Anyukák, ha korán mennétek vissza dolgozni (szülés után 8-10 héttel), vinnétek magatokkal a babátokat?
Eddig úgy gondoltuk, hogy amikor én dolgozom, vagy bent vagyok az irodában, olyankor a nagyszülők/dédszülők/apuka lesz a babánkkal.
Viszont most mondta két barátnőm is, hogy ők már kicsiként is vitték magukkal mindenhová. Ráadásul az egyikőjük ingatlanokkal foglalkozik, sokszor a félig kész, épülő házakba vitte a babát, nem egy nyugis, tiszta irodába. Ők mondták, hogy szerintük sokkal jobb az, ha ott van velem, és nem mindig másik emberhez kell hozzászoknia. Viszont ott van bennem az, hogy egy idő után már nem lesz el a mózesben, a pihiszékben, és nem alvással fogja tölteni a napot. Ha dolgozni megyek, akkor szeretnék haladni is, nem 5-10 percenként félbehagyni a munkát a kicsink miatt. Ezért gondoltam, hogy jobb lenne mindkettőnknek, ha ő addig a férjemmel van, vagy valamelyik nagyszülővel. Ráadásul a hideg januári, februári időszakban nagyon nem is akarom hurcolászni...
Vagy ki hogyan csinálja? Első babánk, ezért gondolom ennyire túl... :)
Nem is neked kell értened. Én viszont azt nem értem, hogy aki csak ilyen kommenteket írogat, miért fárasztja magát a válaszírással?
Engem nem érdekel, ti meg feleslegesen háborogtok.
Ja hát azt nem részletezted.
Ha nagyon rászorultok próbáld meg.
Ha csak heti pár nap pár óra ahogy írod, én otthon hagynám. Esetleg egy-egy alkalommal vinnem magammal, ha van lehetőség jarokaba tenni. Pihenoszek hosszabb időre karos.
Nekünk ugyan nem volt jarokank, de az én fiam fel éves kora után nem maradt volna benne, nagyobb volt a mozgás igénye. Unokatesom lánya 1,5 évesen is szereti.
7. vagyok
A járóka nem rossz dolog, amikor már szívesen eljátszik. Otthon ülő anyuka, (mint én 😉) néha ugyanúgy kénytelen beletenni. Ha megszokja, hogy a délelőtti alvás után egy 20-30 ott van, akkor nem fog hisztizni. Ennyi idő kellett, hogy egy ebédet összecsapjak. És még mindig jobb, ha azért sír, mert nem jöhet ki, mint ha azért, mert forró olaj fröccsent rá, vagy megevett egy szerződést. 😁
Mondom: legyetek rugalmasak. Látni fogod, hogy most mi lesz a jobb a nektek. Lehet, hogy egy hónapig jobb neki otthon, aztán jobb neki veled, vagy neked van olyan munkád, amit mellette nem tudsz csinálni.
Ha heti 2-3 nap max. 4 óráról van szó, akkor ne vidd be magaddal, te sem tudsz figyelni és neki is jobb a saját kis környezetében.
Megértelek amúgy, mindkét gyerek 4 napos koraban már a járulékokat utaltam itthonról és még a kórházban is hívtak ügyfelek.
Ilyenkor nem irigykedik senki, hogy a saját főnököd vagy és nem maradhatsz otthon 2 évet nyugiban, mert akkor húzhatod is le a rolót...
Én szerencsére itthon dolgoztam amúgy is de ha menni kellett volna nem vittem volna ha csak pár óráról van szó hetente.
Az a helyzet hogy a legtöbb baba ti feat örömömben nem eszik alszik aki eszik alszik aki sajnos elég sokat vannak ébren vagy mondhatjuk azt hogy nem sajnos vannak olyan babák
Mint például az én lányom aki alig aludt napközben de szinte az elejétől átaludta az éjszakát
Én nem mennék vissza ilyen hamar dolgozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!