Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, ha korán mennétek...

Anyukák, ha korán mennétek vissza dolgozni (szülés után 8-10 héttel), vinnétek magatokkal a babátokat?

Figyelt kérdés

Eddig úgy gondoltuk, hogy amikor én dolgozom, vagy bent vagyok az irodában, olyankor a nagyszülők/dédszülők/apuka lesz a babánkkal.

Viszont most mondta két barátnőm is, hogy ők már kicsiként is vitték magukkal mindenhová. Ráadásul az egyikőjük ingatlanokkal foglalkozik, sokszor a félig kész, épülő házakba vitte a babát, nem egy nyugis, tiszta irodába. Ők mondták, hogy szerintük sokkal jobb az, ha ott van velem, és nem mindig másik emberhez kell hozzászoknia. Viszont ott van bennem az, hogy egy idő után már nem lesz el a mózesben, a pihiszékben, és nem alvással fogja tölteni a napot. Ha dolgozni megyek, akkor szeretnék haladni is, nem 5-10 percenként félbehagyni a munkát a kicsink miatt. Ezért gondoltam, hogy jobb lenne mindkettőnknek, ha ő addig a férjemmel van, vagy valamelyik nagyszülővel. Ráadásul a hideg januári, februári időszakban nagyon nem is akarom hurcolászni...

Vagy ki hogyan csinálja? Első babánk, ezért gondolom ennyire túl... :)

2018. nov. 13. 14:57
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
20al értek egyet. Ha saját magad főnöke vagy és egyedül vagy az irodában, akkor simán elvinném míg pici, ilyenkor ott érzi jól magát úgyis, ahol az anya van. Esetleg ha nagyon hasfájós lesz, vagy nagyon nyűgös napjai, akkor otthon hagynám. De alapjáraton úgy állnék hozzá, ha minden OK, akkor viszem magammal. Persze ha bejárnak az ügyfelek naponta többször, többen, akkor meggondolandó a dolog. Esetleg kendőben magadra is kötheted. Ha már nagyobb, csúszik-mászik, akkor lehet átgondolnám, és apa-nagyszülők vigyáznának rá.
2018. nov. 13. 18:23
 22/31 anonim ***** válasza:
93%

Nem gonoszságból kérdezem csak kíváncsiságból.

Miért?

Én imádom a munkám, egy világvállalat 10.000 m²-es vámraktárát vezetem, és komolyan imádom, minden téren. Kollegák, kihívás, tréningek, persze pénz, minden. De 2 évet otthon voltam a gyerekkel, eszembe nem jutott másra hagyni. Persze vártam, hogy visszamehessek, de kellett az a 2 év.

Te miért akarsz egy újszülötett hurcolni?

27N

2018. nov. 13. 18:40
 23/31 anonim ***** válasza:
62%

19 vagyok

Bocsi a kicsit katyvasz miatt

Én is úgy vagyok, mint a vámraktáras

Persze nem vagyok a magam ura, de imádtam..

Ugrattak is , higy vigyem be

Vagy maradjon a férjem

Annyi, hogy én ügyfelezek

Álombabám van

Átslusdza az éjjelt

Néha-néha kel

Napközben is jó

Hasfájás 2-3 hétig volt

De csak du. nem éjjel, nem egész nap.

4 hónapps múlt

Kinn az első foga 3, mindez 3 hét alatt.

Éjjel 2 ébredéssel az utolsó héten ( hasmenés miatt kellett +2 evés)

Mégis 8 hétig örültem, h lyuk van a hátsómon.

Nemhogy munka.

Ha nem ügyfelezős, ( betegsègek miatt) vagy fél kézzel is csinàlható, akkor mostanság kezdenék el gondolkodni rajta.

2018. nov. 13. 19:18
 24/31 anonim ***** válasza:
58%

Minek szülsz ha a legfontosabbat nem tudod megadni neki?

Az idődet.....!!!

Elmondom neked lehet akármilyen maganbolcsi csucsszuper nevelokkel attól még a gyereknek te kellenek nem ők..

Mondom ezt úgy hogy én is maganbolcsi én vagyok nevelő és megvan a véleményünk arról hogy most egy 8 honapos!babát bízott ránk a munkamániás anyja..

