1-2 hónapos babánál működhet az, hogy szoptatás mellett, ha esetleg egy két éjszaka nem lennék otthon akkor vagy az apja vagy a nagymamák éjjel tápszerrel etetik meg?
Azért ebbe gondolj bele: a baba nem tudja, hogy te vagy az anyja, nem tudna elolvasni az anyakönyvi kivonatot. Köztetek ráadásul még a szoptatás/etetés sincs meg, mint kapocs, és a kötődési stabilitást a sírni hagyás is egyértelműen gyengíti. Mindehhez add hozzá, hogy az ébren töltött ideje nagy részét egy másik nővel tölti.
Szerinted, mégis kit fog akkor “elsődleges gondozóknak”, ha úgy tetszik anyának tekinteni? Nem téged, elárulom.
Szerintem sem érdemes erről vitatkozni, jelentős részben kultúra illetve szubkultúra függő is. Angliában, Amerikábqn bevett szokás a dada.
Nekünk ez furcsa, én is azt gondolom, hogy a 45- 48 évből (egyetemmel együtt is legalább 40), azt a max 5-öt, amíg a két gyerekkel otthon lehet lenni, szívesen a gyerekekre fordítom, és még akkor is sok marad (az egyébként nagyon is szeretett) munkámra. De azért én se vetek meg egy-egy kis munkahelyi feladazot.
Mások az emberek. Ha szenved otthon a posztoló, azcse jó a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!