Lassan kezdeném a hozzátáplálást de hogyan?
Ha anyatejes, várj még vele legalább 5 hónapig, vagy csak almalevet adj neki. Vegyél egy almareszelőt (lehetőleg üveget, de nekem üveghatású műanyag van) és reszelj rajta le egy fél almát, majd nyomkodd át műanyag szűrőn. Először 3-4 kanállal kóstoltasd tízóraira.
Azt mondják, hogy egy hétig kell egy ízt bevezetni, mivel az alma hasfogó, a babám a 6. napon szenvedett a nemkakilástól, ezért vigyázz vele. Én már a 3. napon fele lé-fele reszelt almát adtam neki. Aztán jöhet az őszibarack, mostmár kapsz finom frisset, azt botmixerrel pépesítheted. Utána lehet keverni a kettőt. Én még a Hipp bébiételből a banánosat is adtam, kevertem valamikor almával, barackkal. A bébiételekből is adhatsz a 4 hós kortól adhatót, ha a pénztárcád megengedi a hipp nagyon jó, de van nestléből és univerből is, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot. De pl. szilvapürében mindegyikben van cukor.
Később jöhet a meggy is, bár az én babámnak az savanyú volt.
Én tízóraira főleg gyümiket adtam keverve, majd mikor azt kiváltottuk, ebédre kezdtem a sütőtököt (csak 3 adag volt fagyasztva :o( a bébiételben pedig nem ízlett neki) a krumplit keverve sütőtök-almával, répával, répapüré almával stb.
Most 7 hónapos, és kb. úgy néz ki az evésünk, mint az első válaszolónál: reggeli szopi, tízórai gyümölcs (most kezdtük el a babakekszet beletenni), ebéd valamilyen főzelék, (a husit is most kezdtük) uzsonna szopi, vacsora szopi.
Ha jólfejlett a babád, (nem is dundus, de jó húsban van) akkor a tejpép a gyerekdokink szerint hízlal, ezért nem ajánlott. Legalább is én is akartam adni, de mivel 8,5 kg a babám, jó húsban van, inkább nem adom. Most az uzsit sem váltjuk ki egy darabig.
Valahol olvastam, hogy tejpépet is 8-9 hónapos kor között érdemes adni. Bár aki tápszert eszik, annak lehet.
Ja, és sűrítésre rizst is adhatsz, abban nincs glutén.
Mi 5 hónap egy hetesen kezdtük a hozzátáplálást, 7 hós korára váltottuk ki a tízórait és az ebédet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!