresi a kaját, nincs szívem úgy hagyni, viszont amikor felveszem, látom, hogy álmos is.

Valószínű, ha másik szuobában aludna, észre sem venném, hogy fent van.

Szerintetek ébresszem vagy hadd aludjon?

2010. júl. 3. 21:24
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyd aludni. Eheti az öklét azért is, mert mocorognak a fogacskák, ilyenkor az anyatej nagyon megnyugtató:) Ha szépen gyarapszik, akkor hagy aludjon:)
2010. júl. 3. 21:27
 2/10 anonim ***** válasza:
cumit hasznaltok?
2010. júl. 3. 21:31
 3/10 A kérdező kommentje:

Szépen gyarapszik, most 63 cm és 6,6 kg.

Cumit nem használunk, Apa próbálta többször is de 2-3 perc a maximum, de leginkább azzal a lendülettel köpi ki, amivel beletesszük a szájába.

Köszi a válaszokat!

2010. júl. 3. 21:36
 4/10 anonim ***** válasza:

Én hagynám aludni,lehet,hogy a fogacskái jönnek.

Ha éhes,akkor pedig kiabál úgyis.

2010. júl. 3. 22:29
 5/10 anonim ***** válasza:

Én pedig megszoptatnám. Egyrészt sajnálnám, hogy esetleg tényleg éhes, csak annyira fáradt, hogy sírni sincs ereje, és mint írod, ha kap, mohón eszi. Másrészt az éjszakai tej nagyon értékes, kicsit másabb összetételű, mint a nappali, nagy szükség van rá.

Plusz azt mondják (bár erről nincs saját tapasztalatom), hogy az éjszakai szopi jobban serkenti a tejtermelődést, azaz, ha kimaradnak az éjszakai szopik, hamarabb kezd apadni a tej.

Te tudod, megértem azt is, ha jó végre átaludni az éjszakát (nekem utoljára 5 éve volt ilyen élményben részem :-)), de az biztos, hogy én a babám rezdülésére is felébredek, nem várom meg a sírást, már a mocorgásából tudom, ébredezik, vagy csak megfordult. Cici bekap, kis szopizás, aztán visszaalszik hamar. Én így vagyok nyugodt.

2010. júl. 3. 22:49
 6/10 anonim ***** válasza:

Én 1 hetes koráig ébresztettem a kisfiamat, mivel a gyerekorvos mondta, hogy leesik a vércukorszintje és úristen mi lesz. Pokol volt az az egy hét, alig tudtam felkelteni a babát, szívott kettőt, aztán nyugtalan volt, aztán hogy félig ébren volt gondolta eszik, aztán nem tudott visszaaludni, aztán kínlódtunk. Varratszedéskor megkérdeztem a nőgyógyászom, aki egy nő, már anyuka, hogy mi a véleménye. Azt mondta, hagyjam a francba pihenni azt a gyereket, nem kell ébreszteni, ha leesik a vércukorszintje, majd kiabál, olyan nincs, hogy ne jelezze a baba ha annyira éhes, hogy ennie kell.

Te örülnél ha felkeltene a férjed éjszaka enni, mert éberebben alszol az éjszaka bizonyos szakaszaiban? :) Én hülyét kapnék.

2010. júl. 4. 01:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, hogy én hagynám aludni. Ha igazán éhes lenne, akkor nem aludna vissza, hanem sírna. Az én lányom sem igazán bömböl a kajáért, de ha éhesen tenném le, nem aludna el, egyébként erre volt is példa. Ha megeteted, lehet, hogy kialakul egy megszokás, és arról nem fogod tudni leszoktatni hosszú ideig.
2010. júl. 4. 06:23
 8/10 anonim ***** válasza:

Én bztosan megetetném.

Igaz Ti már nagyobbak vagytok, de amikor mi hazajöttük a kórházból nem volt elég a tejem. Nem látszott egy darabig ez a kislányomon, mert nem sírt soha, csak szépen szopi közben nyugodtan álomba szenderült, mint aki jól végezte dolgát és tele a pocija. A babikám csak fogyott, annyira legyengült, hogy már csak aludt. (Orvos mondta!) Néha kicsit mocorgott, de annyi. Csak a peluscserénél ébredt meg kicsit. Sajnos tápszerezés lett belőle. De a tanulságom, hogy ez a "gyerek úgyis felébred, ha éhes" mondat nem mindig minden gyerekre igaz.

Remélem jól döntesz! Hallgass a megérzésedre!

2010. júl. 4. 21:07
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsónak! Nagyon köszönöm, hogy elmesélted a történedet! Az én fiam a nappalok nagy részében ébren van és nagyon aktív, folyamatosan magyaráz, nyúl a dolgokért, csörgőzik, forgolódik is már, így ez a veszély nem áll fenn szerencsére, de teljesen igazad van! És ő sem az a típus, aki ha éhes, azonnal sír. Sokkal többet sír, ha fáj a hasa vagy ha álmos. Még egy ideig megetetem éjjel, majd szépen, 10-20 percekkel kitotlom az ébredést.

2010. júl. 4. 22:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Az én fiam is ezt csinálta, én óvatosan felvettem és megetettem, általában fel sem ébredt, félálomban benyomta a tápszert és aludt is tovább. 6 hónaposan egyszer csak nem csinálta többet és azóta végigalussza az éjszakát.
2010. júl. 6. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!