Titeket is idegesít ha nagyszülők bele akarnak szólni a babátok dolgaiba?
Ezek alapján anyósod egyszerüen csak segíteni akar, te meg veszekedni vele!
Ha neked már az is baj, hogy jó minöségü, házi baromfit szerez be, a tápos bolti helyett, akkor igen komoly bajok vannak veled!
Az én még csak tejes babámat mig elfordultam akkor akarta tejösszetevős sütivel tömni, zsarolta olyanokkal ha rossz vagy nem szeretlek, 2 évesen a halállal traktálta, a csokit direkt ebéd előtt lobogtatta neki h a gyerekben az anyja miatt legyen frusztracio h nem engedi, fel akarta ébreszteni ha aludt, autout mellett elengedte a kezét, mindent mindig tiltásom ellenére.
Nem is értem kerdezőnek mi a baja
Megértem a frusztrációd. Én se és szerintem nagyon sokan nem szeretjük a kéretlen tanácsokat.
Mond meg neki, hogy mielőtt vesz valamit beszéljétek meg. Ne tiltsd, hogy jó dolgokat vegyen az unokáinak, de ne is engedd, hogy kihagyjon a döntésből.
Ha tudtára adod, hogy megjegyezted, hogy tud szerezni háztáji csirkét és ha aktuális lesz szólsz neki, hogy vegyen. Ha mindig elutasításba ütközik, egyre jobban fog nyomulni.
Egyelőre MÉG túlreagálod, de sajnos jól látod, hogy ez elfajulhat... vannak nagyszülők, akik szerint az apa/anya egyszerűen tökkelütött, mert nem úgy és azt csinálják, amit ő javasol, pedig hát felnevelt x gyereket.
Első körben javaslom az udvariasságot, a KIJELENTÉSEKET, hisz azt írod, ő is kijelent. Pl.
- Csodálatos az orvostudomány fejlődése, örülök, hogy már van lehetőség erre-arra, kár, hogy az én kiskoromban ilyen még nem volt!
- De jó, hogy sok termék elérhető a számunkra, régen még csak kétfajta volt mindenből... most meg a babához és a családhoz lehet igazítani sok mindent, hogy egészségben s boldogságban éljünk.
- Legtöbbször az anyai ösztönök mutatják meg a helyes utat. Milyen csodálatos, hogy ez így van. Kedves mama, biztos nálad is volt ilyen, hogy a környezet mást javasolt, de te érezted belül, hogy másként kell. De jól tetted, igyekszem én is ilyen lenni!
Én eléggé markáns csaj vagyok három gyerekkel, de anyukám s anyósom szintén markáns! El tudod képzelni, milyen harcok folynak már 8 éve? :D
Amit a későbbiekben tegyél meg: szólj a védőnőnek/óvónőnek/bébiszitternek, hogy mindig veletek, szülőkkel beszélje meg a dolgokat, mert a mamák szeretnek belefolyni külső dolgokba is!!!
Kitartást! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!