Aki pici babá (k) val megy el nyaralni, hogy csinálja, hogy pihenés is legyen a nyaralás? Nem féltek attól, hogy ugyanaz a mókuskerék lesz, mint itthon?
Nekem majdnem ugyanaz volt. Apa kicsit többet foglalkozott a gyerekkel, de ugyanúgy keltem hozzá éjjel, kaját főztem,e tettem, altattam, szóval ugyanaz volt, csak nem itthon...
Nyilván, ha nem te főzöl és mosogatsz utána, hanem étteremben esztek, már más a helyzet...na meg ha apa még többet tehermentesít..
Csatlakozom ugyanaz, és mégis más.
Mi tavaly az akkor 9 hónapos babámmal mentünk Balcsira egy hétre, úgy hogy házat béreltünk.Nagyon jó volt a gyerek is élvezte és mi is.Bár sokat nem pihentem,de a főzés,mosás, takaritás(nagyjából) mellőzve volt.Szóval mindenképp megéri kikapcsolni egy picit, de nagy pihenésre ne számits:)
Idén kihagyjuk a nyaralást, mert a kicsi még csak júliusban születik, de jövőre azt tervezzük, hogy két-három kisgyerekes, baráti családdal közösen megyünk Balatonra vagy ilyesmi helyre és közösen bérelünk apartmannt. Akkor megoszlik minden, hiszen beoszthatjuk a főzést, tervezzük, hogy a fiúk főznek bográcsban meg ilyesmi. Na meg a gyerekek egy zárt udvarban eljátszanak addig az árnyékban söröző apukák felügyelete alatt, amíg mi csajok közösen összedobjuk az ebédet, vacsorát. Ha tehetjük, biztosan elmegyünk étterembe is. A nagyobb gyerekeink akkor lesznek 3 évesek, ők már azt eszik, amit mi, a kicsik pedig szopiznak, vagy elvannak bébiétellel. Kivételesen nem fogom sajnálni a pénzt egy jó adag üveges babakajára, nekünk is könnyebbség lesz.
Remélem, jól össze tudjuk hozni!
Igaz, hogy a kicsikhez biztosan kelni kell, pelenkázni kell, szoptatni, fürdetni, altatni stb. kell, mégis más lesz, hiszen a jó társaság sokat számít!
Előző (9.21-es) vagyok: három baba? Nem semmi, gratulálok! :-) Amúgy abban ne bízz, hogy egyszerűbb lesz velük, ha már járnak rendesen. Én az egy szem lányom mellett is néha "visszasírom" azokat az időket, amikor még ott maradt, ahol hagytam. :-) Ha belegondolok, hogy hárman háromfelé indulnak majd....
Viszont az is igaz, hogy kicsit le is foglalják egymást, ami lehet könnyebbség.
Mi idén tavasszal wellnes hétvégén voltunk, anyukámék is jöttek velünk, ami azért volt nagyon jó, mert időnként pár órára lefoglalták a leányzót, így kettesben is lehettünk a párommal. Szerintem megoldás lehet nektek is, ha nagyszülővel, keresztszülővel stb. mentek, akkor lesz némi szabadidőtök is. És ha megtehetitek, olyan helyre menjetek, ahol elétek teszik a kaját, legalább a főzés alól mentesülsz.
Amúgy teljesen egyetértek veled, gyerekek nélkül nem lehet nyaralni! Annál is inkább, mert tutira két nap után iszonyúan hiányoznának és ez elrontaná az egész utatokat.
Még az jutott eszembe - persze ez pénzkérdés, nem tudom, mennyi fér bele a keretbe nálatok - hogy Alsópáhokon a Kolping hotellel jól járnátok, pláne két év körüli babákkal. Van ugyanis bébiszitter, játszókuckó és hasonlók, hogy néhány órát a szülők magukra is fordíthassanak. Keress rá a neten, szenzációsak, csak hát nem olcsók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!