Miért divat mostanában, hogy mindenki versenyzik a másik anya gyermekével?
Figyelt kérdés
Tökéletes anyatípusok miért gondolják, ha a más gyermeke máshogy fejlődik az biztos az anya hibája? Miért kell a anyákat bestresszelni, hogy baj van a babájával, ha 3hósan nem forog vagy 5 hósan nem kúszik?2010. júl. 2. 13:44
11/15 anonim 

válasza:

Ez régen is így volt még az én anyám idejében is mesélte hogy mennyire lenézték mert én kicsit lusta baba voltam.Szerintem ez azért van mert minden anya számára csak a saját gyereke a tökéletes persze ez normális de nem kellene lenézni a másikat ha véletlen az övé nem olyan hiszen nincs 2 egyforma gyerek.A másik az hogy az ilyen szülő nagyon ráér és tud ezzel foglalkozni.
12/15 anonim 

válasza:

Utálom azt, hogy "lusta baba". Az én kislányom 8 és fél hónapos és próbálkozik a mászással, de még "csak" a kezével megy neki, a lába mindig beakad, ülésből indítja a mozgást.
Már többször le lusta babázták, mert még nem mászik, nem állt fel.
Szerintem egyáltalán nem lusta, neki ez a fejlődési üteme, ráadásul ezerrel mozog egész. Igaz nem mászik ezerrel, hanem a fenekén ugrál és közben csapdos a kezeivel, mintha fel akarna repülni. :DD Én nem stresszelem magam rajta, csak azt utálom, hogy ismeretlen anyukák lustázzák a játszótéren és a házban. :(
13/15 anonim 

válasza:

14.34-es vagyok: nem az előző válaszolónak írtam reagálásképpen a lusta babás dolgot, most olvasom, hogy ő pont ezt írta, hogy őt is le lusta babázták. Gondolom az anyukája ugyanazt érezte, mint most én.
14/15 anonim 

válasza:

Az én lányom is volt sokszor lusta baba, mert alig egy évesen kezdett mászni (addig csak kúszott) mindent későn csinált és 15.5 hónaposan indult el. Hogy én mit hallgattam károgásokat!!!! Az elején még frusztrált is, aztán már csak lesz@@tam.
15/15 anonim 

válasza:

Sajnos manapság az egész világ erről szól! Elkezdődik a terhességgel és tart egész életünkben. Már a babát váró kismamák is versengenek egymással, hogy ki hízott többet/kevesebbet, kinek mikor, mennyit mozog a babája, ki hányszor megy és mennyiért uh-ra, stb.. Aztán megszületik a baba és jön tovább a licit... Csak azt felejtikl el sokan, hogy a gyermek fejlődése nem verseny, mindig csakis önmagához mérve kell egy-egy gyerek teljesítményét értékelni... Teljesen mindegy ui, hogy épp mikor kezdett forogni, kúszni, járni, 3 éves korára minden gyerek közel azonos szinten lesz mozgás terén! Manapság baromi divatos mindenféle fejlesztésre járni, különféle fejlestő módszereket alkalmazni, "tanítani" a gyerekeket, figyelembe se véve a gyerek egyéni sajátosságait, igényeit.. Hidd el, azok a gyerekek, akikkel nem gyakoroltatnak mindenféle csodamódszerek által ajánlott gyakorlatsorokat, azok se lesznek sem ügyetlenebbek, sem pedig butábbak, mint a csupán normálisan gondozott, elegendő figyelmet kapó társaik. egy pedagógus anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!