2018. nov. 13. 19:20
 25/31 anonim ***** válasza:
50%

Most mit kell hőbörögni, az ő dolguk, ha nekik így megfelelő, akkor hadd csinálják. Nem a véleményeteket kérte arról, hogy nem kéne ilyen hamar visszamennie dolgozni! Nem értem ezt a maradjunk otthon legalább 2, de inkább 3 évet a gyerekkel. Rengeteg helyen 6 hónapig vannak maximum otthon a gyerekkel, utána meg szépen mennek vissza dolgozni. Már miért kéne évekig otthon ücsörögni?!

Kérdező, ha megoldható, akkor vidd magaddal, de arra készülj hogy nem mindig lesz el pl a járókájában vagy hogy nem mindig lesz az, hogy eszik-alszik, eszik-alszik. Nyűgösen napjain inkább hagyd otthon a ferjeddel.

2018. nov. 13. 19:26
 26/31 anonim ***** válasza:
67%
Nem értem mit hőzöngtök, nem kötelező gyesre menni
2018. nov. 13. 20:16
 27/31 anonim ***** válasza:
45%
Azzal az eggyel nem kalkulálsz hogy az első időkben az anyukák kb zombik állandóan. Olyan leszel a folyamatos alváshiánytól mint a mosott xar. Ahogy előttem ìrták, örülsz majd hogy luk van a fenekeden és ébren tudsz maradni napközben. Nem hinném hogy nagyon hatékonyan tudnál koncentrálni a munkádra. A saját peldambol kiindulva lehetetlennek tartom ilyen pici mellett a rendszeres es hatékony munkát. Két gyerekem van és fél éves korukig örültem hogy élek, olyan kimerítő volt.
2018. nov. 13. 21:01
 28/31 anonim ***** válasza:
74%

27, én meg a saját példámból kiindulva már a 2 hetes mellett tudtam volna dolgozni.

Csak azért írom, mert ezt felesleges feszegetni, lehet ilyen is, olyan is

2018. nov. 13. 21:32
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Én gyógytornász vagyok. 2 hónapos volt a kislányom amikor a magánbetegeimet újra elkezdtem csinálni. Ez heti 6 alkalom volt. Szerencsére nagyon rugalmasak voltak, mindig vittem a lányunkat. 2 hónapos korára kialakult mikor eszik és alszik és úgy mentem, alkalmazkodtak a betegek hozzánk. Fél éves koráig elvolt a babakocsiba/rám kötve, utána a Férjemmel. Neki a város van a munkahelye, ahol Ő a főnök, így addig Vele volt. Az a napi 2 óra nagyon jó volt. Apuka is volt kettesben biztosan Vele és én is feltöltődtem. Nem voltam fáradt, nem voltam sose zombi. 1 éves koráig tudtuk ezt csinálni, aztán csináltunk egy új céget és mivel ez nekem hobbi volt, sajnos le kellett róla mondanom. Azóta megszületett a második babánk is, 2 éves a nagy lányunk, 10 hetes a kicsi fiúnk, így meg már végképp nem fér bele.
2018. nov. 14. 05:31
 30/31 anonim ***** válasza:

Férjem és én is otthonról dolgozunk, kreatív munkát, de elmélyülőset. A mai napig tudjuk csinálni (2,5 éves a gyerekünk), alvásidőben, ma már heti pár nap napközi is van benne, és esténként. És egyáltalán nem vesszük el tőle az időt és boldog gyerek. Nyilván nehezen érti ezt meg az, akinek erre nincs lehetősége, vagy nem vágyik az egészre. De nem is mondta a kérdező, hogy aki 3 évig a munkahelyére se gondol (ami teljesen oké), az írja le, hogy a kérdező hülye-e vagy sem.

A mi gyerekünket a te helyzetedben én 1,5 éves koráig tudtam volna így, ilyen idősávokban bevinni. Nyilván saját iroda kell és egy nem nyűgös gyerek,a miénk pl. ilyen. Meglátod majd, ő mit bír, te mit bírsz. Mi pl. nem voltunk zombik egyáltalán, akkor lennék az, ha 8 órát lehúznék benn, aztán még a gyerek meg a háztartás.

2018. nov. 14. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!