Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki 4 hósan elkezdte a hozzátá...

Aki 4 hósan elkezdte a hozzátáplálást? Tapasztalat?

Figyelt kérdés
2010. jún. 27. 11:07
 1/9 anonim ***** válasza:
35%

4 hósan még csak akkor kapott mást - nem anyatejet- ha nem volt elég tejem volt otthon tápszer de nem mindig szerette pedig boldogabb lettem volna úgy. ...

hippoallergén tejpépet adtam vacsira gyümöllcsel

zöldséget párolva - alma és krumpli -tejjel turmixolva

az a lényeg hogy nagyon be kell tartani a szabályokat mert még nem tud mindent megemészteni nekem a kismama melléklete a babatáplálási táblázat volt kimágnesezve a konyhába onnan puskáztam és egy füzetben vezettem hogy mit mennyit evett mert ha gond lett volna visszanézhettem volna mi okozott gondot. ezt javaslom!!

2010. jún. 27. 11:19
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy, hogy ilyen részletes választ adtál.
2010. jún. 27. 11:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Nagyon szivesen!
2010. jún. 27. 11:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Minden rendben volt,utána még 8 hünapos koráig szopizozz,és cssak azért választotta le magát mert jött a kistesó.Nem haladtunk sem tul lassan sem tul gyorsan,minden rendben volt,nem fajt a hasa,meg tudta emészteni,azóta is szépen megeszik mindent amit adok,és nem kellett kuzdeni azzal hogy nem eszik meg semmi szilárdat,mint sok olyan anyukának akiknek a babája 6-7 hónapos koráig csak anyatejet kap.
2010. jún. 27. 12:00
 5/9 anonim ***** válasza:
Mi tápszeresek voltunk elejétől kezdve így 4 hótól táplálok hozzá.Minden rendben volt,őszibarackkal és almával kezdtem mert akkor az volt a friss gyümi aztán krumpli répa sütőtök banán.6 hóig csak ezeket kapta mindent mindennel keverve.Percre pontosan nem kell mindent betartani én sem tartottam be napra pontosan,volt hogy valamit előbb adtam néhány nappal volt hogy később.Darabos kaját pedig hiába kezdtem akkor amikor már lehetett nem nagyon ette mert kevés foga volt.Mostanra 15 hónapos már azt eszi amit mi és kb 1 hónapja eszik meg szinte mindent darabosan.Szerintem mint minden más is a kajálás is gyerekfüggő és ha nem az előírt idő szerint működik nem kell megijedni úgyis rendben lesz minden a maga idejében.Még néhány dolgot turmixolok vagy török neki villával.Szinte mindent szeret és próbálkozik egyedül enni.Arra figyelj,hogy a a baba tempójában haladj,mindig figyeld a reakcióit de nem csak ebben mindenben s akkor minden ok lesz.
2010. jún. 27. 12:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Én is elkezdetem 4 hónapos korban, mert elkezdett éjjel megint felkelni a babám, nagy is volt, és azt hittem, hogy nem elég neki a tej. Hát, szinte semmit nem evett vagy 1,5 éves koráig. De aztán nagyokat aludt, szóval nem az éhség keltette fel. Aztán azt olvastam, ha túl korán elkezdik a hozzátáplálást, lehet, hogy pont azért lesz rossz evő. Most is elég válogatós.

A 2. gyerekkel tuti várok 6 hónapos korig.

Te miért akarod most elkezdeni?

2010. jún. 27. 12:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Én már 3 hónaposan kostóltattam vele almát, és barackot, de azt még akkor nem csípte. Aztán nem kezdtük pontosan 4 hónaposan, hanem kicsit később, de még 5 hónapos kora előtt. A szokásos módon először pár napig néhány kanál alma, majd utána őszibarack, ezeket kevertem, már tettem az almájába 1-2 szem meggyet is. Szép fokozatosan emeltem az adagot, nehogy megterhelje, utána mindig kapott tápot. Ma pl. alma-meggy volt, kb 70-80 gramm, utána csak pár korty tápot kapott. Még pár nap, és nem is kap utána. Viszont a gyümölcstől hamarabb megéhezik, tehát nem bír ki 4 órát. Ebédre már eszik zöldségpüréket, kapott krumplit, répát, ma próbálom ki a sütőtököt, majd pár nap múlva a céklát is. Ezeket is lehet keverni, akár a gyümölccsel is, pl. nagyon szereti a krumpli-alma, répa-alma keveréket. 6 hós koráig én sem szeretnék mást adni neki, elég, ha ezekből eszik egyre többet. Szerintem addigra már az ebéd is csak főzelék lesz. Még nem sűrítem a pépet, töményen a zöldség a főzőlevével.

Először furcsa volt neki lenyelni, ne lepődj meg, ha megrázkódik az első falatoktól, vagy úgy csinál, mint aki meg akar fulladni. Ha nagyon ellenkezik, mint pl a lányom a baracktól, akkor keverd valami édessel, pl. sütötökkel, vagy én almával szoktam, mert nem reszelem az almát, hanem sütöm, így sokkal édesebb. Szóval először nehezen nyelik le, meg nehéz is a szájukba adni, a szopó mozdulatok miatt fele mindig kijött. Nálunk nyammogott az egész család, és mutattuk neki, hogy áááááááá. Így több hét után már szépen nyitja száját, és persze a kanállal akar játszani, meg az előkére visszacsurgott kaját maszatolja...szóval kicsit macerás:-) de megéri elkezdeni.

2010. jún. 27. 12:58
 8/9 anonim ***** válasza:

Pontosan milyen tapasztalatra vagy kíváncsi?

Mi a reszelt almával kezdtük, már elsőre szerette, úgy nyelte, hogy huhh... :) Meg jött utána a többi gyümölcs, majd a főzelék, mindig jó étvággyal evett, bármilyen ízt megkóstolt.

Nálunk inkább azzal volt gond, amikor már nem turmixoltam, a darabosabb ételekhez sokáig nem volt bizalma. De azokat is megszerette azért :)

2010. jún. 27. 13:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát, nagyon aranyosak vagytok, hogy ilyen részletesen leírtátok nálatok hogyan zajlott. Azért szeretném én is megkezdeni 4 hós kora körül, mert 3 hetes korától sajnos csak tápszert kap és gondoltam kipróbálunk más ízt is. Természetesen ha nem megy nem fogom erőltetni, ezért kérdeztem meg mások tapasztalatát.
2010. jún. 27. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!