Mit vitettek magatokkal a kórházi csomagban?
Szombathelyen fogok szülni. Mi mindenre van ott szüksége a babának. Pelust vigyünk vagy adnak majd elegendőt? Cumisüveg, mellszívó kell?
Kicsit tanácstalan vagyok így a vége felé, jól könne egy kis segítség, próbálom össze készíteni a csomagomat...
35 hkm
Én máshol szültem, de mindent vittem magammal :)
pelenkát, törlőkendőt, textil pelenkát, saját ruhát, köldökére amit kell (már elfelejtettem mivel kellett kenegetni :) ). Tulajdonképpen az esti fürdetésen kívül velem végig ott volt a babám. Cumisüveg szerintem nem kell, mellszívó hasznos lehet-váratlanul besárgult a gyerekem mielőtt hazajöttünk, plusz 3 nap kórház és csak este 10ig lehetett bemenni hozzá 3 óránként szoptatni, az éjszakai etetést úgy oldották meg, hogy ha volt lefejt tej, akkor kapott anyatejet-hát jó lett volna egy mellszívó XD Ezt nem riogatásként, csak a fene tudja lesz-e szükséged rá.
Nem voltál szülőszobában látogatáson? Ott átalán elmondják mi kell majd a kicsinek. Nekünk vinni kellett pelenkát, nem adtak egyet sem. Ruha nem kellett neki, csak a hazajövetelhez.
Amit a kicsinek vittem:
Pelenka
Törlőkendő
Zacskó amiben a pelenkát kidobtam
Cumisüveg
Mellszívó (második naptól túl sok volt a tej)
Popsikenőcs
Kesztyű, hogy ne karmolássza magát
babának: pelenka, popsitörlő, kis kesztyű, ruha amibe hazahoztam(meg amibe fotózták)
anya is kell?
A következő dolgokra gondoltam:
Babának:
Popsitorlo
Sudocrem
Cumi
Textil pelus
Pelus (20 akárhányas csomag)
Hazajövetelhez ruci (apuka hozza majd)
Nekem:
Torolkozo (tobb méretben, 2 db, ha nem elég hoznak majd utánam)
Köntös (vastag/vékony)
Zokni
Eldobható bugyi / Normál nagyobb bugyi
Betét
Melltartó /Melltartótbetét / bimbovedo / bimbovedo krém
Cicagatya/ bővebb felső
Tisztálkodó szerek
Papucs (2 db)
Mit gondoltok a listámról? Kene meg vmi?
Szülőszobára mit vitettek magatokkal?
Kedves 3-as!
Persze, jól jönne arról is egy lista. :)
Szhelyen szültél?
Szülőszobában vittem:
Hálóing
Papucs
Törölköző
Ásványvíz
Szőlőcukor
Gátmasszázs olaj
Magamnak vittem még:
Szalvéta
Tányér + evőeszközök reggelihez, vacsorához
Papírzsebkendő
Ásványvíz
Esetleg hasznos lehet még a wc ülőkére rakható papír ülőke, nem tudom mi a neve. Nem túl kényelmes szülés után guggolva intézni a dolgokat. Nálunk pl a szülőszobára csak egy papucs, iratok, kiskönyv és leletek kellettek. Enni-inni nem lehetett, "hálóinget" meg adtak, de nálatok nem biztos hoyg így van.
-evőeszközök
-pohár és/vagy bögre
-folyékony szappan kézmosáshoz, tusfürdő, de szerintem erre egy is elég
-wc papír
Nagyon jo dolgokat irtok mind :)
WC ülőkére való bigyót mar beszereztem, evőeszközöket akkor még bepakolok.
Ti mekkora bőrönddel vágtatok neki az útnak? Csak mert az enyém egy közepes méretű es hat mar tele van ezekkel a holmikkal, amiket felsoroltam es meg egy-ket apróság mindig lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!