Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sérülhet a kötődése, ha 1...

Sérülhet a kötődése, ha 1 éves korától a férjem marad vele otthon?

Figyelt kérdés
Pont a szeparációs szorongás időszakában kellene visszamennem dolgozni. A férjem maradna otthon 1-2 éves kora között, akiben bízom, csak ez a szakasz pont olyan kényes. Van itt olyan, akinek van erről tapasztalata?
2019. jan. 15. 08:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha tudsz vele majd minőségi időt tölteni minden nap, akkor biztos továbbra is kötődni fog hozzád. És ha belegondolsz, nyugaton sok helyen 3 hónap után mennek vissza dolgozni az anyák, a te gyereked pedig nem idegenekkel lesz, hanem az apukájával. Amit egyébként sok anya irigyelne, mert a "mélyvíz" az apáknak is sokat segít a kötődésben :) Ha meg kis mázlitok is lesz, klasszikusan 8 hósan kezdődik majd a szeparációs és egy éves korára lezárul (persze ez egyéni).
2019. jan. 15. 08:40
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok itthon velük, de apa a sztár, egész nap őt keresik, onnantól, hogy hazaér a férjem, én csak akkor kellek, ha beteg vagy megüti magát valamelyik. 😊 Esténként és hétvégén legyél vele nagyon sokat és nem lesz semmi gond a kötődéssel.
2019. jan. 15. 08:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Miért sérülne a kötődés? Az apa is pont ugyanúgy szülő, mint az anya. Nálunk a nagy 2 és fél éves volt, a kicsi meg 10 hónapos, amikor visszamentem részmunkaidőbe dolgozni. Nap közben én voltam velük, amíg a férjem dolgozott. (Szeptember óta délelőtt oviban-bölcsiben vannak). Este meg hétvégén én dolgozom, apa rendezi a gyerekeket. Semmi baj a kötődésükkel. A szeparációs szorongásról csak olvastam, hogy van ilyen, de sosem tapasztaltam. ne izguld túl. Ha egyszer dolgoznod kell, akkor dolgoznod kell és pont.
2019. jan. 15. 08:48
 4/4 anonim ***** válasza:
Nálunk pont így van, most 15 hós (Amúgy ez az egy év körüli szepa szerencsésen elkerült minket). Kötődően nevelt baba, de mindkét szülőhöz kötődik, szerintem nincs ezzel gond, jól megvagyunk (és még mindig szopizik)
2019. jan. 15. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!