Férjem nem akar nyaralni menni, mert szerinte 1 éves babónk még kicsi ehhez, nem lenne igazi pihenés, nyaralás. Miért ilyen, hogyan győzzem meg?
szia, szerintem a baba tűrőképességétől függ. az enyém pl. elég izgékony, könnyen frusztrálódik. nem szereti a változásokat. tavaly 8 hósan voltunk horvátországban, hát nem volt fényes....nekem fárasztóbb volt, mint itthon lenni. a férjem persze sokszr lement a partra, mi is, csak aztán mi az alvóidőben kutyagolhattunk vissza a dögmelegben a szállásrra, ami egy jó magas dombon volt. de nem volt jó nekem egyáltalán, semmi kikapcs nem volt benne.
most már másfél éves, de én megmodtam a férjemnek, nem vagyok hajlandó ilyen meszire menni megint, mert minek. a kislányomnak még elég mindegy hogy kimegyünk a stranda vagy horvátországban vagyunk, nekem meg az kevésbé fárasztó. mondtam neki, ha akar, menjen egyedül, de értse meg, én nem megyek sehova ilyen meszire most pár évig.
szóval sztem gondold át, hogy bírja a babádaz utazást, a váltoizást, az idegen helyzeteket. és ha úgy látod, jól bírja, akkor próbáld meg ezzel rávenni a férjedet, hogy példákat mondazs neki, hogy ezt is meg azt is milyen jól bírta.
Hát ha a férjednek is ezt mondod el, akkor arra mit szól? Hogy ki AKARSZ mozdlni, emberek kközé, mert unod az anyukád-anyósod-otthon dolgot már 2 év után, ennyi kikapcsolódás megjárna neked, ha már megszülted a gyerekét...
Mi mindhárom gyerekünket fél évesen vittük először nyaralni, Horvátországba mindegyiket, másfél évesen repülővel Egyiptom, hasonlók...
Mi sem megyünk. A fél házat cipelni kéne :( Kocsink nincs, én meg nem vagyok marha, hogy úgy közlekedjek mint a málhás szamár.
Szerintem igaza van a férjednek...mi abban a kikapcsolódás, hogy cipekedem, etetek-itatok, pelusozok és egyfolytában felügyelem a gyereket. Megjegyzem az én lányom nagyon érzékeny a környezetváltozásra és szinte hisztit csap, ha a napirendje csorbul.
13 hós baba
Hát esetleg az a baba azért érzékeny a környezetváltozásra, mert nincs hozzászokva. És igy nem is lesz tehát a helyzet jobb nem lesz, csak romlani fog.
Nekem 17 hónapos ikreim vannak, elképzelni nem tudom, hogy egy 13 hónapos babának miért kellene elvinni a fél házat... No mindegy, csak elmeditáltam, bocs.
Kedves ikres anyuka képzeld hozzá van szokva, mivel már 6 hetes! korában mentünk mamáékhoz nyaralni egy egész hétre. Minden nyáron el fogunk hozzájuk menni. Tavaly voltunk nyár elején és vége felé, és ősszel is.
Mégis ha csúszás van a napirendben, ha nem akkor eszik vagy alszik akkor már nyügös, hiszti van stb. ÉRZÉKENY baba. Lehet valakinek az is jó, ha akárhol leültetik a sarokba és ott van egész nap, az én gyermekem nem ilyen!
Azért pedig nézz utána, hogy bizony kell a fél ház:
pelenkázó felszerelés: pelenka, törlő, kenőcs, púder, szemetes zacsi
kajázós felszerelés: cumisüveg, mosó, tápszer, kaja, kanál, villa, pohár, tányér, törlő
alvós felszerelés: pléd, kiságy, kedvencke, éjjeli fény, esetleg hálózsák
nappali felszerelés: ruha több váltásban mindenféle, cipőcske (az enyém már jár)
baleseti pakk, elsősegély pakk
játékok amiket muszáj vinni, mert szereti és hiszti van, ha nincs vele
Nem hiszem, hogy mindez egy kis kézitáskában elférne :P amit akár busszal is tudok magammal vinni, mert nem telik ám mindenkinek autóra...arról nem is beszélve, bárhova utazok akkor benn sülünk fél nap a buszban vagy vonaton, ami egy kicsivel NEM leányálom.
Nem baj, hát hadd pontozzanak. Érdekes, nem is értem, hogy amikor a nagylányom másfél éves volt, akkor hogyan utaztunk el egy kistáskányi cuccával egyetemben repülővel nyaralni.
Hoppá, már tudom: nem vittünk kiságyat. Ja, persze, mivel azt adnak... Ó, tudom, pelust nem vittünk. Ja, persze, mivel azt árulnak a boltokban.
Ésigytovább, ésigytovább....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!